16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1- Britanicul Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Australiei

Formula 1- Britanicul Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Australiei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, plecat din ”pole position”, a câștigat Marele Premiu al Australiei, etapa inaugurală a Campionatului Mondial de Formula 1, duminică, pe circuitul Albert Park din Melbourne, scrie Agerpres.

Hamilton l-a devansat cu 1 sec 36/100 pe coechipierul său, germanul Nico Rosberg, podiumul fiind completat de alt german, Sebastian Vettel, la prima sa cursă pentru Ferrari. Britanicul începe cu dreptul sezonul 2015, la fel cum a făcut și anul trecut. Pentru Hamilton a fost a 34-a victorie din carieră și a doua la Melbourne, după cea din 2008, când și-a adjudecat și primul său titlu mondial. La start au fost doar 15 monoposturi, deoarece finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate și nu a mai participat la cursă, a anunțat echipa sa. Alte nouă mașini s-au oprit la marginea pistei, cele conduse de danezul Kevin Magnussen (McLaren-Honda) și rusul Daniil Kviat (Red Bull-Renault). După primul tur, numărul monoposturilor rămase pe pistă a fost de 13, după ce au abandonat și cele două Lotus, conduse de Romain Grosjean și Pastor Maldonado.
Bottas (25 ani), al șaselea timp în calificări, a petrecut noaptea la spital, unde i s-au făcut examene medicale, care au relevat o ușoară ruptură musculară la spate, suferită în a doua sesiune a calificărilor de sâmbătă, după o frână violentă. Scoțiana Susie Wolff, pilot de rezervă la Williams, nu a putut lua startul în locul lui Bottas, deoarece nu a alergat deloc în antrenamente sau calificări. Etapa a doua a sezonului este programată pentru 29 martie, la Kuala Lumpur.

Clasament:
1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 1 h 31 min 54 sec 067/1000 (medie 200,808 km/h)
2. Nico Rosberg (Germania/Mercedes), la 01 sec 360/1000
3. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), la 34 sec 523/1000
4. Felipe Massa (Brazilia/Williams-Mercedes), la 38 sec 196/1000
5. Felipe Nasr (Brazilia/Sauber — Ferrari), la 1 min 35 sec 149/1000
6. Daniel Ricciardo (Australia/RedBull — Renault), la un tur
7. Nico Huelkenberg (Germania/Force India — Mercedes), la un tur
8. Marcus Ericsson (Suedia/Sauber — Ferrari), la un tur
9. Carlos Sainz Jr (Spania/Toro Rosso — Renault), la un tur
10. Sergio Perez (Mexic/Force India — Mercedes), la un tur
11. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren), la două tururi
Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari) a abandonat după 41 de tururi, Max Verstappen (Olanda/Toro Rosso — Renault) după 34 de tururi, Romain Grosjean (Franța/Lotus — Mercedes) și Pastor Maldonado (Venezuela/Lotus — Mercedes), în primul tur, Daniil Kviat (Rusia/RedBull — Renault), Kevin Magnussen (Danemarca/McLaren), în turul de

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS