5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistele de la Real s-au calificat în play-off

Fotbalistele de la Real s-au calificat în play-off

Fotbalistele de la Real Craiova joacă cu pasiune şi vor să urce pe podium şi anul acesta
Fotbalistele de la Real Craiova joacă cu pasiune şi vor să urce pe podium şi anul acesta

Echipa feminină de fotbal Real Craiova a obținut în weekend o victorie importantă în Superliga Națională. Alina Peșu și colegele sale s-au impus cu scorul de 4-2 în disputa cu echipa Fair Play București, iar cele trei puncte câștigate le-au adus calificarea în play-off-ul competiției, cu o etapă înainte de încheierea sezonului regulat. „Este al șaptelea sezon în care ne vom lupta în partea superioară a clasamentului. Până acum, în cele șase ediții am câștigat patru medalii, una de argint și trei de bronz, și ne dorim și în acest an să obținem cât mai mult, deși va fi greu. Acum ne-am atins un prim obiectiv, calificarea în play-off. Vom lupta cu Clujul, Târgu Mureș și Prundul Bârgăului, trei forțe din punct de vedere financiar și fotbalistic“, a spus ieri antrenorul formației Real Craiova, Sorin Pătrașcu. Meciul cu Fair Play București s-a disputat în comuna doljeană Ostroveni, după ce în etapele anterioare craiovencele jucaseră la Braloștița sau pe terenul Școlii de Fotbal „Gică Popescu“. Golurile echipei Real au fost înscrise de Dinescu, care a reușit un hat-trick, și A. Stan.
Antrenorul Sorin Pătrașcu nu a putut miza pe portărița Ana Maria Niculescu, care este indisponibilă trei săptămâni, după ce acum două etape și-a fracturat mâna la meciul de la Prundul Bârgăului. În absența lui Niculescu, în poartă a stat Dincă, iar jucătoare de câmp au fost Pozmac, Burtică, Tomescu, Dragu – Obreja, Bâscoveanu, Cojocaru, A. Stan – A. Peșu, Dinescu. Au mai intrat: Simion, M. Stan, Streche, Ioniță și Nicu.
Oltencele sunt pe locul patru în campionat, cu 21 de puncte (şase victorii, trei egaluri, patru înfrângeri), la șapte puncte distanță de echipa de pe locul cinci și la patru puncte în spatele ocupantei locului trei, Heniu Prundul Bârgăului. În ultima etapă din retur, alb-albastrele vor avea meci greu, pe terenul multiplei campioane Olimpia Cluj.

Joacă fără bani

Calificarea fotbalistelor craiovene în „careul de ași“ al primei divizii reprezintă o performanță, în condițiile în care jucătoarele de la Real nu primesc nici un ban, spre deosebire de componentele formațiilor de pe podium, care au salarii decente. „Felicit întregul colectiv de fete. Este meritul lor că an de an se mențin acolo, sus, fără să primească vreun ban. După meciurile câștigate îmi arată tabela de marcaj și mă fac să zâmbesc. Eu și cu președintele clubului, Fănel Văduva, susținem financiar această echipă, ne dorim să ne batem cu formații care au toate condițiile și să aducem din nou o medalie pentru Craiova“, a completat Pătrașcu. Conform regulamentului, în play-off se intră cu jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat. Conform unor calcule, Craiova ar trebui să obțină o victorie și un egal în disputele cu formația din comuna bistrițeană Prundul Bârgăului pentru a cuceri medalia de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS