11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonel Luţă vrea victoria alb-albaştrilor la Galaţi

Ionel Luţă vrea victoria alb-albaştrilor la Galaţi

Ionel Luţă vrea să revină în fotbal, dar într-un proiect serios (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionel Luţă vrea să revină în fotbal, dar într-un proiect serios (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul craiovean Ionel Luță a vorbit cu GdS despre partida dintre CS Universitatea Craiova și Oțelul Galați, programată sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), în deplasare, contând pentru etapa a 24-a a Ligii I. Fost jucător al Universității, dar și al Oțelului în anii ‘90, Ionel Luță mizează pe o victorie a alb-albaștrilor în disputa din Moldova, argumentând cu valoarea și unitatea lotului, felicitându-i totodată pe conducătorii din Bănie că au mizat pe cuplul de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârțu.
GdS: Ce mai faceți, ați dispărut din peisaj după experiența de la CS Podari?
Ionel Luță: Am avut niște probleme, am alergat mult cu niște acte, între timp am făcut 50 de ani și am mai îmbătrânit… Am avut nevoie și eu de o pauză.
GdS: Nu vă lipsește fotbalul?
I.L.: Îmi este greu,
într-adevăr, fără fotbal, că asta e pasiunea mea, dar nu vreau să mai antrenez în orice condiții. Deocamdată nu am nici un angajament și, repet, nu sunt tentat să revin oricum. Cine vrea să facă o treabă frumoasă să mă caute! Nu vreau să o spun cu răutate, dar nu mă mai implic decât în proiecte serioase. Nu vreau decât să-mi fac meseria, să fiu cât mai corect cu mine și cu cei din jur. Respect și cer să fiu respectat.

„Sunt fan CS Universitatea și îmi doresc foarte mult o victorie“

GdS: CS Universitatea Craiova țintește sâmbătă al 18-lea rezultat pozitiv consecutiv în disputa cu Oțelul Galați, echipă la care ați evoluat și dumneavoastră în trecut. Cum prefațați duelul?
I.L.: Ar fi foarte bine ca echipa noastră să câștige, pentru că nici Oțelul Galați nu mai este ce a fost odată, iar acum loturile sunt dezechilibrate, cel al Craiovei fiind foarte valoros comparativ cu cel al gazdelor de sâmbătă. Poate numai o neșansă ar face ca ai noștri să rateze punctele de la Galați. Pentru acest meci sunt fan CS Universitatea Craiova și îmi doresc foarte mult o victorie.
GdS: Alb-albaștrii au profitat de pauza competițională, au efectuat un minicantonament la Herculane și au susținut și un amical cu Metalul Reșița, pe care l-au câștigat clar, și par să nu-și fi ieșit din mână.
I.L.: Clar nu și-au ieșit, pentru că au doi antrenori experimentați, care știu să gestioneze foarte bine astfel de momente. Au făcut un tandem foarte bun Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Craiova avea nevoie de acești antrenori. Trebuie felicitați cei care s-au gândit să-i aducă la echipă și mă bucur de această continuitate în rezultate pozitive pe care o au atât în amicale, cât și în meciurile oficiale. Au arătat prin munca lor că relația antrenor – jucător se vede în teren. Le doresc pe viitor cât mai multe succese.
GdS: Care este punctul forte al echipei?
I.L.: Unitatea grupului, determinarea asta pe care o au și cei doi antrenori. Nu se acceptă călcâie și jumătăți de măsură. Toată lumea e serioasă în tot ceea ce face.

„Oțelul este o echipă cu multe probleme“

GdS: Galațiul, în ciuda faptului că ocupă un loc în subsolul clasamentului, are jucători buni, unul dintre aceștia fiind Florin Cernat.
I.L.: Este prea puțin ca să formezi o echipă în jurul unui singur jucător de clasă. Trebuie un grup de fotbaliști docili, muncitori, de sacrificiu, care la Oțelul Galați nu mai sunt. Oțelul este o echipă cu multe probleme financiare, se vorbește de faliment pe acolo. Cred că va dispărea dacă nu va fi susținută de combinat și de primărie, pentru că nu sunt pe acolo oameni așa potenți financiar încât să o susțină.
GdS: Presupun că aveți mulți prieteni prin Galați, mai țineți legătura cu ei?
I.L.: Da, am mulți prieteni acolo, dar mă bucur că retrăiesc momentele bune din trecut și țin cu CS Universitatea indiferent de rezultatul de la Galați. Vorbesc în continuare cu Cornea, Cioloboc, Ion Gigi, cei din generația mea în special. Cu Vali Ștefan mai discut când ne mai întâlnim pe la FRF, deci ne respectăm și ne simpatizăm în continuare.

„Cred că va fi ok răspunsul UEFA“

GdS: Poate Craiova să termine pe podium? Se dorește foarte mult o participare în Liga Europa, dar trebuie să apară și o derogare de la UEFA. Credeți că va fi pozitivă scrisoarea forului?
I.L.: Eu cred că va fi ok răspunsul UEFA, cu condiția ca echipa să termine pe un loc de cupă europeană. Principalul criteriu în obținerea derogării este legat de partea financiară, ori CS Universitatea Craiova nu are probleme de acest gen și merită să joace în cupele europene, pentru că a arătat că este printre cele mai bune echipe din acest campionat.
GdS: Trebuie remarcat faptul că arbitrajele din campionat au fost bune până acum în ceea ce ne privește. Și-a câștigat echipa respectul prin joc?
I.L.: Da, așa este, dar și aceste brigăzi care au fost desemnate au fost mai atente cu CS Universitatea, pentru că echipa noastră le-a obligat prin joc, prin această structură a lotului, pentru că toți jucătorii sunt disciplinați și joacă mingea corect. Fluierașii nu au făcut altceva decât să respecte acei fotbaliști care își doresc tot timpul să câștige și să aducă glorie Craiovei. Important este ca echipa să îşi mențină ascensiunea și atunci nu vor fi probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS