5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMingea a refuzat să intre în poartă (galerie foto)

Mingea a refuzat să intre în poartă (galerie foto)

Andrei Herghelegiu a marcat în poarta „câinilor“, dar Miclos Nagy a indicat offside (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Herghelegiu a marcat în poarta „câinilor“, dar Miclos Nagy a indicat offside (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri, pe stadionul „Extensiv“, în fața echipei Dinamo București, la capătul unui joc viu disputat, cu numeroase ocazii de poartă, contând pentru etapa a 27-a din Liga I. De menționat că alb-albaștrii au marcat un gol în prima repriză, în minutul 39, dar reușita lui Herghelegiu a fost anulată pe motiv de offside.
Publicul craiovean a creat  o atmosferă superbă, ca în vremurile bune. Juniorii clubului au intrat pe teren cu steaguri mari, unele simbolizând siglele grupării, altele amintind de „Campioana unei mari iubiri“ și „Craiova Maxima“, în timp ce în tribune numeroasele cartoane alb-albastre, fularele și steagurile au fluturat minute bune. Toate acestea, însoțite de „Oltenia, eterna Terra Nova“, au demonstrat că dragostea pentru fotbal și culori este nemuritoare în Bănie.
CS Universitatea: Bălgrădean – Dumitraș, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu, Bawab (’73, Ivan), Brandan, Târnăcop  (’80, Băluță) – Nuno Rocha (’83, Curelea), Herghelegiu. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
Dinamo: T. Marc – Bărboianu, An. Marc, Bunoza, S. Filip – Hatem (’66, Niculae), Grigore (’78, Nedelcearu)  – Gavrilă (’66, Rotariu), Cristescu, V. Lazăr – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonașe galbene: Brandan, Izvoranu / Filip (2), Grigore.
Cartonaș roșu: Steliano Filip ’76.
Au arbitrat: Cristi Balaj – Miclos Nagy, Vladimir Urzică.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Bogdan Niculae.

Cârțu: Merita și această partidă niște goluri

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, s-a împăcat cu rezultatul final, deși a punctat că publicul ar fi meritat să vadă și goluri. „Am și jucat 11 contra 10 și puteam câștiga. A fost un meci încrâncenat, cum au fost toate de-a lungul timpului între cele două echipe. Pentru combativitatea din teren, merita și această partidă niște goluri. Din punctul meu de vedere, chiar dacă a fost 0-0, a fost un meci viu, echipele s-au bătut pentru un rezultat bun, ambele au încercat să nu greșească. La final am avut o altercație, dar nu contează, așa e la fotbal. Poziția a treia o vrem la final, pe care acum o prindem sporadic. Personal, am speranțe de la TAS că o să primim dreptul de a evolua în Europa. Îmi doresc mult să fie un răspuns pozitiv, dar sunt problemele conducerii clubului“, a spus Sorin Cârțu.

Săndoi: Am fi meritat să-l câștigăm

La conferința de presă, antrenorul alb-albaștrilor, Emil Săndoi, a afirmat că punctele ar fi trebuit să poposească în contul CS Universitatea la cum s-au derulat lucrurile pe teren. „A fost un joc disputat, al ambițiilor și orgoliilor și cred că am fi meritat să-l câștigăm. Dinamo a avut o ocazie în prima repriză prin Grigore și a mai avut câteva situații în general la fazele fixe. Noi am avut două ocazii cât se poate de clare, prin Rocha – în prima repriză și Târnăcop – în a doua, și chiar stăteam de vorbă cu ei după joc și nu-și explicau cum de au reușit să rateze din asemenea poziții. A mai avut și Vătăjelu un șut din afara careului la care puteam să înscriem, plus faza discutabilă de la golul anulat. Nouă ni s-a părut că Herghelegiu a plecat din poziție regulamentară, dar nu sunt ferm convins de acest lucru. Îi felicit pe jucători, chiar dacă unii dintre ei nu au prins cea mai bună zi, dar s-au dăruit total. Am încercat să forțăm pe final, i-am introdus pe Ivan și Curelea, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm. Trebuie să vedem partea plină a paharului: sunt 21 de etape în care am pierdut o singură dată. Ne dorim să terminăm pe podium campionatul“, a declarat Emil Săndoi.

Bălgrădean: Mă simt foarte bine la Craiova

Portarul Craiovei, Cristi Bălgrădean, și-a amintit de trecutul dinamovist, dar a punctat că se simte foarte bine în Bănie și că vrea să joace cu CS Universitatea în cupele europene. „Îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm, ţinând cont de ocaziile pe care le-am avut în prima repriză. A fost un sentiment ciudat să joc împotriva lui Dinamo. Am stat patru ani acolo, dar acum mă simt foarte bine la Craiova, mai am contract un an. Îmi pare rău că nu am obţinut dreptul de participare în cupele europene. Am înţeles că oficialii noştri au făcut recurs şi sper să primim acceptul“, a punctat „Pufi“.

Dinamoviștii, mulțumiți cu punctul obținut

La conferința de presă, tehnicianul lui Dinamo, Flavius Stoican, a afirmat că rezultatul este echitabil, punctând că nu au fost tensiuni între jucătorii săi de pe bancă și Sorin Cârțu, așa cum s-a văzut din tribune. „A fost un meci încrâncenat. Chiar dacă nu s-au marcat goluri, cred că a fost un ritm bun al partidei, cu ocazii la ambele porți, și cred că rezultatul este echitabil. Am întâlnit o echipă bună, care știam că o să aibă o atitudine și o concentrare peste măsură. Cred că nici noi nu am fost mai prejos decât ei. Am avut și neșansa să primim un cartonaș roșu, meritat de altfel, și ceea ce preconizam înaintea partidei, că o să forțăm victorie pe final, s-a cam dat peste cap. Nu au fost probleme pe margine, nea Sorin era puțin supărat că jucătorii mei de pe bancă își doreau să marcăm un gol și chiar ne-a zis doar atât: «Vreți și voi să dați gol?!» Asta a fost tot, poate a rămas senzația de mai mult, dar nu s-a petrecut nimic“, a declarat Stoican.
Și managerul „câinilor“, Daniel Stanciu, a fost mulțumit de punctul obținut la Craiova: „A fost un egal bun pentru noi, pentru că am evoluat în ultimele minute cu un om mai puţin. Am jucat bine în prima repriză, am început bine şi în a doua, dar a venit acel cartonaş roşu. Ne-am dorit mult să câştigăm la Craiova, pentru că eram montaţi după rezultatele celor de la Viitorul şi Botoşani de ieri. S-a pornit şi lupta pentru locurile 3-6“.
Înjurat copios din tribune, fundașul lui Dinamo, craioveanul Ștefan Bărboianu, a încercat să-i perie pe fanii din Bănie la final: „Nu este bun acest egal, dar lucrul pozitiv este că moralul nostru şi încrederea cresc de la meci la meci. Atmosfera a fost senzaţională, cum a fost întotdeauna la Craiova. Felicitări suporterilor că vin în număr mare la echipă şi sunt alături de echipă. Craiova merită o asemenea atmosferă şi o echipă de fotbal foarte bună“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0032

_DSC0034

_DSC0036

_DSC0041

_DSC0043

_DSC0044

_DSC0050

_DSC0052

_DSC0056

_DSC0058

_DSC0062

_DSC0066

_DSC0068

_DSC0069

_DSC0070

_DSC0075

_DSC0082

_DSC0095

_DSC0099

_DSC0103

_DSC0107

_DSC0113

_DSC0115

_DSC0106

_DSC0119

_DSC0121

_DSC0123

_DSC0124

_DSC0131

_DSC0132

_DSC0133

_DSC0135

_DSC0138

_DSC0139

_DSC0140

_DSC0144

_DSC0145

_DSC0146

_DSC0151

_DSC0153

_DSC0155

_DSC0156

_DSC0160

_DSC0163

_DSC0166

_DSC0167

_DSC0168

_DSC0173

_DSC0175

_DSC0178

_DSC0185

_DSC0189

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS