12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cârțu vrea mai mult de la Bawab și colegii lui

Sorin Cârțu vrea mai mult de la Bawab și colegii lui

Sorin Cârţu este mulţumit de realizările de până acum, dar îşi doreşte mai mult în viitor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu este mulţumit de realizările de până acum, dar îşi doreşte mai mult în viitor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a acordat un amplu interviu pentru GdS, în care a prefațat meciul viitor, cu Concordia Chiajna, a disecat derbiul cu Dinamo și a vorbit despre problemele din lotul alb-albastru, dar și despre cele care îi macină pe jucători și le influențează evoluțiile. „Sorinaccio“ a dezvăluit că Silviu Izvoranu va rata finalul acestui sezon și a spus când crede că va fi de un real ajutor atacantul Costin Curelea.
GdS: Cum prefațați partida cu Concordia, echipă pe care cred că ați studiat-o amănunțit aseară (luni – n.r.), în meciul contra Rapidului?
Sorin Cârțu: Va fi un meci tipic pentru două echipe cu obiective diferite, una care vrea să prindă podiumul, cazul nostru, cealaltă să se salveze de la retrogradare. Mai mult ca sigur o să fie un meci de luptă, pentru că o înfrângere pentru ei ar însemna să se afunde în zona retrogradării. Și în tur am avut un meci greu cu ei, am obținut o remiză smulsă în ultimele minute. Au o echipă bunicică.
GdS: Cu ce a venit nou Marius Baciu la Chiajna, după plecarea lui Șumudică?
S.C.: În primul rând, cu așezarea din teren, e altceva față de ce a jucat Chiajna până acum. Jucau un 5-4-1 și 3-5-2, iar acum apelează la un 4-1-4-1 și alternează, pentru că aseară (luni – n.r.) au jucat în multe momente și 4-4-2, când l-au băgat și pe Pena pentru a da forță
atactului. Nu știu dacă vor începe cu 4-4-2 cu noi sau vor miza tot pe 4-1-4-1. Oricum, vor avea o apărare cu patru, nu cu cinci, cum aveau pe timpul lui Șumudică.
GdS: Jucăm iarăși pe teren artificial, mai este o problemă după ce ne-am călit cu FC Viitorul?
S.C.: E dificil, te adaptezi mai greu un pic. E diferit față de jocul pe iarbă, circulația e mai lentă, mingea sare mai puțin, capătă traectorii ciudate de multe ori. Trebuie să fii atent cam la orice preluare, dribling, pasă sau ce vrei să faci. Trebuie mult mai multă responsabilitate și concentrare din partea jucătorilor.
GdS: Ținând cont de acest aspect, ar fi bună o remiză?
S.C.: Noi vrem să câștigăm, dar acum să vedem ce ne oferă meciul, depinde de cum joci și de conjunctură.
GdS: Care este situația lotului înaintea acestui duel?
S.C.: Revin Madson și Achim după suspendări, dar sunt multe alte probleme. Izvoranu a făcut ruptură musculară la ultima fază cu Dinamo și o să-l pierdem, probabil, până la sfârșit, iar Dumitraș și Vătăjelu acuză și ei niște dureri. Oricum, avem un lot destul de bun și de competitiv, iar cei care vor intra vor lupta pentru victorie.

„Am pierdut multe puncte aiurea“

GdS: Avem iarăși parte de etapă intermediară săptămâna viitoare. Pe băieți îi simțiți bine fizic, vor face față cu brio acestui nou calup de meciuri?
S.C.: Trebuie să fie bine, s-au comportat bine până acum, îi aștept la fel, cu aceeași participare ca la ultimul meci, cu Dinamo, când au fost destul de combativi. Păcat că nu am reușit să câștigăm, am ratat mult.
GdS: Ce i-a lipsit echipei ca să câștige? În afară de gol, evident.
S.C.: Ne-a lipsit exact ce e mai important într-un meci: concentrarea la ultima execuție. Am avut niște situații pe care greu le ai
într-un an întreg, iar tu le-ai avut într-un singur meci. Și ocazia lui Rocha și cea a lui Târnăcop au fost niște faze pe care scria 100% gol. O victorie ar fi completat perfect atmosfera super din tribune. Era bine să se fi terminat cu victoria noastră, era totul la plus. Așa au fost două puncte pierdute, cum am mai mirosit și în trecut, cu niște ciupeli din astea mici din partea arbitrilor, și mă refer la meciul cu Astra și la cel cu Târgu Mureș. Am pierdut multe puncte aiurea, nu am reușit să ne consolidăm locul trei și am fi meritat să fim acolo.

Pe Curelea se va conta de la anul

GdS: Bălgrădean ne-a scos iarăși, a închis poarta contra „câinilor“.
S.C.: Dinamo a avut o ocazie mare la acea lovitură de cap, dar Pufi a fost la post. Mi s-a părut mai periculoasă faza de pe teren, dar după, când am revăzut meciul la tv, nu a fost chiar imparabilă acea minge. Din dinamica fazei ni s-a părut o minge foarte grea, dar oricum Pufi a avut intervenții super în multe partide și sperăm să o țină tot așa.
GdS: De defensivă presupun că sunteți mulțumit, nu a primit gol, însă la mijloc au fost ceva probleme la construcție. Bawab iarăși nu a prins o zi bună…
S.C.: Bawab are niște probleme, are un copil mic… El și soția sa sunt singuri într-o țară străină, nu au ajutor pentru copil și vă dați seama că nu le este ușor. El vrea să facă multe pe teren. Chiar s-a supărat că l-am schimbat și asta arată cât de mult își dorește să joace mai bine și să-și ajute echipa. Îl aștept la meciurile viitoare să se revanșeze.
GdS: A intrat și Curelea pe final și a demonstrat că este mult sub capacitatea fizică dorită, după problemele medicale și contractuale avute. Când va fi apt 100%?
S.C.: În nici un caz în returul ăsta. Poate după pregătirea din vară, în campionatul următor, asta dacă nu are iar vreo problemă cu clubul și rămâne aici. Eu știam de la început că așa va fi. Am făcut un gest așa, ca să-l susținem, să încercăm să-l recâștigăm pentru grup, dar e foarte greu. Gândește-te ce pregătire a pierdut în iarnă, în Turcia, jocurile amicale etc., are handicap. Noi ne gândim să ne ajute 20-30 de minute maximum într-un meci, în rest nu o să avem mari pretenții.

Se așteaptă la o amendă pentru torțele și petardele cu Dinamo

GdS: Atmosfera de la meciul cu Dinamo a fost superbă în tribune, însă se pare că acele torțe aprinse și petarda aruncată pe teren ne-au adus o „convocare“ la ședința de mâine (astăzi – n.r.) a Comisiei de Disciplină.
S.C.: Așa e când joci cu lume multă și suporteri frumoși, cu rivalitatea asta care este între noi și Dinamo. Vom primi, probabil, o amendă, care va fi plătită de club. Meciurile cu Dinamo așa au fost dintotdeauna la Craiova. Este un adversar care este urât în zona noastră, pentru că a făcut mult rău orașului ăsta, iar lumea nu are cum să uite.
GdS: Nu vă este teamă de suspendare?
S.C.: Nu cred să se întâmple așa ceva, nu văd motivul. Portarul lui Dinamo nu a fost lovit în cap sau altundeva, cum a insinuat. A fost o petardă care a explodat la doi metri de el și a jucat el un pic teatru, se ținea de cap aiurea. Sunt trucuri tipice pentru un jucător de fotbal. A întrerupt acțiunea, a iritat spiritele, iar nouă nu ne-a picat bine, pentru că eram într-o presiune bună asupra lor și întreruperea i-a ajutat să respire și să se reorganizeze. A fost băiat deștept ăla (Traian Marc – n.r.). Nu va fi decât o amendă, mai mult ca sigur.

Nu crede că decizia UEFA va fi schimbată

GdS: Credeți că vom „întoarce“ la TAS decizia UEFA referitoare la participarea în cupele europene din ediția viitoare?
S.C.: Nu cred. Ce spune UEFA e clar. De aia sunt regulile făcute, ca să fie respectate. Ei au făcut o chestie cu FC Sion pentru că a trebuit să îndrepte un abuz, iar în cazul nostru ar încălca niște reguli, ceea ce nu prea cred. Sunt spețe diferite, zic eu. În sfârșit, clubul încearcă, iar noi vrem pe podium, indiferent de rezultat.
GdS: Suporterii se așteaptă la transferuri importante în vară și la un campionat viitor mult mai bun.
S.C.: Și din partea noastră, strategia este să facem mai mult sezonul următor. Vrem să evoluăm în cupele europene, că facem trei ani, și putem juca fără probleme. Am arătat ce putem, lotul ăsta trebuie menținut și completat cu trei-patru jucători de calitate, care să-și pună amprenta serios pe jocul echipei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS