12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CSU Craiova a trecut pe lângă victorie la Chiajna

Fotbal – CSU Craiova a trecut pe lângă victorie la Chiajna

Alb-albaștrii nu au reușit decât o remiză la Chiajna (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaștrii nu au reușit decât o remiză la Chiajna (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 2-2, partida cu formația Concordia Chiajna, disputată astăzi, în deplasare, contând pentru etapa a 28-a a Ligii I. Ilfovenii au deschis scorul prin Vasile Maftei, care l-a învins pe Cristi Bălgrădean cu un șut din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri (’38). Alb-albaștrii au restabilit egalitatea prin Ionuț Târnăcop (’42), acesta reluând de la opt metri o centrare venită de pe stânga, deviată ușor de Andrei Ivan. Oltenii au preluat conducerea în minutul 56, Bawab finalizând cu un șut plasat din marginea careului de șase metri, după o serie de driblinguri reușite în fața fundașilor Chiajnei. Cu un minut înainte de reușita lui „Baba”, Andrei Ivan nimerise transversala de la șapte metri lateral dreapta, după o lansare a lui Târnăcop. Rezultatul final l-a stabilit Mihai Dina, fostul atacant al FC Universitatea marcând în poarta Craiovei cu un șut sec, la bara din dreapta, de la zece metri (’80). De menționat că Dina a nimerit și transversala cu un șut din marginea careului mare (’87), fază care a iritat staff-ul tehnic al CSU, Sorin Cârțu neînțelegând apatia fundașilor săi.
Concordia: Râmniceanu – Vagner, Maftei, Alves, Bucurică – Madeira – Stan (’46, Ad. Cristea), Boldrin, Purece (’60, Dina), Serediuc (’76, Florea) – Pena. Antrenori: Marius Baciu, Erik Lincar.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Madson, Brandan (’46, Mateiu) – Târnăcop, Bawab, Nuno Rocha (’68, Dumitraș) – Ivan (’72, Herghelegiu). Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.
Cartonașe galbene: Alves ’32, Ad. Cristea ’49, Boldrin ’71 / Vătăjelu ’36, Frăsinescu ’37, Mateiu ’71, Bălgrădean ’81, Dumitraș ’84.
Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru – Aurel Oniţă, Sebastian Stoianov; Eduard Ioniță.
Observatori: Cornel Sorescu, Adrian Ionescu.
În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a rămas pe locul patru, cu 47 de puncte, la fel ca ocupanta poziției a treia, Petrolul Ploiești, dar cu un golaveraj mai slab, prahovenii având în schimb și un joc mai puțin disputat, urmând să evolueze luni, de la ora 21.00, în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț.
Următorul meci al alb-albaștrilor va avea loc miercuri, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv”, contra ardelenilor de la FC Brașov.

Declarații după meci:

Emil Săndoi: „Până la urmă este un punct acumulat. Am avut trei situații clare prin Ivan, la una dintre ele mingea a lovit bara. Dacă am fi înscris meciul s-ar fi închis. La golul egalizator a fost fault clar la Frăsinescu și de la 2-1 în favoarea noastră s-a întors partida. Oricum, băieții merită felicitați pentru efortul depus, pentru cum s-au dăruit astăzi. Chiar dacă avem jocuri dificile, cu echipe care se bat la retrogradare și vor lupta pentru fiecare punct, obiectivul nostru rămâne acela de a încheia pe podium”.

Sorin Cârțu: „Este un rezultat nemeritat, mincinos, am pierdut două puncte astăzi. A fost fault în atac clar la golul egalizator, iar la primul gol nu se impunea lovitură liberă și nici galben. Ierarhiile sunt influențate. Ni s-a tăiat din elan în ultimele minute, toți jucătorii erau iritați de deciziile luate. Astăzi, am fost privați de puncte. Plus cele două puncte cu Astra, când am avut penalti, după un henț mai clar decât cel la Frăsinescu. Plus, câteva offside-uri la limită, tot timpul dictate în defavoarea noastră, cu Mediașul. Fac apel la LPF să ia decizii drastice, nu poți spune că nu ai văzut un asemenea fault în atac. Să ne lase să jucăm, echipa merita mai mult“.

Thaer Bawab: „Sunt supărat, cred că meritam să câștigăm astăzi. La 2-1 am avut mai multe oportunități de a marca. Puteam să facem lejer 3-1 sau 4-1 și se încheia jocul. Am avut control total, păcat că nu am fructificat șansele avute. Iar la golul lor egalizator, Pena l-a ținut clar pe Frăsinescu. Golul mi-a ieșit, dar nu pot fi bucuros pentru că am fost egalați. Aș fi vrut să marchez pentru trei puncte. S-a încheiat la egalitate, dar mergem mai departe. Vrem să fim pe podium”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS