15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO victorie cu Deva le asigură locul patru

O victorie cu Deva le asigură locul patru

În meciul de miercuri, craiovencele (albastru) s-au impus fără emoţii în faţa echipei din Deva
În meciul de miercuri, craiovencele (albastru) s-au impus fără emoţii în faţa echipei din Deva

Handbalistele de la SCM Craiova întâlnesc duminică (ora 17.00), pentru a doua oară în această săptămână, formația CSM Cetate Deva.
Oltencele s-au impus miercuri (scor 36-30) și s-au calificat în semifinalele Cupei României, dar și meciul de duminică, contând pentru antepenultima etapă din returul Ligii Naționale, este important. O victorie le-ar asigura elevelor lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora locul patru, ceea ce înseamnă că în play-off Ionica Munteanu și colegele sale vor disputa mai multe meciuri pe teren propriu.
Antrenorul Aurelian Roșca crede că echipa din Deva, aflată pe locul zece în Liga Națională, va avea altă exprimare în teren în acest joc, dar totodată este încrezător că handbalistele craiovene pot repeta jocul bun de la mijlocul săptămânii. „Nu cred că cele de la Deva vor veni doar în vizită. Întâlnim o echipă cu jucătoare valoroase, care mereu și-au vândut scump pielea la Craiova. Au un președinte ambițios, care nu vrea să se facă de râs. Din partea fetelor noastre ne dorim un joc bun, dacă se poate la fel ca şi cel de miercuri. Dacă vom aborda jocul cu responsabilitate și efort maxim, ne vom bucura la final de victorie“, a spus Roșca vineri.
Cu trei puncte câștigate în meciul cu CSM Deva, SCM Craiova și-ar păstra locul patru pe care se află în prezent, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat. Oltencele au un avans de cinci puncte față de echipa de pe locul cinci, HCM Roman. Întrebat pe cine și-ar dori adversară în faza întâi din play-off, Roșca a spus că nu are preferințe. „Nu trebuie să facem atâtea calcule. Toate echipele de pe primele zece locuri sunt foarte valoroase. E un campionat interesant. Nici acum nu se știe cine intră în primele opt, e luptă aprigă pentru retrogradare, poate este cel mai dinamic campionat din ultimii ani“. Cealaltă echipă olteană din Liga Națională, HCM Vâlcea, va întâlni în deplasare CSM București, sâmbătă, de la ora 13.30.

Barcan: Să mergem în același ritm

Marius Barcan, directorul instalat la începutul acestei luni în fruntea clubului SCM Craiova, a felicitat handbalistele pentru calificarea în semifinalele Cupei României: „Este un rezultat extraordinar și vreau să-i felicit pe cei doi antrenori, Relu Roșca și Gheorghe Sbora, dar și pe jucătoare. Ne dorim ca până la final să mergem în același ritm, să câștigăm cu Deva, Constanța, poate chiar și cu Corona Brașov, în ultima etapă. Vin din lumea handbalului și pot spune în cunoștință de cauză că, dacă faci comparație între loturile primelor șase-șapte echipe, sunt echipe cu loturi mai bune decât al nostru, iar faptul că suntem pe locul patru este o performanță extraordinară“.

Roșca: Trebuie păstrate jucătoarele de la HCM Baia Mare

Cei doi oficiali ai clubului din Bănie au vorbit și despre viitorul echipei, mai ales că multor jucătoare le expiră contractul la finalul acestui sezon. Roșca și-ar dori o strategie prin care jucătoarele să semneze pe o perioadă mai mare de un an.
„Discuția cu fetele o vom avea după ce se termină sezonul. Vom trage linie și vom vedea plusurile și minusurile. Trebuie să mergem pe mai mulți ani când facem transferuri. Că semnezi cu jucătoarele tale pe un an sau că împrumuți de la alte cluburi este același lucru. În Craiova avem Facultatea de Educație Fizică și Sport, trebuie să facem proiect pe jucătoare pentru patru-cinci ani. Le aducem aici, iar când termină facultatea trebuie să aducem altele, să reluăm ciclul. Am vrea un model cum a fost Clujul în urmă cu patru cinci ani. Trebuie păstrate jucătoarele împrumutate de la HCM Baia Mare. Sunt tinere, dar foarte valoroase, componentele ale loturilor naționale“, a spus antrenorul care în vara anului trecut cucerea titlul mondial cu naționala de junioare a României.
Tot duminică (ora 16.00), echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova (locul 6, 33 p) va întâlni în deplasare pe HC Sibiu (locul 8, 27p), în etapa a 21-a din Divizia A, seria B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS