16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii dau semne de revenire la normalitate

Gorjenii dau semne de revenire la normalitate

Marko Momcilovic a marcat un gol de trei puncte la Ploieşti (foto: panduriics.ro)
Marko Momcilovic a marcat un gol de trei puncte la Ploieşti (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să se impună ieri seară, scor 1-0, în deplasare, în faţa echipei Petrolul Ploieşti, în ultima partidă a etapei a 24-a din Liga I. Unicul gol de pe stadionul „Ilie Oană” a fost marcat de Momcilovici, acesta a reluat imparabil de la şapte metri, lateral stânga, o centrare venită de la Mihai Roman (’14).

Petrolul Ploieşti: Pecanha – Peteleu, Filip, Geraldo, Fanchone – Astafei (’39, Coman), Marinescu (’56, Kronaveter), De Lucas, Teixeira (’75, Pastorini)- Tchite, Tamuz. Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovici – Mrzljak (’84, Piţian), Elton – Răduţ, Nistor, Nicoară (’63, Buleică) – Roman (’72, Matulevicius). Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Astafei ‘8, Tchite ’59, Teixeira ’61, Geraldo ’68 / Răduţ ‘8, Gliwa ’87.

Au arbitrat: Iulian Dima – Ovidiu Artene, Vladimir Urzică.

Observatori: Victor Berbecaru, Marin Petrache.

Acesta a fost primul succes al pandurilor pe terenul Petrolului Ploieşti, cu cele trei puncte gorjenii au urcat trei poziţii în clasament. Următoarea confruntare a trupei lui Edi Iordănescu va avea loc joi, pe teren propriu, de la ora 19.15 (Digi Sport / Dolce Sport), contra Astrei Giurgiu.

 

Edi Iordănescu: Sunt trei puncte mari

 

Antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, a fost extrem de bucuros după victoria de la Ploieşti. „Să nu credeţi că pregătim jocurile în mod diferit. Punem accentul pe detalii, pe determinare, pe organizare. În această pauză ne-am pus la punct fizic şi am obţinut o victorie mare, muncită, pe terenul unei echipe foarte bune. E un lucru important că nu am primit gol. Sunt trei puncte mari în economia campionatului şi a obiectivului, în nişte condiţii foarte, foarte grele. Am avut probleme de lot, Pintilii a venit cu probleme de la echipa naţională, Anton, Pleaşcă, Shalaj, plus Erico da Silva şi Paraskevas, accidentaţi de mai mult timp. E bine că am reuşit să strângem rândurile şi iată că am obţinut o victorie importantă”, a spus Edi Iordănescu, la Look TV.

Tânărul tehnician şi-a amintit că a fost căpitan al Petrolului la promovarea din sezonul 2002-2003. „Am amintiri frumoase de aici, am fost căpitanul Petrolului la promovare, îmi aduc aminte cu plăcere de suporteri, de acele clipe. Am petrecut o perioadă frumoasă aici. Sunt stăpân pe munca pe care o fac, sunt disciplinat, e mult entuziasm la mijloc şi chiar dacă nu am experienţa omologului meu Mircea Rednic, lucrez cu multă seriozitate”, a mai spus Edi Iordănescu.

 

Rednic: Ei nu au avut vreo ocazie în afara golului

 

De partea cealaltă, antrenorul Petrolului, Mircea Rednic, s-a împăcat cu greu în privinţa înfrângerii. „Jocul nu a fost rău, băieţii şi-au dorit victoria. A fost inadmisibil cum am primit gol, însă mă mulţumeşte că am avut multe ocazii. Ei nu au avut vreo ocazie în afara golului. Dar nu îi judec, au câştigat şi merită felicitări. Multe lucruri s-au schimbat în rău de când am intrat în insolvenţă, băieţii nu mai sunt motivaţi. Dar eu încerc să îi fac să înţeleagă că trebuie să se respecte în primul rând pe ei, meseria de fotbalist, dar şi suporterii”, a spus Rednic, la Digi Sport.

Galerie foto (panduriics.ro):

IMG_0074

IMG_0101

IMG_0109

IMG_0111

IMG_0147

IMG_0153

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS