16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJocurile Europene: Triatlonul românesc patricipă în premieră la o competiție olimpică

Jocurile Europene: Triatlonul românesc patricipă în premieră la o competiție olimpică

(Foto: triatlon.org)
(Foto: triatlon.org)

România va participa la probele de triatlon femei și bărbați din cadrul Jocurilor Europene de la Baku 2015, aceasta fiind o premieră pentru triatlonul românesc la o competiție olimpică, informează Agerpres.ro. Antoanela Manac, în vârstă de 19 ani, și Alexandru Diaconu, 27 de ani, vor reprezenta România în una dintre cele mai solicitante probe olimpice, în zilele de 13 și 14 iunie, Jocurile din capitala Azerbaidjanului fiind programate în perioada 12-28 iunie.

„Este prima participare a României la o competiție de asemenea talie și reprezintă un rezultat al efortului susținut al Federației Române de Triatlon, înființată recent și beneficiind de susținerea autorităților începând cu anul trecut, de a promova una dintre cele mai frumoase discipline sportive. Vom fi reprezentați de doi sportivi valoroși și am încredere că participarea României va consolida performanțele triatlonului și reprezentativitatea sa ca sport pe plan local. Totodată, continuăm să creștem triatlonul în România prin planul de dezvoltare pe termen lung, iar prima etapă, demarată deja, este Start Campioni la Triatlon, un program de selecție și pregătire a copiilor pentru a deveni viitorii campioni ai Olimpiadelor din 2024 și 2028”, a afirmat președintele FRTRI, Adrian Nanulescu.

Peste 6.000 de sportivi sunt așteptați să concureze la 19 sporturi diferite, pentru 239 de medalii la Baku, în prima ediție a Jocurilor Europene, organizată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS