20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVolei şi baschet în Polivalentă

Volei şi baschet în Polivalentă

După ce au disputat două meciuri în sala mică, Lică (în albastru) şi colegii săi vor reveni în Polivalentă
După ce au disputat două meciuri în sala mică, Lică (în albastru) şi colegii săi vor reveni în Polivalentă

Doar trei dintre echipele de la SCM-U Craiova au meciuri sâmbătă.
Formaţiile masculine de volei şi baschet joacă în Sala Polivalentă, în timp ce voleibalistele evoluează în deplasare, pe terenul campioanei Ştiinţa Bacău.

Şansă la locul trei pentru elevii lui Pascu
Voleibaliştii lui Dan Pascu vor înfrunta, de la ora 16.30, formaţia VCM LPS Piatra Neamţ, în ultima etapă din sezonul regulat. Laurenţiu Lică şi colegii săi nu mai pot pierde locul patru, dar îşi doresc să încheie returul cu o victorie. Dacă vor câştiga trei puncte, elevii lui Pascu vor trece pe loocul trei, ceea ce înseamnă că în play-off vor juca cu Zalăul, nu cu Tomis Constanţa, liderul neînvins la Diviziei A1.
De la ora 19.30, baschetbaliştii din Bănie vor juca în compania formaţiei CSU Atlassib Sibiu, în etapa cu numărul 24 din Liga Naţională. Este un meci de a fi sau a nu fi în play-off pentru cele două combatante. Aflate pe locuri de play-out, 11 – Craiova, respectiv 10 – Sibiu, cele două echipe se agaţă de acest meci, pentru că un pas greşit le-ar scoate definitiv din cursa pentru play-off. Rezultatele sub aşteptări ale clubului ardelean au dus la plecarea antrenorului Miodrag Perisic şi a preşedintelui Mircea Vulc.
SCM-U Craiova vine după o înfrângere (scor 77-73) suferită miercuri, pe teren propriu, în disputa cu Sigal Priştina, contând pentru play-off-ul de calificare în semifinalele Ligii Balcanice.
Voleibalistele de la SCM-U Craiova vor avea o misiune aproape imposibilă în jocul de la Bacău, care va începe la ora 11.00. Cele două echipe au obiective şi clasări diametral opuse. În timp ce moldovencele sunt liderele campionatului şi vor lupta din nou pentru titlul naţional, formaţia din Bănie ocupă locul 10, iar jucătoarele se gândesc cum să scape de la retrogradare.

Echipele feminine de baschet şi handbal stau

Tot în play-out vor juca şi baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova, dar prima confruntare cu Nova Vita Târgu Mureş va fi pe 19 martie, a doua pe 21 martie, iar, dacă va mai fi nevoie, meciul decisiv se va juca pe 25 martie.
Altă echipă de la SCM Craiova care nu va juca în acest sfârşit de săptămână este cea de handbal feminin. Campionatul este întrerupt, deoarece naţionala României va participa la „Trofeul Carpaţi“ de la Cluj, pe 20 şi 21 martie.
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova joacă sâmbătă (ora 17.00), în deplasare, cu HCM Sighişoara, în cadrul etapei a 18-a din Divizia A, seria B. Oltenii ocupă locul şase (30 de puncte) şi sunt favoriţi să câştige, în faţa unui adversar aflat pe locul 11 (13 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS