11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii cei mai vocali din Polivalentă vor un public activ

Suporterii cei mai vocali din Polivalentă vor un public activ

Cântece pe tot parcursul meciului, coregrafie și mult entuziasm din partea spectatorilor. Așa arată în viziunea celor mai zgomotoși suporteri din Polivalenta craioveană atmosfera ideală la un meci de baschet, handbal sau volei. Pentru sezonul viitor, grupul de suporteri de la sectorul J promite să facă mai multă gălăgie, urmând să achiziționeze o tobă. Aceștia și-ar dori ca publicul craiovean să fie mai activ în timpul meciurilor.

Sporturile de sală fără public sunt ca mâncarea fără sare. De multe ori auzim sportivii folosind expresii de genul „publicul ne-a purtat spre victorie“, „publicul a fost al șaselea, al șaptelea sau al optulea jucător“ (în funcție de sport) sau că la un meci în deplasare „echipa adversă ne-a dat cu sala în cap“, în sensul că spectatorii echipei gazdă au pus presiune pe ei, ajutând-o să câștige partida.
Dacă în sezonul 2012-2013, când Sala Polivalentă din Craiova a fost redată în folosință, echipele de la SCM-U Craiova stabileau recorduri naționale de asistență, în ultimii doi ani publicul s-a împuținat vizibil și mare parte dintre cei care vin nu sunt atât de activi precum și-ar dori sportivii.

Vor să fie cei mai tari din țară

Câţiva suporteri foarte vocali, care stau la sectorul J al Polivalentei craiovene și cântă meci de meci, au lansat recent tuturor invitația de a li se alătura, pentru a crea Peluza Oltenilor. Ei doresc să formeze cel mai frumos grup de suporteri din România în ceea ce privește echipele de sală. Cristian Ernesto, unul dintre băieții care se află în micuța galerie, a spus că, în scurt timp, el și prietenii lui vor face și mai mult zgomot, deoarece vor achiziționa o tobă, indispensabilă în arsenalul unei galerii. „Cei șapte-opt care suntem acum în acel grup o să încercăm să fim și mai gălăgioși în sezonul viitor. O să avem o tobă cumpărată de noi și vom încerca să mergem și în deplasări, când vom avea timp. Îi invităm și pe ceilalți spectatori din Polivalentă care vor să cânte și să aplaude să vină alături de noi în sectorul J, acolo unde stăm de obicei. Am vrea ca publicul să fie mult mai activ. Sperăm că și echipele noastre se vor întări, pentru că atunci probabil și lumea o să vină la sală. Mi-aș dori să avem cel mai tare public la sală. Văd pe internet fimulețe de la meciurile echipelor de baschet din Serbia și mi-ar plăcea să fie și la Craiova o atmosferă similară în viitor“.
Cristian a mărturisit că lui îi plac baschetul și handbalul, dar va fi prezent și la meciurile echipei masculine de volei cu Dinamo București, programte în acest weekend, sâmbătă (ora 18.00) și duminică (ora 19.30).

Cristian: „Am tot respectul pentru baschetbaliști“

Acesta este tabloul primit de jucătorul Micic de la suporteri
Acesta este tabloul primit de jucătorul Micic de la suporteri

Între suporterii de la sectorul J și echipa masculină de baschet SCM-U Craiova s-a creat o relație specială. Băieții i-au încurajat pe baschetbaliștii lui Mandic indiferent de rezultat, iar după ultimul meci al sezonului, cel cu Energia Târgu Jiu, jucătorii au poposit minute bune lângă suporteri. Au cântat, s-au fotografiat, iar jucătorul Djordje Micic a primit un frumos cadou. Este vorba despre o poză făcută jucătorului sârb la finalul meciului cu Oradea, din sala mică. Micic a marcat atunci coșul victoriei în ultima secundă și a fugit imedat la galerie, escaladând un perete înalt de doi metri pentru a saluta fanii. „Mie mi-a plăcut echipa din sezonul acesta, chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor noastre. Poate cu mai mult noroc și cu mai multă susținere din partea publicului aveam un parcurs mult mai bun. Am tot respectul pentru ei, pentru cum s-au dăruit în teren, plus atitudinea unora dintre ei, precum Micic, Șanta, Boltic“, a adăugat Cristian.
Tânărul i-a taxat pe spectatorii care stau ca la teatru: „Publicul trebuie să fie mai cu viață, să lase telefoanele mobile din mână. La sală mergi să îți susții echipa, nu să faci poze sau să te etichetezi pe Facebook. Aici mă refer la unii tineri, care ar trebui să fie cei mai activi. Unora le este lene să și aplaude, de cântat nu mai vorbesc“.

„Handbalistele au atitudine de învingătoare”

Pentru că baschetbaliștii au încheiat sezonul, băieții din tribuna J le vor încuraja acum pe fetele de la handbal, care s-au calificat în play-off-ul Ligii Naționale, de pe locul patru, și care vor juca și în semifinalele Cupei României. „Avem o echipă tânără, frumoasă, cu potențial și cel mai bun antrenor din România, după părerea mea. Fetele au fost superbe pe tot parcursul campionatului, au jucat excelent. Să termini sezonul regulat pe locul patru este un lucru bun de tot, dacă stai să te gândești la ce jucătoare au CSM București, HCM Baia Mare sau Brașovul. În plus, Craiova a ajuns și în semifinalele Cupei. Echipa are viitor, este serioasă, fetele au atitudine de învingătoare la fiecare meci și asta s-a văzut“, a mai spus Cristian Ernesto.

„Lipsa de reacție a spectatorilor nu ajută echipa”

În Sala Polivalentă joacă trei dintre echipele de la SCM-U Craiova, cele de baschet masculin, handbal feminin și volei masculin. Deși au obținut cele mai bune rezultate din club, voleibaliștii craioveni nu au avut parte de o susținere numeroasă în tribune. Există și craioveni care iubesc sportul la fileu și nu ratează nici un meci al echipei antrenate de Dănuț Pascu. Anca, o fană a echipei din Bănie, trăiește la intensitate maximă fiecare schimb de pase.
„Vin la sală de aproximativ un an pentru a susține echipa de volei masculin. La început eram doar curioasă, dar între timp a devenit un «drog». E foarte important pentru echipă ca noi să fim alături de ei, fiindcă depun o muncă extraordinară și au nevoie de susținerea noastră. Din păcate, unii spectatori nu consideră voleiul un sport atât de spectaculos cum este baschetul, spre exemplu, iar asta se vede prin multele scaune goale de la meciuri. Iar dacă vin, spectatorii ar trebui să înțeleagă că tăcerea lor, lipsa lor de reacție nu înseamnă un sprijin pentru echipă, ci dimpotrivă“, a spus tânăra.
Voleibaliștii craioveni luptă în acest weekend cu Dinamo pentru medalia de bronz, iar Cristian Ernesto face apel către iubitorii sportului să vină la sală: „Facem un apel către public să vină în număr cât mai mare la meciurile de sâmbătă și duminică cu Dinamo, marea rivală. Echipa craioveană merită susținută, ținând cont că are cele mai bune performanțe de la SCM-U, iar anul acesta au adus echipe cu nume din voleiul european, precum Partizan Belgrad și Trentino“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS