17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U a încheiat sezonul pe locul 11

SCM-U a încheiat sezonul pe locul 11

Deşi au încheiat campionatul pe locul 11, baschetbaliştii craioveni au cântat şi au dansat cu fanii de parca ar fi cucerit un trofeu (Foto: Claudiu Tudor)
Deşi au încheiat campionatul pe locul 11, baschetbaliştii craioveni au cântat şi au dansat cu fanii de parca ar fi cucerit un trofeu (Foto: Claudiu Tudor)

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au terminat campionatul Ligii Naţionale pe locul 11, după ce au fost învinşi miercuri în jocul restant cu Energia Târgu Jiu, cu scorul de 90-85 (25-15, 19-23, 17-20, 29-27).
Partida din Sala Polivalentă din Bănie ar fi trebuit să se dispute la începutul returului, dar ambele formaţii au avut programul încărcat, fiind angrenate în cupele europene.
În faţa unei asistenţe reduse, câteva sute de spectatori, printre care şi un grup de suporteri gorjeni, cele două echipe au oferit o partidă frumoasă, iar cu un minut înainte de final Energia conducea cu 85-83. Din dorinţa prea mare de a învinge, ceea ce le-ar fi adus locul zece la finalul sezonului, jucătorii gazdă au făcut greşeli, iar gorjenii au profitat, luându-şi revanşa pentru meciul din turul campionatului, atunci când Travis Bureau aducea victoria craiovenilor în ultima secundă de joc.
La SCM-U Craiova au evoluat: Petrişor (8 puncte), Bureau (16), Bozovic (22), Boltic (13), Şanta (8), Marojevic (2), Micic (11), D. Andrei, Bosnjak (5).
Pentru Energia au evoluat: Watson (14 puncte), Troupe (17), Darby (13), Milosevic (14), Aktas (5), Mack (11), Glyniadakis (16). Antrenor: Antonis Constantinides.

Energia are obiective măreţe

Energia Târgu Jiu a încheiat sezonul regulat pe locul patru, cu 39 de puncte (15 victorii, nouă înfrângeri), iar în prima fază din play-off va juca împotriva BCMU Piteşti. Louis Darby şi colegii săi au făcut un sezon de excepţie, ei urmând să evolueze şi în Final Four-ul Cupei Challenge, competiţie în care au participat în premieră. Antrenorul Constantinides a spus că pentru echipă prioritatea o reprezintă campionatul intern, unde speră să joace finala.
„Echipa este destul de puternică pentru a accede în semifinale, chiar în finală, poate să lupte şi pentru campionat, însă trebuie să luăm lucrurile pas cu pas şi pentru mine cea mai grea este prima rundă, cea cu Piteşti. Suntem favoriţi pentru că avem avantajul terenului propriu, suntem şi o echipă mai bună decât ei, însă asta nu ne conferă accederea în semifinală, trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să arătăm asta pe teren. Tot ce îmi doresc este să am toţi jucătorii valizi, dacă se va întâmpla acest lucru nu îmi este frică de nimic“, a declarat antrenorul Energiei, citat de Gorjeanul.

Jucătorii craioveni au cântat cu fanii

SCM-U Craiova a înregistrat zece victorii, dintre care şase în retur, şi 14 înfrângeri în acest sezon din Liga Naţională. La finalul meciului de miercuri, publicul din Bănie a aplaudat deopotrivă componenţii echipei SCM-U Craiova şi pe cei ai echipei gorjene şi le-au urat succes mai departe în competiţie. Înainte de a părăsi terenul, jucătorii gazdă s-au fotografiat cu spectatorii, poposind mai mult lângă un grup de susţinători cu care au cântat minute bune imnul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS