15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGest de mărinimie din partea „Bodyguardului lui Dumnezeu“

Gest de mărinimie din partea „Bodyguardului lui Dumnezeu“

Luptătorul Mircea Ursu a acceptat să doneze celor trei frați o parte din banii pe care îi va primi în gala de la Craiova
Luptătorul Mircea Ursu a acceptat să doneze celor trei frați o parte din banii pe care îi va primi în gala de la Craiova

În cadrul galei MMA care va avea loc luni la Craiova, spectatorii și sportivii sunt invitați să sprijine trei copii rămași orfani. Luptătorul Mircea Ursu, supranumit „Bodyguardul lui Dumnezeu“, a fost primul care a spus că va dona o parte din bursa sa pentru frații Rotaru.

Organizatorii galei MMA, programată lunea viitoare în Sala Polivalentă din Craiova, nu au pregătit doar meciuri spectaculoase în cușcă, ci s-au gândit și la latura caritabilă. Ionuț Pucă, managerul clubului Power Gym Craiova, a cerut ajutor pentru trei frați orfani, iar unul dintre luptătorii din gală, Mircea Ursu, a fost primul sportiv care a hotărât să doneze o parte din bursa lui fraților Rotaru, cei care luna trecută și-au pierdut ambii părinți, în urma unui accident rutier.
„Este o chestie de suflet. Nu vreau să ies în evidență cu această acțiune. Tatăl copiilor mi-a fost coleg și pe deasupra locuiesc și în același cartier, Bariera Vâlcii, cu cei trei frați, care au rămas orfani de ambii părinți. Le cunosc drama și vreau să le mai alinăm un pic suferința. Primul sportiv care a făcut deja o donație, o parte din bursa pe care o va primi pentru participarea la gală, este Mircea Ursu, legitimat la clubul nostru. Altă persoană care ne-a promis o donație este domnul Dan Staicu. La gală vom avea mese VIP și cred că oamenii care vor lua loc acolo vor face un gest onorabil și vor ajuta copiii“, a spus ieri Ionuț Pucă.

Ionuț Pucă, antrenor la Power Gym Craiova, a avut ideea de a ajuta cei trei frați orfani
Ionuț Pucă, antrenor la Power Gym Craiova, a avut ideea de a ajuta cei trei frați orfani

Drama fraților Rotaru

Frații Rotaru – Elena (9 ani), Cătălin (20 de ani) și Roxana (22 de ani) – au trecut printr-un coșmar luna trecută, când și-au pierdut ambii părinți, în urma unui accident produs pe raza comunei Deveselu din județul Olt. Și fetița cea mică, Elena, a fost implicată în accident, iar atunci zeci de craioveni au fost impresionați de drama copilei și au mers la spital să doneze sânge. Acum, cei trei frați sunt invitați să asiste la gala din Polivalentă.
Luptătorul Mircea Ursu, cel care a acceptat fără să clipească să-i ajute pe cei trei frați, este poreclit „Bodyguardul lui Dumnezeu“, deoarece este foarte credincios. Sportivul din Herculane citește Biblia foarte des și memorează sute de versete. În gala de luni va lupta cu un ungur, Istvan Ruzsinski, la categoria +95 de kilograme.
În afară de strângerea de fonduri pentru frații Rotaru, în cadrul galei, doi sponsori, o cofetărie și o firmă de papetărie, vor oferi pentru 25 de copii de la Școala nr. 14 „Ion Țuculescu“ din Bariera Vâlcii dulciuri și ghiozdane complet echipate.

12 meciuri, dintre care două de fete

12 meciuri, 24 de luptători, dintre care patru fete, și multă adrenalină – acestea sunt ingredientele galei de MMA Romanian Extreme Fighting (RXF) 16 organizată la Craiova de promotorul Sebastian Vieru, în parteneriat local cu Ionuț Pucă (Power Gym).
Cu începere de la ora 20.00, vor intra în cușcă, printre alții, luptătorii Tolea Ciumac și Cristian Mitrea, kickboxerii Marius Tiţă și Ionuţ „Pitbul“ Atodiresei, precum și favoriții oltenilor, Diana Belbiţa de la Turnu Severin și craioveanul Florin Boboc – multiplu campion national de greco-romane, care a avut meciuri și în K1.

Public4

S. Vieru: Va fi de cinci ori mari bine ca anul trecut

Promotorul RXF, Sebastian Vieru, promite publicului craiovean meciuri de calitate. „Față de ce a fost anul trecut la Craiova, acum eu zic că va fi de cinci ori mai bine. Am trecut pe partea de spectacol, vor cânta artiști, sportivii sunt mult mai cunoscuți. Cel mai important va fi meciul dintre Atodoresei și un sportiv azer, unul foarte echilibrat, iar evenimentul local va fi cel dintre craioveanul Florin Boboc și Tolea Ciumac. Întregul show se va întinde pe trei ore și jumătate – patru ore“, a explicat Sebastian Vieru la Digi24 Craiova.
Pentru a promova gala, Diana Belbița și Ionuț Atodiresei vor merge sâmbătă la meciul de fotbal dintre CSU Craiova și Gaz Metan Mediaș, programat pe stadionul „Extensiv“, de la ora 15.30.
Biletele se pot cumpăra de la Sala Polivalentă, de la mall și prin rețeaua Eventim, iar prețul începe de la 15 lei. Duminică, sportivii vor face cântarul oficial la mall.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS