13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au pus Steaua la respect

Pandurii au pus Steaua la respect

Atacantul pandurilor, craioveanul Mihai Roman, şi-a făcut un obicei în a marca în poarta Stelei (foto: panduriics.ro)
Atacantul pandurilor, craioveanul Mihai Roman, şi-a făcut un obicei în a marca în poarta Stelei (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu s-a impus ieri seară, scor 3-1, pe teren propriu, în faţa campioanei României, Steaua Bucureşti, în ultimul meci din etapa a 21-a a Ligii I. Gorjenii au deschis scorul prin Mihai Roman (’37), care a pus latul la o pasă de pe partea stângă, din tuşă, a lui Mihai Pintilii. Elevii lui Edi Iordănescu şi-au mărit avantajul prin elveţianul Gezim Shalaj (’57), care a speculat o ieşire greșită a lui Arlauskis şi l-a lobat pe portarul Stelei. Oaspeţii au redus din diferenţă prin Gabi Iancu (’67), acesta punctând dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Eric de Oliveira a „închis” tabela printr-un penalti (’90), după ce Dan Nistor a fost faultat în careu de Gabi Tamaş. Gorjenii şi-au luat astfel revanşa după eşecul categoric din tur, scor 0-6, când Claudiu Keşeru a marcat toate golurile.

Pandurii şi Steaua se vor înfrunta şi în finala Cupei Ligii Adeplast.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevici, Momcilovici – Anton, Pintilii – Răduţ (’70, Pleaşcă), Nistor, Shalaj (’61, Buleică) – M. Roman (’87, Eric). Antrenor: Edi Iordănescu.

Steaua: Arlauskis – Papp, Tamaş, Varela, Guilherme – Prepeliţă, Filip (’53, Bourceanu) – Ad. Popa (’72, Rusescu), Chipciu, Tănase – Ţucudean (’57, Iancu). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Cartonaşe galbene: Anton, Pleaşcă / Papp, Tamaş.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Valentin Avram, Vladimir Urzică.

Observatori: Aron Huzu, Adrian Ionescu.

 

Edi Iordănescu: Băieţii au respectat ce le-am spus

 

Tehnicianul gorjenilor, Edi Iordănescu, a apreciat evoluţia elevilor săi şi s-a bucurat pentru cele trei puncte obţinute, punctând că îşi doreşteşte ca echipa sa de suflet, Steaua, să-şi rezolve problemele.

Edi Iordănescu, mulțumit de elevii săi (foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu, mulțumit de elevii săi (foto: panduriics.ro)

„Băieţii au respectat ce le-am spus. Era foarte important să câştigăm, mai ales că meciul a venit la patru zile după victoria cu Dinamo (3-1 în Cupa Ligii – n.r.). În continuare trebuie să rămânem echilibraţi. Steaua are jucători de calitate şi va câştiga titlul. Noi acum ne pregătim pentru următorul joc, cel cu Viitorul. Am anticipat că acest meci va fi foarte dificil. Acel 6-0 din tur apăsa în continuare pe jucătorii mei, indiferent de cât am încercat eu să iau presiunea de pe ei”, a spus Edi Iordănescu, la Dolce Sport.

 

Pintilii: Nu ne gândim la cupele europene

 

Mijlocaşul echipei Pandurii, Mihai Pintilii, s-a declarat mulţumit după victoria obţinută împotriva fostei sale echipe. „Sunt două victorii importante, am bătut Dinamo în Cupa Ligii, iar azi (duminică – n.r.) am învins viitoarea campioană. Eram într-o situaţie delicată, mă bucur că am câştigat. Îmi pare rău pentru Steaua, dar ei oricum vor câştiga campionatul. Sper să rămânem pe aceeaşi linie. Am jucat contra foştilor mei colegi, nu mi-a fost uşor, am avut momente speciale la Steaua, am câştigat două campionate cu ei, dar ăsta e fotbalul, în viaţa de zi cu zi suntem prieteni, ieşim la un suc, o masă, dar pe teren suntem duşmani”, a declarat mijlocaşul împrumutat de la Al Hilal, la Digi Sport.

Pintilii (dreapta) a fost servit excelent de finul său, Nistor, în meciul cu Steaua (foto: panduriics.ro)
Pintilii (dreapta) a fost servit excelent de finul său, Nistor, în meciul cu Steaua (foto: panduriics.ro)

„Nu ne gândim la cupele europene. Deocamdată suntem la retrogradare, luptăm pentru evitarea retrogradării. Dacă vom continua să câştigăm meciuri şi vom urca în clasament, poate că vom vorbi şi de cupele europene. Momentan, luptăm pentru evitarea retrogradării. Până nu vom fi matematic salvaţi, nu putem vorbi altceva. Să mai câştigăm noi patru, cinci meciuri şi va fi bine. Lupta e foarte strânsă. Nici nu ştii cine retrogradează, uitaţi-vă la CSMS Iaşi. Credeau toţi că sunt ca şi retrogradaţi şi uite unde sunt acum, au patru victorii la rând”, a mai spus Pintilii.

 

Gâlcă: Am avut multe greşeli personale

 

Tehnicianul Stelei, Costel Gâlcă, a recunoscut că Pandurii a fost echipa mai bună, însă nu se teme că ar putea pierde campionatul. „Ştiam că au o echipă bună, care joacă fotbal. Am avut multe greşeli personale. Am stat bine până în minutul 30 şi după aceea am început să jucăm cu mingi lungi. Au fost multe greşeli. Este mai greu la finalizare, ne creem ocazii, dar nu marcăm. Am lucrat destul de mult, le-am spus să avem atitudine, pentru că nu e câştigat campionatul. Nu avem acea concentrare pe care trebuie să o avem. S-a văzut şi la primul gol, şi la golul doi. Nu mi-e teamă că am putea pierde campionatul, cu siguranţă vom reacţiona şi următoarele meciuri vor fi mai bune. Deocamdată, avem şapte puncte peste locul doi. Responsabilitate este a mea, jocurile noastre nu sunt bune, dar atitudinea noastră trebuie să crească de la meci la meci”, a declarat Costel Gâlcă, la Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS