17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportComandoul CSU pregătește asaltul de la Târgu Mureș

Comandoul CSU pregătește asaltul de la Târgu Mureș

Alb-albaştrii sunt gata să o învingă şi pe ASA Târgu Mureş (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii sunt gata să o învingă şi pe ASA Târgu Mureş (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a obținut o victorie foarte frumoasă în fața Universității Cluj, rezultat care i-a adus și locul trei în clasament, cel puțin până astăzi, când se joacă partida Steaua – Petrolul, și se pregătește să bifeze și cel de-al 20-lea rezultat pozitiv consecutiv din campionat. Pentru alb-albaștri vine un adevărat test de maturitate și valoare, urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 16.30, în Ardeal, pe ASA Târgu Mureș, formație care se află pe locul secund și și-a câștigat respectul prin prestațiile avute. ASA și-a „câștigat“ antipatia celor de la CSU după ce în Liga a II-a le-a făcut viața un calvar oltenilor, lăudându-se și cu o victorie zdrobitoare în campionatul regulat, scor 4-1, însă nici mureșenii și nici oltenii nu mai au aceleași loturi de jucători și nici antrenorii de atunci. Un exemplu clar că lucrurile stau cu totul altfel în acest sezon este rezultatul din tur, CS Universitatea câștigând cu 1-0 pe „Ion Oblemenco“, golul victoriei fiind marcat de Brandan în minutul 27, dintr-un penalti obținut de Curelea.

Cârțu: La anul ne putem bate la titlu!

Directorul tehnic Sorin Cârțu a afirmat după victoria contra „șepcilor roșii“ că meciul de la Târgu Mureș va fi dificil, dar că se poate câștiga bătălia și astfel să fie atacat și locul doi. „La Târgu Mureș o să vedem ce va fi. Jucăm cu un adversar foarte bun, o revelație a returului, cu o medie foarte bună de puncte pe meci. Și noi am făcut 16 puncte în opt meciuri, avem o medie de două puncte pe meci, de cupă europeană. Vrem să ne apropiem cât mai repede de acea bornă de 51 de puncte și apoi, în funcție de meciuri, să vedem câte puncte acumulăm, care să ne dea dreptul să participăm într-o cupă europeană“, a spus Cârțu, punctând că seria de 19 meciuri fără înfrângere îi certifică faptul că în sezonul viitor alb-albaștrii se pot bate pentru titlul de campioni: „Nu știu dacă am mai avut vreodată o asemenea serie, nici ca jucător, nici ca antrenor. E o perioadă care ne creează un confort deosebit. Ar fi frumos să menținem seria și după meciul cu Târgu Mureș. Noi ne vom pregăti și pentru cupele europene. Dacă vom juca, foarte bine, dacă nu, rămâne o performanță să terminăm pe un loc fruntaș. Ar fi o mare realizare pentru o nou-promovată. Ne putem bate la titlu la anul, dar depinde de strategia pe care o vom avea“.

Săndoi: Stăm bine fizic!

Și antrenorul Emil Săndoi este de părere că alb-albaștrii nu vor fi obosiți fizic în ciuda partidelor susținute în decurs de o săptămână și se așteaptă la rezultate potrivite în continuare. „În jocul cu Universitatea Cluj am avut parte numai de plusuri. Noi venim după o perioadă de pregătire de iarnă foarte bună, dar foarte solicitantă. La fel s-a întâmplat și în întreruperea campionatului pentru jocul România – Feroe, antrenamentele au fost destul de dure, dar sperăm că această pregătire trebuie să ne țină până la finalul campionatului. Sper să ne menținem la același nivel în continuare“, a spus Săndoi. Strategul CS Universitatea a punctat că ASA Târgu Mureș este o echipă de învins și a prefațat și următoarea confruntare de pe teren propriu, cu Dinamo: „Târgu Mureș are jucători cu mare experiență, unii dintre ei sunt internaționali, sunt la maturitate sportivă majoritatea și mă refer la Gabi Mureșan, N’Doye, Marius Constantin, Goga, dar și la jucători de mare perspectivă, cum ar fi Bumba și nu întâmplător au avut rezultatele bune din acest campionat. Suntem conștienți că vom avea o partidă grea, dar am mai disputat partide grele până acum. Apoi vine Dinamo, un meci cu orgolii. În turul campionatului am reușit o remiză la București, după o primă repriză foarte bună a noastră și o a doua în care Dinamo a dominat. Ultimele rezultate nu au fost satisfăcătoare pentru conducerea clubului Dinamo, vor veni aici cu mare ambiție, vor vrea să obțină un rezultat bun. Dar vă spun sincer, am mare încredere în jucătorii noștri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS