22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPovestea continuă

Povestea continuă

Thaer Bawab (tricou alb) a fost necruţător cu gălăţenii (Foto: csuc.ro)
Thaer Bawab (tricou alb) a fost necruţător cu gălăţenii (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a reuşit să se impună cu scorul de 1-0 în partida disputată sâmbătă, în Moldova, contra Oţelului Galaţi, contând pentru etapa a 24-a din Liga I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Thaer Bawab, care a finalizat cu un şut de la 14 metri, poziţie centrală, o acţiune iniţiată de Alexandru Băluţă (’59). Gruparea din Bănie a mai irosit câteva ocazii prin Băluţă şi Herghelegiu, dar un meci extraordinar l-a făcut Cristi Bălgrădean, care a „închis“ poarta la câteva şuturi ale lui Florin Cernat.
Oţelul Galaţi: Hotoboc – Solomou, Miron, Cucu, Murgoci (’61, Iorga) – Helder Tavares, Milea (’70, I. Popa), Dică (’46, Matondo) – Hamroun, Cernat, Popescu. Antrenor: Florin Marin.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă (’87, Dumitraş), Mateiu, Brandan, Târnăcop (’73, Briceag) – Bawab, Nuno Rocha (’57, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Hamroun, Solomou, Hotoboc, I. Popa / Mateiu, Bawab, Târnăcop.
Au arbitrat: Marius Avram – Miclos Nagy, Andrei Constantinescu; Claudiu Marcu.
Pentru CS Universitatea Craiova, acesta este al 18-lea rezultat pozitiv consecutiv în Liga I, iar mâine, de la ora 17.00, va primi vizita ardelenilor de la Universitatea Cluj.

Cârţu: Au fost punctele lui „Pufi“

Sorin Cârţu, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, a renunţat să mai glumească pe seama obiectivului, evitarea retrogradării, şi a afirmat că echipa a câştigat, în primul rând, datorită portarului. „Galaţiul îşi juca azi ultima şansă, deşi le-ar fi fost greu chiar dacă ne-ar fi învins, dar astea sunt problemele lor. La 42 de puncte e super sigur, nu mai pot zice că ne batem la retrogradare. Ăsta a fost obiectivul când am fost aduşi noi, să scoatem echipa de la retrogradare. Am făcut 42 de puncte, următorul obiectiv e să facem 51, apoi vom vedea. Ne gândim la cupe europene când vom face 51 de puncte. I-am spus lui «Pufi» (Bălgrădean – n.r.), când ne pupam pe teren, că astea au fost punctele lui. Au fost nişte momente în care totul se putea schimba. Mă gândesc la parada lui de la şutul lui Cernat, apoi a avut altă intervenţie la 1-0 pentru noi. Avem portar bun. Urmează meciul cu Universitatea Cluj şi de obicei avem probleme când jucăm pe teren propriu. În ultimele partide am făcut doar meciuri nule pe terenul nostru“, a declarat Cârţu.

Săndoi: Îi felicit pe băieţi pentru ambiţie şi dăruire

Emil Săndoi, antrenorul principal al grupării alb-albastre, şi-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat la Galaţi. „Ştiam că va fi greu. În ultima perioadă, Oţelul a arătat altă faţă. Au avut o singură înfrângere în ultimele patru meciuri, cu Rapid, şi trei egaluri. Noi am avut ceva probleme de lot pentru acest joc: Frăsinescu şi Acka s-au antrenat doar în ultima săptămână, venind după accidentări, Bawab a acuzat şi el dureri, iar Nuno Rocha a fost la echipa naţională. Am obţinut trei puncte mari şi asta e ceea ce contează. A fost o victorie muncită şi a mai crescut şi acest record de invincibilitate. Îi felicit pe băieţi pentru ambiţie şi dăruire. Nu a fost un joc spectaculos, dar importante sunt punctele“, a afirmat Emil Săndoi.

Bălgrădean: Am făcut „majoratul“

Portarul CSU, Cristi Bălgrădean, a fost încântat de faptul că echipa sa a rămas neînvinsă şi după al 18-lea meci sub comanda lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu. „A fost o victorie grea, muncită. Știam de la început ce ne aşteaptă pe terenul Oţelului. Am făcut majoratul, avem 18 meciuri fără înfrângere. Este victoria echipei, toţi am muncit pentru asta. Oţelul nu arată ca o echipă de penultimul loc. Îmi pare rău pentru ei. Fiecare victorie o voi dărui de acum înainte fetiţei mele. Am şi eu pentru ce să lupt. Am venit la echipă în etapa a 7-a, de atunci nu am pierdut. Am reuşit să facem performanţă pentru club şi pentru ţară. Acum suntem salvaţi de la retrogradare. Dacă vom reuşi să prindem un loc de cupă europeană va fi extraordinar“, a punctat Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS