24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Felix Grigore: Nu am primit nici un răspuns de la UEFA (UPDATE)

Fotbal – Felix Grigore: Nu am primit nici un răspuns de la UEFA (UPDATE)

Felix Grigore susține că răspunsul UEFA privind dreptul de participare al CSU Craiova în cupele europene nu a venit (foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore susține că răspunsul UEFA privind dreptul de participare al CSU Craiova în cupele europene nu a venit (foto: Alexandru Vîrtosu)

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a infirmat informația apărută în presa centrală potrivit căreia alb-albaștrii nu ar fi primit acceptul să evolueze în cupele europene în ediția 2015/2016, invocând faptul că nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al FRF.

„Nouă nu ne-a venit absolut nimic de la UEFA. Noi acum am fost la Comisia de Licențiere și am cerut licență UEFA, în ideea că vom primi un răspuns afirmativ de la UEFA. Noi am cerut o dispensă, atâta tot, dar nu există un termen când trebuie să primim răspunsul. UEFA poate să acorde sau nu, dar cert este că noi nu am primit nici un răspuns până la ora asta”, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.
Formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul patru în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care i-ar permite participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa. În cazul în care răspunsul UEFA va fi negativ și ținând cont de poziţiile ocupate în clasament, echipele eligibile să participe în cupele europene sunt FCSB, ocupanta locului unu, în Liga Campionilor, ASA Târgu Mureş (locul doi), Astra Giurgiu (locul cinci) şi FC Viitorul (locul șapte), în Liga Europa. Ocupanta poziţiei a treia, Petrolul Ploieşti, se află în procedură de insolvenţă şi nu poate participa în ediţia viitoare a cupelor europene. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi Dinamo Bucureşti, ocupanta locului şase.

UPDATE – CSU Craiova: Nu ne vom opri aici

CS Universitatea Craiova a emis un comunicat în care a anunţat că a ajuns pe adresa clubului în această seară răspunsul din partea UEFA, acesta fiind negativ.

„(…) La mijlocul lunii februarie, CS Universitatea Craiova a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul clubului nostru de a evolua în competiţiile organizate sub egida forului continental în sezonul 2015-2016, însoţită de documentaţia aferentă. În urmă cu câteva minute, în cursul acestei seri, CS Universitatea a primit răspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa în competiţiile europene. Este un răspuns nefavorabil, deşi forul continental precizează că CS Universitatea Craiova a respectat toate regulamentele. UEFA rămâne însă consecventă regulii ca pentru a participa în cupele europene, toate cluburile trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federaţiile naţionale, motivând astfel decizia.

Potrivit regulamentelor, CS Universitatea Craiova are dreptul de a ataca hotărârea UEFA la TAS. Din respect faţă de dorinţa suporterilor noştri de a vedea cât mai repede echipa revenită în competiţiile europene, acolo unde a reuşit performanţe fantastice, fiind prima formaţie din România care a atins semifinalele unei cupe europene, clubul nostru va face acest demers. Vrem să reuşim în demersul nostru deoarece ştim că fotbalul craiovean, Ştiinţa noastră dragă, Craiova Maxima, Campioana Unei Mari Iubiri merită această şansă”, se arată într-un comunicat postat pe csuc.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS