10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFelix Grigore: Este foame de meciuri mari în Oltenia

Felix Grigore: Este foame de meciuri mari în Oltenia

Felix Grigore (foto, dreapta) îşi doreşte ca publicul craiovean să asiste în viitorul apropiat la confruntări cu echipe puternice ale Europei (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore (foto, dreapta) îşi doreşte ca publicul craiovean să asiste în viitorul apropiat la confruntări cu echipe puternice ale Europei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat că nu se pune problema ca echipa să-și susțină jocurile de pe teren propriu în afara Băniei, așa cum a sugerat președintele LPF, Gino Iorgulescu, punctând că stadionul „Extensiv“ nu a primit pe ochi frumoși omologarea pentru Liga I.
„Excludem din start mutarea echipei. CS Universitatea va rămâne în Bănie, pentru că este echipa oraşului. Noi ne numim CS Universitatea Craiova şi nu CS Universitatea Severin sau Târgu Jiu, cum bine a spus Sorin Cârţu. Vrem ca această echipă să fie a suporterilor craioveni, în primul rând. Preşedintele LPF a punctat bine. Întrebat de presă, a spus că va face vizite. Dacă terenul de pe «Extensiv» se deteriorează poate lua măsuri. Însă, noi vom depune toate eforturile pentru ca stadionul să fie la cele mai bune standarde. Într-o lună, terenul va fi masă de biliard. O omologare nu se face ochiometric. Trebuie să îndeplineşti anumite condiţii: să ai cabinet medical, cabină antidoping, terenul să aibă anumite dimensiuni. Toţi trebuie să suferim pentru că o facem pentru un scop nobil: la Craiova se va construi un stadion modern. Nu doar în beneficiul CS Universitatea, ci şi al echipei naţionale, şi probabil al altor formaţii din regiune“, a spus Felix Grigore, la sport.ro.
„Aţi văzut ce se întâmplă când jucăm acasă, stadionul este mereu plin. Avem cea mai mare medie de suporteri din Liga I. Chiar şi în deplasare oamenii vin pentru Craiova. Să vă dau un singur exemplu: la Pandurii – Dinamo au fost 1.000 de spectatori, la Pandurii – CS Universitatea – 5.000. Înseamnă că diferenţa a venit să vadă echipa noastră“, a punctat oficialul grupării alb-albastre.

„Nu avem încă un răspuns de la UEFA”

Conducătorul CS Universitatea Craiova s-a arătat mândru de realizările elevilor lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu din acest an și a punctat că și-ar dori ca seria succeselor să continue, mizând pe un rezultat pozitiv cu Gaz Metan Mediaș în partida de sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), de pe „Extensiv“, din cadrul etapei a 21-a a Ligii I.
„E greu şi să pronunţi 14 meciuri la rând fără înfrângere, darmite să obţii un astfel de record. Și o să continuăm seria și după meciul cu Gaz Metan Mediaș. Ne dorim ca până la sfârşitul campionatului să fim neînvinşi. Nu ştiu dacă este posibil, dacă s-a născut o astfel de echipă, dar avem experienţa necesară să putem trece şi peste o înfrângere. Fireşte, ne dorim ca înfrângerea să vină cât mai târziu sau deloc. Important e faptul că suntem în obiectiv şi nu avem nici un fel de presiune“, a spus Felix Grigore.
Managerul CS Universitatea a vorbit și despre posibilitatea de a evolua în Europa, punctând că nu a primit deocamdată derogarea din partea UEFA. „Nu avem încă un răspuns de la UEFA, dar suntem încrezători pentru că există speţe similare cu a noastră. La fel am fost şi vara trecută, când am fost siguri că îndeplinim condiţiile să promovăm. Să jucăm în cupele europene este visul nostru. Acesta este motivul pentru care muncim cu ardoare la Craiova: vrem să aducem, din nou, forţe ale Europei în Bănie. Este foame de meciuri mari în Oltenia, dar nu vrem să ardem etapele, o luăm pas cu pas“, a punctat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS