10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManda: Echipele bucureștene încearcă să fure cei mai buni sportivi

Manda: Echipele bucureștene încearcă să fure cei mai buni sportivi

Marian Oprea s-a fotografiat cu fularul clubului CSM București, dar are contract cu CSM Craiova și Dinamo
Marian Oprea s-a fotografiat cu fularul clubului CSM București, dar are contract cu CSM Craiova și Dinamo

Clubul CSM București anunța ieri cu surle și trâmbițe că a dat lovitura, în sensul că triplusaltistul Marian Oprea, cel mai valoros atlet român al momentului, „va concura, începând cu 18 martie, pentru clubul patronat de Primăria Capitalei. Pentru susținere, alături de această informație apărea o fotografie cu Marian Oprea, alături de antrenoarea sa Doina Anton și de Mihaela Mărășescu, coordonatoarea secției de atletism de la CSM București, cu toții având la gât un fular cu însemnele clubului bucureștean.
În condițiile în care știam că proaspătul medaliat cu bronz la Europenele de sală are dublă legitimare la Dinamo București și CSM Craiova, l-am contactat pe sportiv să aflăm la care dintre cele două cluburi va renunța și de ce. Însă, surpriză: fostul vicecampion olimpic a infirmat informația legată de un transfer al său la CSM București, dar a recunoscut că există discuții cu clubul din Capitală. „Nu am efectuat nici un transfer! Într-adevăr, după sezonul de sală am primit de la CSM București o ofertă destul de bună din punct de vedere financiar, am purtat discuții și sunt șanse să merg acolo“, a spus triplusaltistul de 32 de ani.

 

„Oprea are contract cu Craiova până în 2016“

Acesta a fost mesajul postat ieri de clubul bucureștean. Ulterior a fost șters.
Acesta a fost mesajul postat ieri de clubul bucureștean. Ulterior a fost șters.

În replică, Sorin Manda, directorul CSM Craiova, a menționat că Oprea are contract cu clubul din Bănie până la finalul anului 2016 și a trimis săgeți către CSM București, considerând că modul în care au acționat oficialii acestei entități sportive a fost lipsit de fair-play. „Marian Oprea este sportivul CSM Craiova până la finalul anului 2016. În urmă cu ceva timp, m-a anunțat că ar vrea să meargă la CSM București. Acum, văd că respectivul club anunță oficial că l-a transferat. Poate i-au făcut un contract de imagine, că în competiții nu are cum să alerge pentru ei. Nu înțeleg de ce cluburile bucureștene încearcă să fure cei mai buni sportivi din țară. Este o meteahnă comunistă. Dacă se înțelegeau cu sportivul, trebuia să ne contacteze și pe noi, care îl avem legitimat și care ne-am respectat obligațiile contractuale“.

Sorin Manda, directorul CSM Craiova, crede că clubul bucureștean nu a procedat corect
Sorin Manda, directorul CSM Craiova, crede că clubul bucureștean nu a procedat corect

 

La rândul său, sportivul poreclit „Struțul“ a adăugat că nu are ce să reproșeze conducerii CSM Craiova: „În colaborarea dintre mine și CSM Craiova nu au existat probleme. Nu am ce să reproșez directorului“. În mod ciudat, la scurt timp după discuția dintre redactorul GdS și Marian Oprea de pe site-ul clubului bucureștean a dispărut știrea legată de transfer. Am încercat să luăm un punct de vedere din partea clubului bucureștean, dar secretara ne-a spus că nu mai este nimeni în sediu care ne poate oferi informații, iar antrenoarea Mihaela Mărășescu nu a putut fi contactată.

Marian Oprea a obținut medalia de bronz la Europenele de sală de la Praga
Marian Oprea a obținut medalia de bronz la Europenele de sală de la Praga

Rămâne de văzut pentru cine va sări cel poreclit „Struțul“ în următoarele competiții, dar miza este mare pentru că sportivul originar din Pitești este principala speranță a Federației Române de Atletism pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS