17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni vor înfrunta Zalăul în semifinale

Voleibaliştii craioveni vor înfrunta Zalăul în semifinale

Nicu Ghionea (la minge) şi colegii săi au obţinut locul trei pe ultima sută de metri (Foto: Claudiu Tudor)
Nicu Ghionea (la minge) şi colegii săi au obţinut locul trei pe ultima sută de metri (Foto: Claudiu Tudor)

Elevii lui Dan Pascu s-au calificat pentru al treilea an consecutiv în semifinalele campionatului intern. Oltenii au încheiat pe locul trei sezonul regulat şi vor înfrunta ACSVM Zalău, la fel cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, cea mai performantă de la clubul finanţat de municipalitate, va juca pentru al treilea sezon consecutiv în „careul de aşi“ al primei ligi.
Calificaţi în semifinale încă de acum câteva etape, elevii lui Dan Pascu au reuşit sâmbătă, în urma victoriei de pe teren propriu cu VCM LPS Piatra Neamţ, scor 3-0 (25-10, 25-19, 27-25), să încheie sezonul regulat pe locul trei.
Această clasare este foarte importantă, deoarece Laurenţiu Lică şi colegii săi vor evita în semifinale campioana neînvinsă CVM Tomis Constanţa, urmând să joace în compania vicecampioanei ACSVM Zalău, ocupanta locului doi la finalul sezonului regulat.

Au devansat Dinamo la setaveraj

Oltenii au fost ajutaţi să urce de pe locul patru pe trei de constănţeni, care vineri au învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0. După victoria cu Piatra Neamţ, SCM-U a acumulat acelaşi număr de puncte ca bucureştenii, dar a avut un setaveraj mai bun.
Craiovenii au obţinut în cele 22 de etape disputate 14 victorii şi au înregistrat opt înfrângeri. Din cele 22 de meciuri, nouă au fost decise după cinci seturi.
„Felicit băieţii pentru seriozitatea de care au dat dovadă în pregătire şi la meciuri. Am încheiat cu bine sezonul regulat, cel mai echilibrat din ultimii 15 ani, după părerea mea. Am jucători cu dorinţă de a face performanţă. Am mers pe trei fronturi, campionat, Cupa României, unde ne-am calificat în semifinale şi Cupa CEV, competiţie în care am ajuns până în sferturile de finală“, a spus antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, făcând o scurtă radiografie a parcursului de până acum.

Pascu: Zalăul are o echipă redutabilă

Confruntarea cu Zalăul din semifinale se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide. Primele două jocuri se vor disputa la Zalău, pe 22 şi 23 martie, următoarele două în Bănie, pe 28 şi 29 martie, iar, dacă va mai fi nevoie, partida decisivă va fi pe 2 aprilie pe terenul formaţiei sălăjene. „Am evitat Constanţa, ceea ce înseamnă că avem o şansă în plus cu Zalăul şi vom profita de ea. În acelaşi timp, acest lucru nu înseamnă că va fi uşor. Zalăul are o echipă redutabilă, care a pierdut doar trei meciuri în sezonul regulat“, a completat Pascu.
Craiova şi Zalău s-au întâlnit în aceeaşi fază a competiţiei atât anul trecut, când sălăjenii s-au impus, cât şi acum două sezoane, când formaţia din Bănie a obţinut calificarea în finala mare.

Semifinalele Cupei, la Cheile Grădiştei

Voleibaliştii craioveni au aflat şi unde vor juca Final Four-ul Cupei României. Competiţia se va desfăşura pe teren neutru, la Cheile Grădiştei (judeţul Braşov), în perioada 8-9 aprilie. Deocamdată se ştiu trei semifinaliste, Craiova, Dinamo şi Zalău, a patra urmând să se decidă dintre câştigătoarea meciului Arcada Galaţi – Tomis Constanţa, programat pe 18 martie.

Fetele întâlnesc Penicilina Iaşi în play-out

În ultima rundă din sezonul regulat, voleibalistele de la SCM-U Craiova au fost învinse, în deplasare, de campioana Ştiinţa Bacău, cu scorul de 3-0 (25-16, 25-17, 25-12). Elevele lui Alex Cosma au încheiat returul pe locul 11.
În primul tur din play-out, oltencele vor înfrunta Penicilina Iaşi (locul 10).
Primele două meciuri vor avea loc la Iaşi, pe 21 şi 22 martie, următoarele două la Craiova, pe 28 şi 29 martie, iar al cincilea meci este programat pe 2 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS