17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Autocarul echipei Fenerbahce, atacat cu focuri de armă

Fotbal – Autocarul echipei Fenerbahce, atacat cu focuri de armă

Lumea fotbalului din Turcia este în şoc după ce autorcarul lui Fenerbahce a fost atacat cu arme de foc
Lumea fotbalului din Turcia este în şoc după ce autorcarul lui Fenerbahce a fost atacat cu arme de foc

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbătă seară, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, în etapa a 26-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit, informează Mediafax.

Secretarul general al clubului Fenerbahce, Mahmut Uslu, a declarat că autorii atacului au vrut ca vehiculul să se răstoarne şi ca fotbaliştii să moară, el subliniind că incidentul a avut loc în timpul deplasării pe un viaduct. „Noi plecăm acasă. Ce răzbunare este asta? Ar trebui ca tuturor să le vină mintea la cap. Să se renunţe la astfel de manifestări extreme. Trecem pe viaduct… Autocarul este atacat… Şoferul este rănit. Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie? Pentru că aici este viaduct”, a spus Uslu, precizând că şoferul autocarului, rănit la faţă, a pierdut mult sânge în urma atacului: „Mai întâi i-a acordat îngrijiri medicul echipei. A pierdut mult sânge, nu puteau să oprească sângerarea”.

Potrivit site-ului oficial al clubului Fenerbahce, şoferul autocarului a fost transportat de urgenţă la spital. Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

„Ne-a ajutat Allah să scăpăm. Ce se poate spune? Este o atrocitate. Să le fie ruşine celor care încurajează astfel de fapte. Aţi văzut sângele, aţi văzut autocarul. S-a tras cu arma. Vorbim despre armă. Am trecut de stadiul atacurilor cu pietre. Este vorba de suflete aici. Nu mai este nimic de spus. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului”, a declarat Ilhan Ekioglu, vicepreşedinte al clubului din Istanbul.

 

„Asupra autocarului s-au tras 5-6 focuri de armă”

 

Un fotbalist al echipei Fenerbahce, citat sub protecţia anonimatului, a declarat pentru un post de televiziune turc că asupra autocarului s-au tras cinci sau şase focuri de armă dintr-o maşină care circula pe sensul opus, informează ulkehaber.com. „În timp ce autocarul era în mişcare, s-au tras 5-6 focuri de armă dintr-o maşină care credem că venea pe sensul opus. Şoferul fiind rănit, cei care stăteau în faţă în autocar au intervenit şi au oprit vehiculul. În stânga noastră era marea. Puteam să cădem cu autocarul în mare”, a spus fotbalistul.

Fundaşul Bekir İrtegün a postat pe Twitter un mesaj în care a notat că toţi cei care se aflau în autocar sunt teferi, cu excepţia şoferului: „Încă nu îmi vine să cred că a putut să oprească autocarul”.

 

Medic: Şoferul are o fractură la cap

 

Medicul Abdulkadir Gunduz, de la Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon, a anunţat că şoferul care conducea autocarul echipei Fenerbahce a suferit o fractură la cap, dar are noroc pentru că nu i-a fost afectat creierul, informează sporx.com. „Are o fractură între pomete şi osul temporal. Va fi operat. Nu sunt probleme la creier. Între pomete şi osul temporal există un fragment de metal. Este posibil să fie o rană provocată de un glonţ. Încă nu este clar. Norocul lui este că nu are probleme la creier”, a spus Gunduz.

 

Fener, întâmpinată la Istanbul de numeroşi suporteri

 

Delegaţia lui Fenerbahce a fost întâmpinată la aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul de numeroşi suporteri. Avionul cu care s-a deplasat formaţia Fenerbahce de la Trabzon la Istanbul după un meci de campionat cu Caykur Rizespor a aterizat la ora 01.37. Jucătorii au fost aşteptaţi atât de fani, cât şi de preşedintele clubului, Aziz Yildirim. Suporterii şi-au arătat susţinerea prin scandări şi au însoţit cu maşinile lor echipa până la baza de pregătire de la Samandıra, formând un convoi în urma autocarului formaţiei.

 

Federaţia Turcă de Fotbal condamnă atacul

 

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a postat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe site-ul oficial, un comunicat prin care condamnă atacul armat ce a vizat autocarul echipei Fenerbahce, incident soldat cu rănirea şoferului. „Condamnăm cu fermitate atacul ce a vizat delegaţia echipei Fenerbahce după meciul Caykur Rizespor – Fenerbahce. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului rănit în atac. Considerăm că acest atac nu este doar unul la adresa unui club important, ci la adresa fotbalului turc”, se arată în comunicatul TFF.

 

Fenerbahce a cerut suspendarea meciurilor

 

Clubul Fenerbahce a notat, într-un comunicat postat, duminică, pe site-ul oficial, că până la lămurirea situaţiei cu privire la atacul ce a vizat autocarul echipei, meciurile de fotbal din Turcia ar trebui să fie amânate. „Considerăm că până la lămurirea situaţiei cu privire la acest atac sângeros şi până când opinia publică va fi satisfăcută este inevitabil ca ligile să fie amânate. Ceea ce s-a întâmplat nu este un incident simplu provocat de suporteri, este un atac armat şi o tentativă de omor organizate şi plănuite împotriva echipei Fenerbahce”, a scris sursa citată.

 

Dirk Kuyt: Tremur tot şi plâng, nu pot continua astfel

 

Fotbalistul olandez al echipei Fenerbahce, Dirk Kuyt, care nu s-a aflat alături de colegii săi în autocar în momentul atacului de sâmbătă seară, a declarat că a fost extrem de afectat de ceea ce s-a întâmplat şi că nu mai poate continua în aceste condiţii, informează fanatik.com.tr. Kuyt nu a făcut parte din lotul echipei Fenerbahce pentru meciul cu Caykur Rizespor, fiind accidentat. „Încă tremur tot. Abia stau în picioare. Vreau să fiu calm, să nu mă gândesc la lucruri rele, dar plâng şi nu mă pot opri. Nu pot continua astfel”, a spus Kuyt.

focuri-de-arma-dupa-caykur-rizespor-fenerbahce-1-5-invingatorii-au-fost-ataca-i-in-timp-ce-se-aflau-in-autocar-186965-1

otobus600-u49wq

fenerbahce

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS