10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii n-au ştiut să câştige

Alb-albaştrii n-au ştiut să câştige

Bawab a marcat al şaptelea gol în tricoul alb-albastru (Foto: arhiva GdS)
Bawab a marcat al şaptelea gol în tricoul alb-albastru (Foto: arhiva GdS)

CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 2-2, partida cu formația Concordia Chiajna, disputată vineri, în deplasare, contând pentru etapa a 28-a a Ligii I. Ilfovenii au deschis scorul prin Maftei (‘38), alb-albaștrii au restabilit egalitatea prin Târnăcop (‘42) și au preluat conducerea în minutul 56, prin Bawab. Cu un minut înainte de reușita lui „Baba“, Andrei Ivan nimerise transversala de la șapte metri lateral dreapta, după o lansare a lui Târnăcop. Rezultatul final l-a stabilit Mihai Dina, fostul atacant al FC Universitatea marcând în poarta Craiovei cu un șut sec, de la zece metri (‘80), fază la care reprezentanții CSU au solicitat fault în atac, invocând o ținere a lui Pena la Frăsinescu. De menționat că ilfovenii au trecut pe lângă victorie, Dina nimerind și el transversala cu un șut din marginea careului mare (‘87).
Concordia: Râmniceanu – Vagner, Maftei, Alves, Bucurică – Madeira – Stan (‘46, Ad. Cristea), Boldrin, Purece (‘60, Dina), Serediuc (‘76, Florea) – Pena. Antrenori: Marius Baciu, Erik Lincar.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Madson, Brandan (‘46, Mateiu) – Târnăcop, Bawab, Nuno Rocha (‘68, Dumitraș) – Ivan (‘72, Herghelegiu). Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.
Cartonașe galbene: Alves, Ad. Cristea, Boldrin / Vătăjelu, Frăsinescu, Mateiu, Bălgrădean, Dumitraș.
Au arbitrat: Ad. Cojocaru – A. Oniţă, S. Stoianov.

Cârțu: Rezultat mincinos

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a răbufnit la adresa arbitrajului, considerând că a fost fault la fazele premergătoare golului lui Dina, însă reluările de la tv nu-i prea dau dreptate. „Este un rezultat nemeritat, am pierdut două puncte pentru că s-au interpretat niște faze aiurea, la care noi am fost sancționați altădată. A fost fault în atac la faza premergătoare golului doi. Este un rezultat mincinos, care face și niște ierarhii mincinoase. Pe noi ne-a privat de niște puncte când încercăm să ne batem pentru locurile fruntașe și a contat și la retrogradare, pentru că sunt atâtea echipe care cu victoria noastră aveau o șansă în plus. Echipa a avut o evoluție bună până în ultimele minute, când a fost o debandadă, datorată și celor întâmplate la golul doi. Suntem ciuguliți așa la fiecare meci, iar atunci șansa noastră pentru locurile fruntașe este mai mică probabil. Fac un apel la LPF, mai ales că sunt ultimele etape: să ia măsuri drastice pentru astfel de situații. Chiar dacă nu putem participa în cupele europene, vrem pe podium, pentru că sunt bani mai mulți din drepturile tv și este și pentru noi un stimul pentru viitor. Cojocaru e un arbitru tânăr, dar dacă s-a băgat să facă pe Dumnezeu, mi se pare că nu are nici un fel de viitor. Dacă eram buni câștigam, dacă eram mai fraieri pierdeam, dar să ne fi lăsat în pace“, a declarat Cârțu, la Digi Sport.

Săndoi: Obiectivul rămâne podiumul

La rândul său, antrenorul Emil Săndoi și-a felicitat elevii pentru dăruire, punctând că partida de la Chiajna trebuia câștigată. „Până la urmă este un punct acumulat. Am avut trei situații clare prin Ivan, la una dintre ele mingea a lovit bara. Dacă am fi înscris meciul s-ar fi închis. La golul egalizator a fost fault clar la Frăsinescu și de la 2-1 în favoarea noastră s-a întors partida. Oricum, băieții merită felicitați pentru efortul depus, pentru cum s-au dăruit astăzi. Chiar dacă avem jocuri dificile, cu echipe care se bat la retrogradare și vor lupta pentru fiecare punct, obiectivul nostru rămâne acela de a încheia pe podium”, a spus Săndoi la conferința de presă.

„Puteam să facem 3-1 s-au chiar 4-1, am avut control total. Trebuia să fi încheiat meciul de mult, dar asta e, nu am știut să profităm de ocaziile avute. A fost fault clar la Pena asupra lui Frăsinescu, nu știu cum de nu l-a văzut arbitrul. Am rămas cu un punct și sunt foarte dezamăgit“, a spus la rândul său Thaer Bawab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS