14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportModeşti şi cu Mediaş

Modeşti şi cu Mediaş

Nuno Rocha (la minge) şi colegii săi găsesc foarte greu drumul spre gol de câteva etape (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha (la minge) şi colegii săi găsesc foarte greu drumul spre gol de câteva etape (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova bate pasul pe loc de câteva etape, mai exact de când a început returul și parcă nu mai știe să atace, alb-albaștrilor părând să le fi intrat în reflex să „muște“ doar pe contraatac, tactică pe care au abordat-o de multe ori în acest sezon și care le-a adus liniștea în clasament. Sâmbătă, pe „Extensiv“, gruparea din Bănie nu a mai jucat cu Steaua ca să se apere, ci împotriva ardelenilor de la Gaz Metan Mediaș și trebuia să atace, iar așteptările celor aproximativ 3.000 de spectatori erau mari, cu toții mizând pe o victorie concludentă, dar lucrurile nu au stat chiar așa. Craiova s-a aruncat în atac, și-a creat câteva ocazii bune, dar nu toți fotbaliștii s-au ridicat la nivelul dorit și scorul a fost 1-1, mulțumitor doar pentru oaspeți. Pentru CS Universitatea a fost o mare dezamăgire, mai ales că s-a mai îndepărtat puțin de podium cu această ocazie, a coborât de pe locul cinci pe şase, iar șansele legate de o participare în cupele europene încep să mai scadă, mai ales că lipsește mijlocașul de creație și atacantul care să „rupă“ plasele adversarilor. Pentru Craiova a marcat Ionuț Târnăcop (‘16), iar pentru Mediaș a înscris Llullaku (‘65), un punct rămânând din nou în iarbă.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu (‘76, Izvoranu), Vătăjelu – Băluţă (‘82, Briceag), Brandan, Mateiu, Târnăcop (‘69, Herghelegiu) – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Gaz Metan: Pleşca – Zaharia, Muth, Abrudan, Szilagyi – Velasquez – Figliomeni (‘53, Llullaku), Tahar, Elton (‘88, I. Cristea), C. Petre (‘73, R. Romeo) – Vitinho. Antrenor: Dan Matei.

Săndoi: Lipsă de inspiraţie în faţa porţii adverse

La conferința de presă de după meci, antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că jucătorii săi nu au prins o zi bună și au dezamăgit când nu trebuia. „Suntem supăraţi după acest egal, ne-am fi dorit toate punctele. Faţă de partidele precedente, acum ne-am creat ocazii de poartă, am fost mai periculoşi. Din păcate, pe o greşeală de poziţionare, de marcaj, am primit gol şi am fost egalaţi nemeritat după cursul jocului. Ne-am dorit şi chiar am fi meritat victoria, dar acesta este fotbalul. Trebuie să o recunoaştem, în unele momente construcţia a lăsat mult de dorit. Şi, deşi ne-am creat destule faze de gol, am avut o lipsă de inspiraţie în faţa porţii adverse. Vor urma două partide grele în care vom încerca să recuperăm punctele pierdute acum“, a spus Emil Săndoi.

„Un rezultat echitabil ținând cont de aspectul jocului și numărul de ocazii. Nu știu cât de mult contează pentru Craiova acest punct, dar pentru noi e foarte important în economia campionatului. De când au preluat echipa domnii Cârțu și Săndoi, Craiova a primit doar șapte goluri, deci este o formație foarte bună, care știe să închidă jocul, și mă bucură faptul că am reușit să-i marcăm“, a spus tehnicianul ardelenilor, Dan Matei.

Cârțu: E un rezultat nedrept!

La rândul său, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, nu s-a împăcat deloc cu rezultatul de egalitate. „E un rezultat nedrept, ţinând cont de modul în care s-a desfăşurat partida, în special prima repriză. Nu am avut nici un meci până acum, nici în tur, nici în retur, în care să avem atâtea posibilităţi să ne desprindem de adversar. Să facem 2-0 sau chiar 3-0, n-ar fi mirat pe nimeni. Până la urmă a fost faza aceea în care ne-au egalat, pe greşeli tactice ale unor jucători. Vor şi plăti pentru asta, pentru că nu gândim degeaba o anumită strategie, ca în timpul meciului să o uităm. Erau jucători care trebuia să aibă anumite poziţii, care ar fi preîntâmpinat acea combinaţie. Sunt două puncte pierdute, putem spune asta fără nici o reţinere. Suntem tot neînvinşi, un punct este un punct, îl aduni, nu-l scazi“, a spus Cârțu.
Autorul golului craiovenilor, mijlocașul Ionuț Târnăcop, nu s-a bucurat prea mult de reușita sa, pentru că CS Universitatea nu a bifat victoria: „Am jucat acasă și trebuia să câștigăm. Am avut multe ocazii, mai ales în prima repriză, iar ei au marcat un gol norocos, la prima ocazie de poartă, dar ăsta este fotbalul. Pentru mine era o bucurie mare dacă reușeam să câștigăm, fie și cu 1-0, dar așa golul meu nu a avut prea multă valoare. E un punct câștigat până la urmă și sperăm ca la final să fim cât mai sus în clasament. Este al 15-lea meci fără înfrângere și sperăm să terminăm campionatul în acest fel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS