Acasă Sport Doroftei vrea să aducă „Centura de Aur“ la Craiova

Doroftei vrea să aducă „Centura de Aur“ la Craiova

-

Leonard Doroftei (centru), Sorin Manda (stânga) şi Liviu Stan au vorbit despre „Centura de Aur“ (Foto: Lucian Anghel)
Leonard Doroftei (centru), Sorin Manda (stânga) şi Liviu Stan au vorbit despre „Centura de Aur“ (Foto: Lucian Anghel)

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, a venit ieri, la Craiova, pentru a discuta cu oficialităţile despre posibilitatea ca turneul internaţional de box „Centura de Aur“ Nicolae Linca să se desfăşoare în Bănie. Competiţia va avea loc în luna iulie şi există mai multe oraşe care doresc să găzduiască turneul.
„Doresc să organizăm a 40-a ediţie a unei competiţii internaţionale de tradiţie, «Centura de aur», la Craiova. Am avut discuţii la primărie. Rămâne să finalizăm un proiect, un contract, şi să aducem o competiţie de nivel mondial aici, unde este o şcoală bună de box, copii de viitor. Pentru organizarea turneului, mai sunt şi alte oraşe interesante, dar Craiova este baza“, a spus Leonard Doroftei.
Fostul campion mondial a dorit să menţioneze că se pot face lucruri frumoase şi cu bani mai puţini. „Nu am venit să facem o afacere, ci vrem să dăm şansa copiilor să lupte, pentru că trebuie să calificăm sportivi la Olimpiadă şi au nevoie de cât mai multe meciuri“, a completat Doroftei.
Liviu Stan, preşedintele executiv al Asociaţiei Judeţene de Box Dolj, şi Sorin Manda, directorul CSM Craiova, club pentru care boxează majoritarea pugiliştilor craioveni, l-au însoţit pe Doroftei la discuţii. Cei doi sunt încrezători că ediţia a 40-a a „Centurii de Aur“ va fi la Craiova.
„Mi-am dorit foarte mult acest turneu şi cred că sunt şanse foarte mari să-l putem susţine în Craiova. Am luptat foarte mult să ajungem în acest punct al negocierilor, iar domnul Doroftei a fost foarte binevoitor“, a spus Stan. „Şi eu sunt optimist că se poate desfăşura la Craiova. Este o competiţie de mare tradiţie, care nu a fost în oraşul nostru până acum“, a completat Manda.

Daniela MITROI-OCHEA
Daniela MITROI-OCHEA
Lucrează în presa sportivă din 2002 şi de-a lungul timpului a reuşit să le ia interviuri mai multor campioni. Crede că jurnalismul sportiv este cea mai frumoasă meserie.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.