15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei vrea să aducă „Centura de Aur“ la Craiova

Doroftei vrea să aducă „Centura de Aur“ la Craiova

Leonard Doroftei (centru), Sorin Manda (stânga) şi Liviu Stan au vorbit despre „Centura de Aur“ (Foto: Lucian Anghel)
Leonard Doroftei (centru), Sorin Manda (stânga) şi Liviu Stan au vorbit despre „Centura de Aur“ (Foto: Lucian Anghel)

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, a venit ieri, la Craiova, pentru a discuta cu oficialităţile despre posibilitatea ca turneul internaţional de box „Centura de Aur“ Nicolae Linca să se desfăşoare în Bănie. Competiţia va avea loc în luna iulie şi există mai multe oraşe care doresc să găzduiască turneul.
„Doresc să organizăm a 40-a ediţie a unei competiţii internaţionale de tradiţie, «Centura de aur», la Craiova. Am avut discuţii la primărie. Rămâne să finalizăm un proiect, un contract, şi să aducem o competiţie de nivel mondial aici, unde este o şcoală bună de box, copii de viitor. Pentru organizarea turneului, mai sunt şi alte oraşe interesante, dar Craiova este baza“, a spus Leonard Doroftei.
Fostul campion mondial a dorit să menţioneze că se pot face lucruri frumoase şi cu bani mai puţini. „Nu am venit să facem o afacere, ci vrem să dăm şansa copiilor să lupte, pentru că trebuie să calificăm sportivi la Olimpiadă şi au nevoie de cât mai multe meciuri“, a completat Doroftei.
Liviu Stan, preşedintele executiv al Asociaţiei Judeţene de Box Dolj, şi Sorin Manda, directorul CSM Craiova, club pentru care boxează majoritarea pugiliştilor craioveni, l-au însoţit pe Doroftei la discuţii. Cei doi sunt încrezători că ediţia a 40-a a „Centurii de Aur“ va fi la Craiova.
„Mi-am dorit foarte mult acest turneu şi cred că sunt şanse foarte mari să-l putem susţine în Craiova. Am luptat foarte mult să ajungem în acest punct al negocierilor, iar domnul Doroftei a fost foarte binevoitor“, a spus Stan. „Şi eu sunt optimist că se poate desfăşura la Craiova. Este o competiţie de mare tradiţie, care nu a fost în oraşul nostru până acum“, a completat Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS