Acasă Sport Tricolorele mici debutează cu Slovacia

Tricolorele mici debutează cu Slovacia

-

bazaliu

Echipa feminină de handbal tineret a României va debuta astăzi în turneul de calificare la Campionatul European de tineret. Preliminariile au loc la Roman, iar tricolorele vor întâlni Slovacia (astăzi, ora 19.00) , Serbia (mâine, 17.00) și Kosovo (duminică, 17.00). Primele două clasate se califică la turneul final al CE, programat în vară la Valencia (Spania). Echipa României, antrenată de cuplul oltean Aurelian Roșca (Craiova) și Gavril Kozma (Slatina), se bazează, în mare parte, pe campioanele mondiale de junioare de anul trecut. Roșca este de părere că pentru cele două locuri calificante la Euro vor lupta trei echipe: „România, Serbia şi Slovacia sunt cele trei echipe care luptă pentru două locuri calificante. Serbia este o adversară redutabilă. Am învins-o greu, la limită, în ultimele două partide. Fetele noastre trebuie să se obişnuiască pas cu pas cu marea performanţă, pentru a trece cu succes la seniorat. Suntem convinşi că toate celelalte echipe vor juca aprig cu a noastră, campioană mondială. Ne dorim să ne calificăm la turneul final şi acolo să ne clasăm între primele patru. Trebuie să avem încredere în jucătoarele noastre. Ele au obţinut acel mare succes anul trecut“, consideră selecționerul naționalei de tineret și totodată antrenorul formației feminine SCM Craiova.

Bazaliu: Este o presiune pe umerii noștri

Slătineanca Bianca Bazaliu (foto) și Cristina Laslo, jucătoare care evoluează la echipe din Liga Națională, au un optimism moderat înainte de debutul turneului de calificare. „Vor fi meciuri grele, dar sperăm să ne mobilizăm. Există o presiune pe umerii noștri după câștigarea titlului mondial, dar încercăm să ne concentrăm pe următoarele obiective. Ne dorim să cucerim și titlul european de tineret, în Spania, iar pentru asta avem mult de muncă“, a spus Bazaliu, interul formației CSM București. „Campionatul Mondial este istorie deja. Trebuie să trecem rapid peste euforia acelui moment frumos. Antrenamentele sunt mult mai grele. Am crescut și noi. Avem încă mult de muncă“, a completat-o Laslo.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se dădeau drept polițiști și jefuiau străini

Patru bărbaţi care se dădeau drept poliţişti şi jefuiau străini au fost prinşi în flagrant duminică, după ce solicitaseră unui cetăţean italian...