8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAG a FRF a aprobat „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”

AG a FRF a aprobat „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au aprobat, astăzi, în unanimitate „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”. Pentru perioada 2015-2020, FRF a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului românesc, informează Mediafax.

Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.
Săptămâna trecută, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, le-a transmis membrilor Adunării Generale printr-o scrisoare deschisă că în cazul în care vor vota „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”, în cadrul şedinţei de luni, trebuie organizate noi alegeri pentru funcţia de preşedinte.
Sandu susţine că federaţia ar trebui guvernată conform planului propus de preşedintele Răzvan Burleanu şi aprobat de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal la 5 martie 2014, intitulat „Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014-2018”.
Fostul şef de la Casa Fotbalului susţine că planul strategic propus de Burleanu contravine regulamentelor şi statutului FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS