11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Cernat vrea ca Oțelul să o oprească pe CS Universitatea

Florin Cernat vrea ca Oțelul să o oprească pe CS Universitatea

Florin Cernat apreciează echipa Craiovei, dar vrea ca punctele de sâmbătă să intre în contul Oţelului
Florin Cernat apreciează echipa Craiovei, dar vrea ca punctele de sâmbătă să intre în contul Oţelului

Căpitanul formației Oțelul Galați, Florin Cernat, a prefațat pentru GdS confruntarea cu CS Universitatea Craiova, programată sâmbătă, de la ora 15.30, în Moldova, punctând că echipa sa nu are decât varianta victoriei ca să poată spera în continuare la evitarea retrogradării. Fostul component al naționalei României, în a cărui carte de vizită se regăsesc echipele Dinamo București, Dinamo Kiev, Hajduk Split, Karabükspor și Çaykur Rizespor, și-a amintit că performanța grupării alb-albastre de a nu pierde 17 meciuri consecutive în campionat a început chiar în meciul tur cu Oțelul și își dorește să se oprească tot într-un meci cu Galațiul. Florin Cernat a vorbit și despre problemele financiare din fotbalul românesc, criticând totodată trecerea la sistemul cu play-off și play-out.
GdS: Vă așteaptă o mare provocare sâmbătă, cum prefațați partida cu CS Universitatea Craiova?
Florin Cernat: O să-l tratăm cu maximă seriozitate, pentru că nu mai avem voie să facem nici un pas greșit. Vom juca doar la victorie și sunt convins că toți jucătorii vom da totul pe teren, ca să câștigăm. Nu avem altă variantă decât victoria, ca să ne mai menținem puținele șanse de a rămâne în Liga I.
GdS: Ar fi bun și un rezultat de egalitate ținând cont de faptul că oltenii vin după un parcurs incredibil de bun?
F.C.: Nu, clar! Știu că vin după 17 meciuri fără înfrângere și, din câte îmi amintesc, seria asta au început-o chiar cu o victorie contra Oțelului (1-0 în tur, pe „Ion Oblemenco“, marcator: Madson). Sper ca tot noi să-i oprim din această perioadă bună. O victorie contra Craiovei ar însemna mult din toate punctele de vedere, și moral, și pentru clasament, pentru toți cei care iubesc Oțelul.

Surprins de buna colaborare între Săndoi și Cârțu

GdS: Cum ai caracteriza parcusul Craiovei din acest sezon?
F.C.: Am urmărit-o pe CS Universitatea, o echipă cu jucători tehnici buni, care formează o familie unită. Când am auzit că vor fi doi antrenori principali pe bancă, deși unul figurează ca director tehnic, mi s-a părut puțin ciudat. Din ce știu eu, la BK Rosenborg mai erau doi antrenori principali atunci când am jucat pentru Dinamo Kiev în Liga Campionilor și au avut destul de multe rezultate pozitive. Dacă, la început, Craiova era văzută tot ca o echipă ce lupta la retrogradare, acum lucrurile stau cu totul diferit, are alt obiectiv, cupele europene, și poate să-l atingă. Sper ca noi, sâmbătă, să facem tot posibilul să câștigăm și să le îngreunăm puțin parcursul.
GdS: Ținând cont de faptul că CS Universitatea stă bine din punct de vedere financiar, credeți că ar trebui să primească derogarea de la UEFA ca să evolueze în Liga Europa?
F.C.: Dacă termină pe un loc de cupă europeană nu ar trebui să fie probleme. E dreptul lor până la urmă. Atâta timp cât ar obține calificarea pe teren, nu văd de ce nu ar putea să joace.

„O să luptăm până la sfârșit să evităm retrogradarea“

GdS: Ar fi un dezastru dacă ar retrograda Oțelul?
F.C.: Nu-l pot numi dezastru. Pot spune dezastru la ce s-a întâmplat zilele trecute, când s-a prăbușit avionul ăla și au murit oameni nevinovați. Normal că nu e un lucru bun pentru oraș să retrogradăm și ar fi păcat ținând cont că acum patru ani Oțelul a câștigat campionatul, iar acum să aibă probleme, cu șanse mari de a se desființa. E trist și pentru noi, jucătorii, pentru suporteri, pentru oraș, dar sperăm să nu se ajungă acolo. O să luptăm până la sfârșit să evităm retrogradarea.
GdS: Te gândești ca în viitor să reconstruiești Oțelul din postura de antrenor?
F.C.: Sincer, nu m-am gândit la asta. Vreau să mai joc și să o fac cât mai bine, apoi voi vedea.

„Sistemul cu play-out și play-off nu mi s-a părut cine știe ce“

GdS: Ai revenit dintr-un fotbal fără probleme financiare, iar la noi domnește insolvența. Crezi că vom ieși din pasa asta proastă curând?
F.C.: Nu știu cum și când vom ieși. Mai puțin mă interesează alte echipe, sperăm să ieșim noi din situația asta. Din ce am văzut și citit în presă, sunt probleme financiare la aproape toate echipele, chiar și la cele care nu sunt în insolvență, și acolo salariile nu sunt achitate la zi. O să vedem de la anul ce va fi, pentru că toată lumea vrea să fie sistemul ăla cu play-out și play-off.
GdS: Cum vezi sezonul 2015-2016 cu viitorul sistem competițional?
F.C.: Am jucat sistemul ăsta odată și nu mi s-a părut cine știe ce. Multă lume susține că vor fi multe derbiuri și meciuri mai interesante, dar nu știu dacă la noi în țară vor mai fi derbiurile care erau înainte. Acum sunt două-trei echipe care emit pretenții, iar restul sunt de mijlocul clasamentului. Dar poate știu mai bine cei din FRF și LPF ce e de făcut ca să renască fotbalul românesc și trebuie să-i credităm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS