6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Anghel Iordănescu a stabilit lotul pentru meciul cu Feroe (UPDATE)

Fotbal – Anghel Iordănescu a stabilit lotul pentru meciul cu Feroe (UPDATE)

Bogdan Vătăjelu a fost rechemat de Anghel Iordănescu la naţională (foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu a fost rechemat de Anghel Iordănescu la naţională (foto: Alexandru Vîrtosu)

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a anunţat aseară lotul pe care va miza în meciul cu Insulele Feroe, din preliminariile EURO 2016, informează frf.ro. Cei 25 de jucători sunt următorii: portari: Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra), Cristi Bălgrădean (CS Universitatea Craiova); fundaşi: Vlad Chiricheş (Tottenham), Florin Gardoş (Southampton), Dragoş Grigore (Toulouse), Răzvan Raţ (PAOK), Paul Papp (Steaua), Cristi Manea (Viitorul), Cosmin Moţi (Ludogorets), Bogdan Vătăjelu (CS Universitatea Craiova), Laszlo Sepsi (ASA Tg. Mureş); mijlocaşi: Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Konyaspor), Mihai Pintilii, Dan Nistor (ambii Pandurii), Adi Popa, Andrei Prepeliţă, Alexandru Chipciu, Cristi Tănase (toţi Steaua), Claudiu Bumba (ASA Tg. Mureş); atacanţi: Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Florin Andone (Cordoba), Raul Rusescu (Steaua), Claudiu Keşeru (Al Gharafa).

Meciul România – Feroe este programat duminică, 29 martie, de la ora 19.00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

 

UPDATE: Raţ ar putea absenta la meciul cu Insulele Feroe

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că fundaşul Răzvan Raţ are o problemă de sănătate şi deocamdată nu ştie dacă îl poate folosi în partida cu Insulele Feroe, din preliminariile CE din 2016. „Raţ are o problemă de sănătate şi nu ştiu dacă vom putea conta pe el. Sânmărtean e răcit, Dragoş Grigore e accidentat, Torje acuză o miozită, iar Prepeliţă a primit o lovitură puternică şi a trebuit să fie înlocuit. M-am gândit şi îl aştept şi pe Săpunaru, dar şi el are o problemă de sănătate, aşa cum îl aştept şi pe Tamaş”, a declarat Iordănescu, punctând că meciul cu Insulele Feroe nu este dinainte câștigat: „Suntem gata să începem pregătirile pentru meciul cu Feroe. Echipa naţională conduce grupa şi ne dorim cu toţii ca la finalul săptămânii să ne consolidăm poziţia. Meciul cu Feroe trebuie câştigat, nu va fi o simplă formalitate. Va trebui să abordăm jocul cu multă concentrare, Feroe are 11 jucători care evoluează în străinătate. Trebuie să dăm dovadă de determinare şi să rezolvăm jocul cât se poate de repede”.

Calificarea României la Campionatul European nu va fi asigurată în cazul unei victorii în meciul de duminică, susţine Anghel Iordănescu. „Dacă învingem Feroe mai cresc şansele cu încă trei puncte. Mai avem de jucat meciuri grele, să nu credem că o victorie acum clarifică situaţia calificării la Campionatul European. Nu, se mai joacă”, a explicat Iordănescu, menționând că atacantul echipei Cordoba, Florin Andone, este un jucător care promite şi trebuia convocat la prima reprezentativă. „L-am urmărit în ultima perioadă, Daniel Isăilă a şi fost la un meci de-al lui în Spania. Pe Florin Andone consider că trebuia să îl convocăm pentru a se integra în echipa naţională. Este un jucător tânăr, de 21 de ani, care promite”, a adăugat Iordănescu.
După patru partide disputate, România ocupă prima poziţie în clasamentul grupei, cu 10 puncte, având unul mai mult decât ocupanta locului doi, selecţionata Irlandei de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS