10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Alex Gârbiță a marcat în tricoul naționalei U15

Fotbal – Alex Gârbiță a marcat în tricoul naționalei U15

Alex Gârbiță (la minge) traversează o formă sportivă foarte bună (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Gârbiță (la minge) traversează o formă sportivă foarte bună (foto: Alexandru Vîrtosu)

Aflată în cantonament în Austria, la Seeboden, naționala Under 15 a României s-a impus ieri seară, cu 2-0, într-un amical susținut în compania echipei U16 a WAC Pellets. Cel care a deschis scorul a fost craioveanul Alex Gârbiță, jucătorul CS Universitatea marcând în minutul 48, cu un șut din marginea careului mare. Cea de-a doua reușită a tricolorilor a purtat semnătura lui Antonio Manolache, cu o execuție din afara careului în urma unei respingeri (55).
„Îl felicit pe Alex pentru reușită. Sincer, mă așteptam să se impună și la echipa națională. Gîrbiță este unul dintre liderii generației sale și un jucător de perspectivă al clubului nostru“, a spus antrenorul său Marian Calafeteanu.
Celălalt jucător al CS Universitatea Craiova prezent sub tricolor, Raul Constantinescu, a intrat din primul minut și a fost înlocuit în minutul 58 cu Marton.
În confruntarea disputată la Klagenfurt, selecționerul Gabriel Manolache a folosit următorii jucători: Rus (72, Baumann) – Ciurescu, Constantinescu (58, Marton), A. Manolache, Ignat (62, Săbăngeanu) – Mierlea, Gârbiță, Bairam (40, Crișan), Duminică (68, Onișa) – Talpoș (30, Peter), Enea (48, Csegoldi).
Următorul meci este programat luni, la Seeboden, tot împotriva echipei austriece WAC Pellets.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS