16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea, gata să „topească“ Oțelul

CS Universitatea, gata să „topească“ Oțelul

Izvoranu, Săndoi şi Târnăcop îşi doresc victoria în deplasarea de mâine de la Galaţi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Izvoranu, Săndoi şi Târnăcop îşi doresc victoria în deplasarea de mâine de la Galaţi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Emil Săndoi, fundașul central Silviu Izvoranu și mijlocașul Ionuț Târnăcop au prefațat întâlnirea de mâine, de la ora 15.30 (Digi Sport), din Moldova, cu Oțelul Galați, contând pentru etapa a 24-a a Ligii I.
Strategul alb-albaștrilor a făcut o scurtă recapitulare a pregătirii din perioada de întrerupere a campionatului, apoi a punctat că meciul cu gălățenii va fi foarte dificil, dar că obiectivul echipei sale este clar: obținerea celor trei puncte. „Venim după o perioadă de întrerupere în care am făcut un stagiu de pregătire de câteva zile la Herculane, care s-a încheiat cu un joc amical, cu Reșița, foarte bun. Trebuie să menționez că în această perioadă jucătorii au răspuns foarte bine, cum de altfel ne-au obișnuit de când suntem la echipă. La Galați întâlnim o formaţie disperată după puncte, așa cum eram și noi după primele șase etape din tur. Spre deosebire de noi, după atâtea etape Oțelul a strâns doar 15 puncte și poate de jocul cu noi se leagă ultimele speranțe de a rămâne în prima ligă. Nu trebuie să uităm că au și un antrenor cu mare experiență (Florin Marin – n.r.), care are o carte de vizită bogată, a fost o scurtă perioadă și aici, la Craiova, și are sute de meciuri pe prima scenă. Este un tehnician care știe să-și capaciteze jucătorii și, având în vedere că joacă și pe teren propriu, sigur va fi un joc pe muchie de cuțit. Sperăm să trecem cu bine și peste cel de-al 18-lea val. E important pentru noi să aducem puncte“, a declarat Emil Săndoi. „Și în turul campionatului am avut un meci greu cu Oțelul Galați și starea noastră de spirit era alta, echipa venea după rezultate nesatisfăcătoare, cu un moral prost, poate și o lipsă de pregătire fizică, mai puțină disciplină… Am câștigat atunci și cu puțină șansă, am rămas în zece oameni imediat după pauză, dar am reușit să înscriem și după aceea ne-am apărat foarte bine. Sunt convins că și jocul de sâmbătă va fi foarte dificil“, a completat antrenorul alb-albaștrilor.
Lotul care va fi deplasat de CS Universitatea la Galați nu-i va cuprinde pe Madson și Kay, ambii suspendați, nici pe Costin Curelea, care este nepregătit fizic, ei urmând să se antreneze în Bănie sub comanda unui „secund“. Este așteptat la echipă Nuno Rocha, dar utilizarea sa la Galați din primul minut depinde de starea fizică pe care o are după experiența de la echipa națională, atacantul nostru evoluând în victoria cu 2-0 administrată de naționala Insulelor Capului Verde reprezentativei Portugaliei.

„Mergem să câștigăm“

La rândul său, Silviu Izvoranu, care a debutat în Liga I la Galați, a afirmat că își dorește ca punctele puse în meciul cu Oțelul să ajungă în contul CS Universitatea, în timp ce Ionuț Târnăcop a spus că obiectivul său nu este să marcheze meci de meci, ci să-și ajute echipa să câștige, un gol reușit fiind doar un bonus.
„Pe mine mă leagă amintiri frumoase de Oțelul, acolo am promovat în fotbalul mare, cu nea Sorin Cârțu antrenor, dar mergem acolo să câștigăm. Am fost aproape de a semna în vara trecută cu Galațiul, dar am făcut bine că am revenit la CS Universitatea. Sperăm să jucăm și în Europa, dar trebuie să o luăm pas cu pas“, a spus Izvoranu.
„Suntem pregătiți pentru meciurile care urmează și îmi doresc să acumulăm maximum de puncte. Suntem conștienți că vom avea viață grea la Galați, Oțelul este o echipă bună, dar mergem acolo să câștigăm. Sper să ajut echipa de pe postul pe care o să joc și să câștigăm, asta e cel mai important. Dacă o să marchez e și mai bine. Nu cred că sunt singurul jucător din echipă care este polivalent, iar ăsta e un lucru benefic pentru club“, a punctat Târnăcop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS