6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportĂsta-i fotbalul ce vă cerem să-l jucaţi!

Ăsta-i fotbalul ce vă cerem să-l jucaţi!

Târnăcop şi colegii săi au fost primii la minge şi au făcut ca Petrolul să arate ca o echipă mică (Foto: csuc.ro)
Târnăcop şi colegii săi au fost primii la minge şi au făcut ca Petrolul să arate ca o echipă mică (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu a mai repetat evoluțiile slabe din retur și în deplasarea de la Ploiești, unde a jucat fotbal cu adevărat și și-a încântat fanii de pe „Ilie Oană“ sau de la televizor, câștigând cu 2-1 confruntarea cu Petrolul, victorie în urma căreia a ajuns la cota 16 meciuri fără înfrângere. Golurile alb-albaștrilor au fost înscrise de Nuno Rocha (’6) și Pablo Brandan (’52 – penalti), replica „lupilor galbeni“ venind prin Astafei (’49). De menționat că Petrolul a irosit şi un penalti, Bălgrădean apărând lovitura de pedeapsă executată de Felipe Teixeira (’78).
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone – I. Filip (’73, Al. Coman), L. Marinescu (46, Mareş) – Nepomuceno (’61, Vasilache), Kronaveter, Teixeira – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Madson (’90+3, Kay), Mateiu (’80, Băluţă) – Târnăcop, Bawab (’86, Herghelegiu), Brandan – Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Filip, Ipsa, Alcenat, Vasilache / Mateiu, Nuno Rocha, Achim, Târnăcop.
Au arbitrat: Cristi Balaj – Vasile Marinescu, Valentin Avram.
Observatori: Alexandru Deaconu, Paul Mincu.
Din nefericire, Nuno Rocha a fost avertizat în prelungirile primei reprize și a ajuns la patru „galbene“, urmând să absenteze în partida de sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), de pe stadionul „Extensiv“, contra Astrei Giurgiu.

„Repriza a doua, cea mai bună din tot campionatul“

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat că jocul alb-albaștrilor din repriza a doua l-a încântat și că speră să se repete și în meciul cu Astra, dar pe tot parcursul întâlnirii de pe „Extensiv“. „Nu mulți au crezut că vom câștiga la Ploiești, dar iată că am făcut-o, și nu oricum, am jucat foarte bine, mai ales în partea a doua. În prima repriză am dat gol repede și i-am buimăcit, însă trebuie să recunoaștem că am avut și puțin noroc. Dar în partea a doua am fost cu două clase peste adversari, puteam câștiga la o diferență mult mai mare. Evoluția noastră din repriza a doua a fost cea mai bună din acest campionat, în opinia mea. Sper să repetăm jocul bun și în meciul cu Astra, dar să jucăm la fel de bine toate cele 90 de minute. Sper să spargem gheața sâmbătă și să câștigăm pe Extensiv“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.

„E greu de jucat cu noi“

Directorului tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, i-a trecut supărarea pe fotbaliștii săi după semieșecul cu Gaz Metan Mediaș, în urma acestui succes: „Mă simt bine acum, mai ales că veneam după meciul cu Gaz Metan Mediaş, care a avut un rezultat nedrept. După cum a arătat meciul în repriza a doua, puteam câştiga mult mai clar. Învăţăm să jucăm şi meciurile de tipul ăsta, cu o încărcătură foarte mare, pentru că am întâlnit o echipă bună, Petrolul. Nu ştiu dacă suntem o echipă de podium, dar e greu de jucat cu noi“.
La rândul său, „principalul“ Emil Săndoi a punctat că își dorește ca elevii săi să repete jocul bun și cu Astra: „Am trecut şi de valul 16. Ocaziile de gol au fost împărţite şi nu cred că sunt subiectiv când spun că mai clare au fost ale noastre. Suntem o echipă disciplinată şi organizată, cu o pregătire fizică fără reproş. Acesta este secretul rezultatelor şi evoluţiilor noastre de până acum. Ne dorim să ajungem cât mai sus în clasament şi să prelungim cât mai mult seria de invincibilitate. Şi Astra are un lot foarte valoros. Din câte ştiu, la începutul campionatului, atât Petrolul, cât şi Astra au anunţat intenţiile de a câştiga titlul naţional. Ne aşteaptă un nou meci greu, aşa cum a fost şi acesta. Ne dorim să obţinem victoria şi din partida de sâmbătă“.

„Suntem o echipă de muncitori“

La finalul întâlnirii de la Ploiești, căpitanul Craiovei, Pablo Brandan, a afirmat că se simte foarte bine la CS Universitatea, dar nu s-a hazardat în declarații privind participarea în cupele europene. „A fost un meci foarte complicat, Petrolul are o echipă foarte bună, dar băieţii au reacţionat foarte bine. Am avut şi puţin noroc, am marcat, ne-am aşezat bine în teren. Suntem o echipă de muncitori şi, dacă lipseşte unul, echipa nu arată bine. Pe final o să tragem linie. Am avut încredere în acest proiect şi le mulţumesc că au avut şi ei încredere în mine. Sunt fericit la Craiova! Acum am fost toţi uniţi pentru fetiţa lui Pufi“, a declarat Brandan, completat de portarul Craiovei, Cristi Bălgrădean: „Aş dori să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ieri (luni – n.r.) mi-a dăruit o fetiţă foarte frumoasă. Am făcut un meci bun, am întâlnit o echipă foarte valoroasă, cu jucători care pot face oricând diferenţa. Cred că este un record pentru club şi pentru istoria României seria noastră de 16 meciuri fără înfrângere. Suntem o familie şi asta a dus la asemenea rezultate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS