16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Echipa României pentru meciul cu formația Canadei din Fed Cup

Tenis – Echipa României pentru meciul cu formația Canadei din Fed Cup

Căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecșor, le-a nominalizat, astăzi, oficial pe Irina-Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Raluca Olaru, care vor reprezenta România în întâlnirea cu Canada contând pentru Play-Off-ul Grupei Mondiale. „Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Canada reunește unele dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului, niciuna din aceste fete nefiind la prima nominalizare”, a spus Tecșor, conform Agerpres. „De când am preluat această echipă, am avut ca obiectiv să valorific fiecare jucătoare, astfel încât să formăm împreună o echipă unită și puternică. Întotdeauna relațiile din echipă s-au bazat pe profesionalism, respect și încurajare reciprocă. Mulțumesc Irinei, Alexandrei, Andreei și Ralucăi, dar și Simonei (Halep), Monicăi (Niculescu) și Soranei (Cîrstea) pentru ce am realizat împreună până în acest moment și pentru ceea ce vom face în continuare. Lipsa vreunei jucătoare din echipă, din diferite motive – accidentare sau pentru că se află într-o etapă importantă în cariera ei – nu va schimba din spiritul și unitatea pe care am câștigat-o împreună”.

Tecșor a subliniat că „generația actuală de fete este una de excepție; ele au reprezentat țara cu drag în numeroasele competiții de juniori (individuale și pe echipe) și au continuat să o reprezinte cu cinste ridicându-și valoarea și în competiția de Fed Cup”.
„Aceste fete, așa cum au declarat în nenumărate rânduri, vin să reprezinte România cu sufletul și sunt mândră de ele. Ne aflăm acum, după atâția ani, din nou la porțile elitei mondiale. Iar pentru această confruntare, aliniem o echipă echilibrată, care va face cinste românilor prin determinarea, lupta, optimismul și ambiția cu care vom aborda partida din barajul pentru Grupa Mondială. Dorim să mulțumim și tuturor românilor pentru susținerea de până acum și îi asigurăm că oriunde jucăm, vom reprezenta întotdeauna cu mândrie tricolorul. Hai România!”
Întâlnirea dintre România și Canada va avea loc în perioada 18-19 aprilie 2015, la Arena Maurice Richard din Montreal (Canada). Partida se va desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă 18 aprilie, iar duminică 19 aprilie se vor disputa celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu.
Echipa care va câștiga întâlnirea va juca în turul 1 din Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în prima rundă din Grupa Mondială II.
România, care nu a mai jucat în eșalonul de elită al Fed Cup din 1992, a trecut în primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, în februarie, la Galați, cu scorul de 3-2. Canada, fără principala sa jucătoare, Eugenie Bouchard, a fost învinsă cu 4-0, la Quebec, de Cehia, deținătoarea trofeului.
România și Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed, Cup, în 1983, în Elveția (Zurich), când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florența Mihai/Lucia Romanov a câștigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS