17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBăieți, jucați și voi altceva?

Băieți, jucați și voi altceva?

Thaer Bawab şi colegii săi trebuie să ne arate alt fotbal decât au făcut-o până acum (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Thaer Bawab şi colegii săi trebuie să ne arate alt fotbal decât au făcut-o până acum (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a înregistrat în retur o victorie destul de norocoasă la Pandurii, a „smuls“ un punct Stelei și unul Viitorului și a ratat succesul cu Gaz Metan Mediaș, iar prestațiile nu au fost chiar de apreciat. Pentru alb-albaștri urmează o partidă extrem de dificilă, ei întâlnind astăzi, de la ora 19.30 (Digi Sport), pe stadionul „Ilie Oană“, pe Petrolul Ploiești, una dintre formațiile puternice ale Ligii I din ultimele sezoane.
Antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, își dorește ca elevii săi să fi uitat semieșecul cu Gaz Metan Mediaș și astăzi să intre hotărâți pe teren și să obțină un rezultat pozitiv. „În fotbal trebuie să fii pregătit pentru orice. Suntem conștienți că și în continuare ne așteaptă un program dificil, pentru că într-o săptămână susținem două partide grele, la Petrolul și cu Astra acasă, două echipe care sunt în fruntea clasamentului, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să recuperăm punctele pierdute cu Mediașul. Madson a fost suspendat și va reveni cu Petrolul, dar Frăsinescu nu (a suferit o contractură cu microleziuni și va reveni săptămâna viitoare la pregătire – n.r.), deci oricum vom schimba câțiva jucători din echipă. Ăsta este programul, iar în viața unei echipe pot să apară rezultate care să nemulțumească, dar important este să știi să depășești momentul și să lupți în continuare“, a declarat Săndoi.

Brandan: Mergem să câștigăm la Ploiești

La rândul său, căpitanul CS Universitatea Craiova a afirmat că își dorește o victorie pe terenul „lupilor galbeni“ și nu consideră meciul cu Petrolul ca fiind decisiv pentru ocuparea locului doi din clasament. „Am vrut să câștigăm cu Mediașul, dar dintr-o greșeală colectivă am primit gol și așa s-a scris istoria meciului, deși l-am controlat. Ne-a lipsit claritatea la finalizare, pentru că ocazii am avut suficiente cât să facem 2-0 și să ne liniștim. Trebuie să ne gândim la următorul meci, cu Petrolul. Nu este decisiv pentru locul doi, mai sunt destule etape de jucat și vedem la sfârșitul returului cât de mult contează acest meci direct. Ați văzut că Petrolul a făcut egal acum la Rapid, deci îi putem surprinde. Noi mergem să câștigăm la Ploiești și să continuăm seria de invincibilitate. Sperăm să prindem o zi bună, să fim mai lucizi în fața porții și să ne întoarcem cu un rezultat foarte bun“, a declarat căpitanul alb-albaștrilor, Pablo Brandan.
Și Thaer Bawab s-a arătat optimist în privința confruntării de pe „Ilie Oană“: „Dacă luam sâmbătă cele trei puncte cu Gaz Metan Mediaș, abordam partida cu Petrolul cu alt moral, dar e clar că trebuie să mergem la Ploiești și să încercăm să scoatem maximum. Petrolul este o echipă care pierde foarte greu, dar nu este invincibilă. Putem să câștigăm acolo, însă trebuie să fim concentrați și să nu mai ratăm atât de mult“.

Rednic se teme de olteni

Contactat telefonic de GdS, tehnicianul Petrolului Ploiești, Mircea Rednic, a afirmat că se teme de formația Craiovei, considerând-o echilibrată pe posturi și care are doi antrenori specialiști în meciurile de deplasare. „Este un meci important pentru noi, întâlnim o echipă foarte bună, care nu a mai pierdut de 15 etape. Sorin Cârțu este unul dintre cei mai buni antrenori din țară, știe să-și pregătească foarte bine echipele, mai ales pe faza defensivă, iar Emil Săndoi știe să-și motiveze foarte bine jucătorii. Craiova are în atac doi jucători, Bawab și Rocha, care pot să facă oricând diferența. CS Universitatea are calitate în echipă, are tineri valoroși, este echilibrată pe compartimente și nu este o surpriză că a reușit să facă aceste rezultate foarte bune de până acum. Au jucat defensiv în retur, dar am văzut și când au jucat ofensiv, și nu este o formație care te iartă când greșești. Dacă adversarul te lasă să combini, atunci și tu ataci, iar noi nu vrem să facă asta. Avem ceva probleme de lot, Pablo de Lucas, Tchite, Toto Tamuz și Dean Beţa sunt accidentați și nu știu dacă o să-i recuperăm până la ora jocului“, a declarat Mircea Rednic, pentru GdS.
Partida de pe „Ilie Oană“ va fi arbitrată de Cristi Balaj (Baia Mare), ajutat de asistenții Vasile Marinescu (Bucureşti) și Valentin Avram (Bucureşti) și „adiționalii“ Cătălin Popa (Piteşti) și Denis Haidiner (Hunedoara), „rezervă“ fiind Ionuţ Babadac (Alexandria). Observatori au fost desemnați Alexandru Deaconu (Bucureşti), pentru arbitraj, respectiv Paul Mincu (Bucureşti), pentru joc.
În meciul tur, disputat pe „Ion Oblemenco“, Petrolul Ploiești s-a impus cu scorul de 2-0, golurile fiind marcate de Albin (’68) și Tamuz (’82).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS