10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii văd luminița de la capătul tunelului

Gorjenii văd luminița de la capătul tunelului

Mihai Roman a transformat cu precizie penaltiul obținut de Nicoară (foto: panduriics.ro)
Mihai Roman a transformat cu precizie penaltiul obținut de Nicoară (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu s-a impus ieri după amiază, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Oțelul Galați, într-o partidă contând pentru etapa a 26-a din Liga I. Gorjenii au deschis scorul prin Marko Momcilovic (’28), care a reluat cu capul o centrare a lui Răduț, și l-au majorat prin Mihai Roman (’40), care a transformat un penalti obținut de Nicoară.
Oțelul: Abraham – Solomou, Miron, Sissoko, Milea – Tavares, Cucu (’46, Yulu-Matondo) – Grădinaru (’67, Iorga), Cernat, Hamroun – Tudorie (’46, Tătar). Antrenor: Florin Marin.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii (’57, Elton) – Răduţ, Nistor (’77, Matulevicius), Nicoară – M. Roman (’72, Eric). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonaș galben: Hamroun.
Au arbitrat: Iulian Călin – Marius Marchidanu, Gabriel Stroe; Cătălin Pană.
Observatori: Stan Prodan, Eduard Alexandru.
În urma acestui succes, Pandurii Târgu Jiu a urcat de pe locul 11, pe poziția a 9-a în clasamentul Ligii I, cu 32 de puncte. Viitoarea întâlnire a gorjenilor va avea loc luni, 20 aprilie, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal”, contra ardelenilor de la Universitatea Cluj.

Edi Iordănescu s-a plâns de program

La finalul întânirii din Moldova, tehnicianul oltenilor, Edi Iordănescu, a afirmat că este nemulţumit de programul echipei sale şi a deplâns situaţia de la Oţelul Galaţi, formație ca și retrogradată. „E o dorinţă mare a noastră ca să adunăm puncte să ieşim din zona retrogradării. Felicit băieţii pentru victoria de azi (ieri – n.r.), venim după un program încărcat. E foarte greu ca Oţelul să se mai salveze. E păcat pentru acest oraş ca această echipă, care a fost cândva campioană, să retrogradeze. Să rămânem concentraţi, avem un program foarte dificil. O să întâlnim pe Universitatea Cluj, o contracandidată la retrogradare, care vine la Târgu Jiu să îşi joace şansa. Spre deosebire de adversari, noi avem trei zile de recuperare, ei au cinci. Plus că jucăm în timpul zilei al treilea meci şi nu e uşor”, a declarat antrenorul Pandurilor, la Look TV.

Pintilii: Încă şase puncte şi e cam gata lupta pentru retrogradare

În urma acestei victorii, jucătorii echipei Pandurii sunt mult mai liniștiți în privința rămânerii în Liga I.
„Bine că am luat trei puncte esenţiale, dar acum urmează un meci dificil cu Universitatea Cluj. Dacă o să câștigăm luăm o opţiune serioasă să scăpăm de retrogradare. Cu șase puncte cred că e cam gata lupta pentru evitarea retrogradării pentru noi”, a declarat mijlocașul Mihai Pintilii.
„Urmează un meci dificil cu Universitatea Cluj, o să câștigăm și astfel ne vom simplifica situația din clasament. Pandurii trebuie să fie între primele cinci echipe din Liga I”, a spus atacantul Mihai Roman.

Galerie foto (panduriics.ro):

IMG_0690

Momcilovic

Nistor

Pintilii

Roman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS