15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoljenii ştiu una şi bună: vor puncte!

Doljenii ştiu una şi bună: vor puncte!

Jucătorii de la Işalniţa (în roşu) şi cei de la Filiaşi (albastru) îşi doresc victoriile în partidele de astăzi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii de la Işalniţa (în roşu) şi cei de la Filiaşi (albastru) îşi doresc victoriile în partidele de astăzi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Toate cele trei reprezentante ale Doljului din Liga a III-a vor evolua astăzi, de la ora 15.00, în runda cu numărul 16. În seria 3, CS Podari se va deplasa în Ilfov, pentru o confruntare cu CS Afumaţi, nimeni alta decât echipa de pe primul loc. Deşi pare un duel între David şi Goliat, antrenorul rossonerilor, Dragoş Bon, a afirmat că diferenţa de valoare nu este atât de mare precum o indică ierarhia şi că se poate obţine un punct dacă toată lumea este concentrată şi respectă indicaţiile. „Noi am dori să-i învingem, dar poziţia din clasament nu ne recomandă ca favoriţi. Ne aşteaptă un joc dificil şi încercăm să obţinem maximum din el. Sperăm ca prin joc să arătăm că diferenţa de valoare dintre cele două echipe nu este atât de mare. Nu avem nimic de pierdut şi sperăm să facem un joc bun, mai ales că la Afumaţi vom avea un teren foarte bun, poate cel mai bun din serie. Noi nu am avut ocazia să ne antrenăm sau să jucăm pe un astfel de teren şi atunci avem o şansă în plus să arătăm că ştim fotbal. Nu putem conta nici acum pe Săceanu, pentru că nu i s-au rezolvat actele, nici pe Ionuţ Şerban şi nici pe Olivian Surugiu, ambii având rupturi musculare“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.

Naicu: Sperăm să vină şi prima victorie

În seria a 4-a, ACS Viitorul Municipal Craiova va întâlni, la Işalniţa, pe Minerul Motru, iar „principalul“ doljenilor nu concepe să fie ratat vreun punct. „Sperăm să vină şi prima victorie. Ne dorim toate cele trei puncte, nu avem altă variantă dacă vrem să progresăm şi să facem un pas important în privinţa evitării retrogradării. Avem două etape cu echipele contracandidate la retrogradare, cu Motru şi apoi cu Turceniul, şi eu cred că, dacă am reuşi să scoatem patru puncte, e foarte bine. Important este să le luăm mâine (astăzi – n.r.) pe primele trei. Despre Motru ştiu că s-au întărit cu câţiva fotbalişti de la Pandurii II. Motru se află conjunctural pe poziţia din clasament pe care o ocupă acum. Asta din cauza problemelor financiare pe care le-a avut în turul campionatului, dar acum am înţeles că s-a redresat situaţia şi la ei şi cu siguranţă se vor ridica din subsolul clasamentului“, a spus Naicu, pentru GdS. „Nu-l voi avea la dispoziţie pe Andrei Sava, care a făcut o entorsă de genunchi la UTA. Mă va afecta absenţa lui pentru că este singurul jucător înalt din apărare, are 1,94 metri, şi era bun la cornere, la duelurile aeriene, dar am înţeles că la meciul următor o să revină. Ne mai lipseşte şi Ionuţ Ţucă, i s-au recomandat două săptămâni de pauză, pentru că are ceva la spate, probleme cu sciatica. În rest, suntem toţi apţi şi nerăbdători să câştigăm primul joc“, a completat Victor Naicu.

Duriţă nu se teme de Giarmata

Cealaltă echipă a Doljului din seria a 4-a, CSO Filiaşi, va primi vizita formaţiei Milleniul Giarmata la Braloştiţa, iar mijlocaşul Alexandru Duriţă crede într-un succes. „E foarte important pentru noi acest meci şi foarte greu, pentru că întâlnim o echipă bună, e peste noi în clasament. Trebuie să muncim mult şi să dăm tot ce putem şi o să vină astfel şi reuşita. O victorie cu Giarmata ar aduce o rocadă în clasament, ceea ce ne motivează. E un lucru important pentru noi. Am făcut un meci bun cu Şebişul în prima etapă, apoi am câştigat cu Lugojul, iar acum o victorie cu Giarmata ar pica de minune, ne-ar da un moral excelent“, a declarat Alexandru Duriţă, pentru GdS.
Fostul junior al Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ a afirmat că trecerea făcută în această iarnă de la fotbalul juvenil la cel din Liga a III-a nu a fost prea grea: „Nu este o diferenţă atât de mare precum pare. M-am acomodat foarte repede cu jocurile şi antrenamentele, iar echipa m-a asimilat bine. A fost un avantaj că am cunoscut dinainte mulţi dintre colegi“.
În confruntarea cu Millenium Giamata, antrenorul echipei CSO Filiaşi nu va putea miza pe fundaşul Nicuşor Neacşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS