10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Alb-albaștrii, încă o dată datori publicului

Fotbal – Alb-albaștrii, încă o dată datori publicului

Jucătorii celor două echipe au dus o luptă grea pentru câştigarea centrului terenului (foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii celor două echipe au dus o luptă grea pentru câştigarea centrului terenului (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a remizat astăzi, scor 0-0, în partida disputată pe stadionul „Extensiv” în fața Astrei Ploiești, contând pentru etapa a 23-a din Liga I.

De menționat că în minutul 58 oaspeții au marcat prin Enache, dar asistentul Octavian Șovre a indicat poziție de offside.

CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Kay, Izvoranu, Vătăjelu – Madson, Brandan – Mateiu (’73, Dumitraș), Bawab, Băluță (’88, Briceag)  Herghelegiu (’73, Ivan). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

Astra: Lung – Gorupec, Găman (’50, Wolakiewicz), Oros, Junior – Yahaya, Takayuki – Enache (’67, Tembo), Budescu, Amorim – Spătaru (’56, Roșu). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonașe galbene: Madson ’53, Kay ’79 / Wolakiewicz ’62 ’74, Yahaya ’62, Takayuki ’68, Lung jr. ’86, Roșu ’89.

Cartonaș roșu: Wolakiewicz ’74.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Adrian Ghinguleac.

Observatori: Dan Potoceanu, Eduard Dumitrescu.

Fonfo a fost ovaţionat de întreg stadionul (foto: Alexandru Vîrtosu)
Fonfo a fost ovaţionat de întreg stadionul (foto: Alexandru Vîrtosu)

Lovitura de începere a fost dată de Victor Niculescu, alias Fonfo, component al „Campioanei unei mari iubiri”, care a împlinit 66 de ani. Tot sâmbătă a fost şi ziua de naştere a portarului Cristi Bălgrădean (27 de ani) şi a atacantului Andrei Herghelegiu (23 de ani).

 

Cârţu: Pot fi şi zece adiţionali, că tot nu fac nimic

 

La finele partidei, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a acuzat brigada de arbitri pentru decizia din minutul 78, când nu a fluierat penalti după o intervenţie cu mâna a lui Yahaya la şutul lui Bawab.

Sorin Cârţu a fost dezamăgit de arbitraj (foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu a fost dezamăgit de arbitraj (foto: Alexandru Vîrtosu)

„N-am cum să comentez reluările, poate că în rapiditatea partidei n-a văzut arbitrul. Dar la momentul partidei, Felix Grigore a sărit şi a cerut penalti. Aşa cum Felix a văzut de acolo mâna jucătorului, la fel de bine putea să vadă şi al şaselea arbitru adiţional. Ei sunt doar cu ochii pe noi, pe antrenori, să nu cumva să facem ceva. Şi dacă le dă şapte, opt, nouă, zece adiţionali, tot nu fac nimic”, a declarat Cârţu, pentru Look TV. „După desfăşurarea ostilităţilor n-ai ce să spui că am fost neîndreptăţiţi. Am avut evoluţii apropiate şi noi, dar şi ei, practic am vrut să nu greşim. Ştiam că cine va greşi primul îi va fi foarte greu să revină. Sunt de acord, meciul a fost slab. Adică ce, nul-nul, asta înseamnă 0-0. Modestă partida, într-adevăr. Suntem ca o adevărată echipă, unitatea de grup a primat şi aşa am obţinut şi aceste rezultate. Acum pot să fiu acuzat şi de subiectivism, dar băieţii au avut la un moment dat două puncte, iar acum au 39. La momentul ultimei înfrângeri era o diferenţă de 13-14 puncte între Astra şi noi, acum suntem la egalitate”, a completat Cârţu.

 

Săndoi: Dacă se acorda penalti probabil că am fi câştigat jocul

 

La rândul său, antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a fost mulţumit de jocul echipei şi a declarat că rezultatul putea fi altul dacă arbitrul nu ignora henţul lui Yahaya.

Emil Săndoi (dreapta) este mândru că echipa sa a ajuns la 17 meciuri fără înfrângere în campionat (foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi (dreapta) este mândru că echipa sa a ajuns la 17 meciuri fără înfrângere în campionat (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Trebuie spus că la partida de astăzi nu am putut conta pe patru jucători: Nuno Rocha şi Târnăcop – suspendaţi, iar Frăsinescu şi Acka, accidentaţi. Ştiam că va fi un meci greu, tensionat. Am întâlnit o echipă bună, cu individualităţi, dar consider că per-total am stat mai bine la ocaziile de gol. Am avut în prima repriză două situaţii bune prin Bawab, iar în partea secundă lovitura de cap a lui Dumitraş, precum şi şutul lui Bawab care a lovit un adversar în mână, în interiorul careului. Firesc că ne-am fi dorit victoria, dar în ultima perioadă am întâlnit echipele puternice ale fotbalului românesc. Şi am reuşit un parcurs bun spre foarte bun, având în vedere că am atins 17 meciuri fără înfrângere, practic suntem de o jumătate de campionat neînvinşi. Avem continuitate în rezultate pozitive şi cred că sub acest aspect suntem invidiaţi de multă lume. Nu îmi place să comentez arbitrajul. În opinia mea Haţegan este unul dintre cei mai buni arbitri din ţară, dacă nu cel mai bun, dar e clar că şutul lui Bawab l-a lovit în mână pe Yahaya. Dacă se acorda penalti probabil că am fi câştigat jocul“, a spus Săndoi.

 

Bălgrădean: Cred că meritam victoria

 

Portarul echipei CS Universitatea Craiova, Cristi Bălgrădean, este de părere că rezultatul nu este just şi că punctele trebuiau să intre toate în contul alb-albaştrilor.

Portarul Craiovei speră într-o convocare la naţională (foto: Alexandru Vîrtosu)
Portarul Craiovei speră într-o convocare la naţională (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Cred că meritam victoria astăzi, ţinând cont că am avut şi un penalti neacordat. Acum am văzut la televizor că a fost henţ. Cred că este un record pentru club şi pentru România, am mai spus-o şi după meciul cu Petrolul, ce am reuşit noi: 17 meciuri fără înfrângere. Normal că aştept să-mi iau fetiţa, abia aştept să ajung acasă să o văd, dar în acelaşi timp aştept şi să fiu convocat la echipa naţională”, a declarat Bălgrădean.

 

Brandan: Arbitrul a fost la cinci metri de fază şi nu a dat penalti

 

Şi căpitanul Craiovei, Pablo Brandan, a fost supărat pe „fluieraşii” din meciul cu Astra şi le-a promis suporterilor că alb-albaştrii se vor revanşa în meciul următor, când vor câştiga.

Brandan consideră că alb-albaştrii au fost privaţi de o lovitură de pedeapsă cu Astra (foto: Alexandru Vîrtosu)
Brandan consideră că alb-albaştrii au fost privaţi de o lovitură de pedeapsă cu Astra (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Îmi pare rău de suporterii minunaţi că nu am reuşit încă să câştigăm acasă. Dar la următorul meci vom face totul pentru a-i face fericiţi. Cred că am avut penalti clar, dar i-a fost frică să-l dea. Mereu se iau deciziile cele mai simple. Arbitrul a fost la cinci metri de fază şi nu a dat. Nu înţeleg de ce. Dar vom strânge rândurile şi vom lupta în continuare. Obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus posibil. Nu e bine venită pauza asta, mie îmi palce să joc mereu. Aş vrea din trei în trei zile să joc. Este o bucurie pentru mine să joc fotbal, să fac spectacol pentru suporteri. Acum, dacă tot este pauză, îmi doresc să bată România, iar noi să ne pregătim bine. I-aş trimite pe toţi colegii mei la echipa naţională, la ce parcurs am avut până acum. Sunt băieţi minunaţi“, a afirmat Brandan.

 

Dorinel Munteanu: Rezultatul este echitabil

 

La conferinţa de presă, antrenorul Astrei, Dorinel Munteanu, a afirmat că rezultatul îl mulţumeşte şi este conform cu ce s-a petrecut pe teren, recunoscând că arbitrajul a fost destul de modest.

Dorinel Munteanu a fost mulţumit de punctul obţinut pe "Extensiv" (foto: csuc.ro)
Dorinel Munteanu a fost mulţumit de punctul obţinut pe „Extensiv” (foto: csuc.ro)

„Nu am avut parte de o calitate a jocului foarte bună, a fost un joc modest, dar rezultatul este echitabil. Chiar dacă am avut mai mult iniţiativa, CS Universitatea ne-a pus probleme după ce am avut un om eliminat, dar nici noi nu ne-am creat prea multe ocazii de a marca şi asta mă îngrijorează. Craiova a avut o zi în plus de recuperare, noi am jucat miercuri şi cred că s-a văzut asta în puterea echipei. Am pregătit jocul la victorie, dar contra Craiovei e greu să reuşeşti şi cred că şi gazdele s-au mulţumit cu egalul. Am câştigat un punct şi trebuie să mergem mai departe. Arbitrajul a fost exact ca jocul, mai puţin reuşit. Ce să zic de golul anulat? Ne-am bucurat câteva secunde, apoi tuşierul a ridicat steagul şi ne-am revenit, ce să facem. Pe Găman l-am schimbat că a acuzat o durere la picior, cred că a fost vorba despre o contractură”, a spus Dorinel Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS