Acasă Sport Balint: Mă bucur mult pentru Craiova

Balint: Mă bucur mult pentru Craiova

-

Gabi Balint a rămas fan CS Universitatea (Foto: arhiva GdS)
Gabi Balint a rămas fan CS Universitatea (Foto: arhiva GdS)

Antrenorul cu ajutorul căruia CS Universitatea Craiova promova în Liga I vara trecută, Gabi Balint, a vorbit cu GdS despre parcursul alb-albaștrilor din acest sezon, mărturisind că pentru el nu este o surpriză faptul că se regăsesc pe locul cinci în clasament. Tehnicianul bistrițean a prefațat și partida naționalei României cu Insulele Feroe, programată duminică, fiind convins totodată de participarea tricolorilor la Campionatul European din 2016.
GdS: Sunteți analist tv, cum o vedeți pe CS Universitatea în această stagiune?
Gabi Balint: A făcut un sezon peste așteptări până acum. Din moment ce nu a pierdut atâtea meciuri pot spune că mă încântă. Sigur, lotul este mult mai bun decât atunci când am fost eu, l-au întărit foarte mult și e normal ca rezultatele să se vadă. Mă bucur mult pentru Craiova.
GdS: Vă așteptați la un parcurs atât de bun, la cum începuseră băieții campionatul?
G.B.: Începuse prost, dar mă așteptam să-și revină, pentru că lotul a fost bunicel de la început. Erau jucători buni la echipă, unii dintre ei au venit și la propunerea mea. Rezultatele nu au fost firești la început, apoi situația s-a redresat odată cu venirea lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu și eu cred că puteau să facă mai mult. Ar trebui să îndrăznească mai mult, pentru că au fotbaliști. Îl au pe Ivan, care este un jucător foarte talentat, eu i-am dat ocazia să joace și nu a dezamăgit. Îmi pare rău că au renunțat la Curelea, era un atacant foarte bun de careu. Varga, chiar dacă mai avea el probleme, mai putea să ducă un an la nivelul primei ligi. Și Ferfelea la fel, era un jucător cu reale calități și merita să rămână la echipă. Dar antrenorii știu mai bine cum s-au comportat ei, cum s-au pregătit… Să nu se înțeleagă că fac vreun reproș, e un punct de vedere al meu.
GdS: 17 meciuri fără înfrângere este un record pentru prima divizie din România, de după revoluție.
G.B.: Da, așa este. Înainte de 1989 a mai avut Steaua o serie dintr-asta incredibilă, dar nu mai știu câte meciuri fără înfrângere au fost. Oricum, mult mai multe.

„Băieților le trebuie mai mult curaj pe faza ofensivă“

GdS: În retur, de când echipa s-a mutat pe „Extensiv“, publicul craiovean nu a mai asistat la nici o victorie. Ce credeți că i-a lipsit?
G.B.: Am înțeles că și terenul a fost destul de prost și este greu să construiești, să joci spectaculos, dar stați liniștiți că vor veni și victoriile. Băieților le trebuie mai mult curaj pe faza ofensivă, mai multă libertate de exprimare în teren. Doar atât îi lipsește Craiovei, în rest tactic stă foarte bine, defensiv mă refer.
GdS: Întreruperea campionatului este benefică echipei?
G.B.: Da, pentru că antrenorii au posibilitatea să mai vadă și alți jucători, să facă și un joc amical, unii să se refacă din punct de vedere medical, mai pun un pic de pregătire unde este cazul. Le prinde bine această minivacanță, nu-i va scoate din ritm.
GdS: Cât credeți că va rezista Craiova în privința invincibilității?
G.B.: Le doresc să nu se oprească până la sfârșitul campionatului. Toate echipele pe care le-am antrenat mi-au rămas la suflet. Chiar dacă nu am fost eu primit de toți oltenii cum m-aș fi așteptat, nu-i nici o problemă, CS Universitatea are locul ei. Îi înțeleg pe cei pătimași, nu au trecut prea ușor peste faptul că am jucat atâția ani la Steaua. Am prieteni la Craiova, m-am simțit extraordinar, am reușit să aduc o promovare și ăsta este un lucru cu care mă mândresc. Am fost invitat la multe meciuri din Liga I, dar nu am reușit să ajung, însă conducerea clubului s-a comportat foarte frumos de fiecare dată. Sunt mulți fani care mă respectă, pentru că și eu am fost curat, iar CS Universitatea este un club mare și m-aș bucura să o văd jucând cu marile forțe din Europa.
GdS: Pentru că tot ați deschis subiectul, este posibilă o participare în Liga Europa?
G.B.: Da, din punct de vedere sportiv. Acum nu știu dacă va fi și UEFA de acord, că am înțeles că au și ei niște reguli acolo și CS Universitatea nu le-ar întruni. Dar, fotbalistic vorbind, echipa este capabilă să se claseze pe un loc de Liga Europa.

„Ar fi culmea să-mi fie frică de Insulele Feroe“

GdS: Parcursul bun a condus și la câteva convocări la loturile naționale: Bălgrădean și Vătăjelu la echipa mare, iar Ivan la tineret.
G.B.: E foarte bine. Mai e Mateiu, care oricând ar putea fi convocat. Sunt jucători valoroși, la echipa de club au avut evoluții foarte bune și convocările lor sunt firești.
GdS: Cunoscându-i, ați începe titulari cu ei partida cu Feroe dacă ați fi selecționer?
G.B.: Da, clar. Ar fi culmea să-mi fie frică de Insulele Feroe. Aș juca împotriva lui Feroe și cu echipa Chiajnei, să nu se supere Șumudică pe mine. Sau cu Poli Iași…
GdS: Cum vedeți partida cu Feroe?
G.B.: Nu e un meci greu. Mental trebuie să fim pozitivi la acest meci, să fim concentrați. E un joc care trebuie să fie la discreția noastră, pentru că Feroe, oricât ar fi progresat, rămâne Feroe. Pe vremea mea le-am dat 7-0 și nu s-a schimbat decât faptul că portarul purta căciuliță. În rest e același stil la Feroe.
GdS: Se pare că nu mai ratăm participarea la Campionatul European.
G.B.: Nu avem cum să o ratăm, trebuie să avem încredere în nea Puiu (Anghel Iordănescu – n.r.) și știu ce poate și eu cred că e potrivit acum pentru postul de selecționer. Va fi greu la CE, asta e clar. Încă nu avem un nivel atât de bun, încât să punem probleme acolo, dar de calificat o vom face.

ȘTIRI VIDEO GdS

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume, datorită simetriei sale faciale, analizată cu ajutorul unei formule matematice preluate de la grecii antici, surclasând artiste precum Beyoncé, Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss și Cara Delevingne, potrivit mirror.co.uk.