3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep - Williams, finala din semifinale

Halep – Williams, finala din semifinale

Simona Halep şi Serena Williams sunt nerăbdătoare să se întâlnească pentru prima dată în 2015
Simona Halep şi Serena Williams sunt nerăbdătoare să se întâlnească pentru prima dată în 2015

Românca Simona Halep va juca pentru un loc în finala de la Indian Wells împotriva principalei favorite, americanca Serena Williams. „Abia aștept să joc împotriva numărului 1 mondial“, a spus constănțeanca, iar Williams a mărturisit că se așteaptă ca românca să facă un meci foarte bun.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 3 WTA) s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, în semifinala turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o după trei seturi, cu emoții, pe Carla Suarez Navarro (locul 13 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-1. În semifinale, românca o va întâlni pe americanca Serena Williams, favorita turneului de categorie Premier Mandatory. Serena a învins-o în sferturile de finală pe Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 26 WTA, cu scorul de 7-5, 6-3.
Semifinala care opune cel mai bine clasați capi de serie rămași în concurs,
va avea loc în această noapte, nu înainte de 20 ora locală, ceea ce înseamnă sîmbătă la 5 dimineaţa la Bucureşti.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Jelena Jankovic şi Sabine Lisicki.

Halep şi Williams s-au întâlnit ultima dată, în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.
Cele două jucătoare au jucat până acum de cinci ori în circuit, Williams conducând cu scorul general de 4-1.
Americanca a prefaţat duelul împotriva Simonei şi a precizat că această partidă nu va semăna cu cele de la Singapore. Serena se aşteaptă la un meci greu, fiind conştientă de faptul că Simona va face tot ceea ce îi va sta în putinţă ca să câştige. Pe final, americanca a spus în glumă că şi-ar dori ca partida cu Halep să înceapă cât mai repede.
„Sunt fericită că pot juca în faţa acestui public minunat. Nu-mi vine să cred că sunt încă la acest turneu. Ştiu că pot să joc mult mai bine decât acum. Va fi o partidă total diferită faţă de meciurile de la Singapore. Mă aştept ca ea să facă un meci foarte bun. Sunt foarte nerăbdătoare să joc din nou împotriva ei (împotriva Simonei – n.r.), încă de la tragerea la sorţi mi-am dorit acest lucru. Abia aştept să înceapă meciul, aş vrea să jucăm chiar acum dacă s-ar putea“, a spus Serena Williams.
După victoria în fața Carlei Suarez Navarro, Halep a declarat că și ea este nerăbdătoare să o întâlnească pe sportiva clasată pe locul 1 WTA: „Abia aştept să joc împotriva numărului 1 mondial. Serena e Serena, e foarte puternică“, a spus românca.

Știe cum o poate învinge pe Serena

La conferința de presă, românca și-a amintit de victoria în fața Serenei din 2014, din faza grupelor Turneului Campioanelor, 6-0, 6-2: „A fost o zi mare pentru mine, atunci când am învins-o. Să zicem, cea mai mare zi! Am învățat că, dacă am curajul să ies pe teren și să gândesc că pot să câștig, chiar pot face asta. Dacă sunt nervoasă, dacă am emoții, e mult mai dificil să joc împotriva ei. Trebuie doar să crezi, să încerci să fii la nivel maxim și să încerci orice pentru a câștiga“.

Williams conduce cu 4-1 în confruntările directe
Cele două jucătoare au jucat până acum de cinci ori în circuit, Williams conducând cu scorul general de 4-1. Halep şi Williams s-au întâlnit ultima dată, în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.
Anterior, ele au mai jucat de trei ori şi de fiecare dată s-a impus Williams. Prima dată au evoluat una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS