17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrec „valurile“, dar nu înaintăm

Trec „valurile“, dar nu înaintăm

Costin Curelea a marcat de două ori în poarta Viitorului în partida din tur (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Costin Curelea a marcat de două ori în poarta Viitorului în partida din tur (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a înregistrat al 14-lea rezultat pozitiv odată cu remiza, 1-1, cu FC Viitorul de la Chiajna, iar antrenorul Emil Săndoi a fost mulțumit prin prisma rezultatului, nu și a evoluției. „Ne-am fi dorit mai mult de la acest joc, dar, la cum au stat lucrurile în teren, rezultatul este echitabil. Am luat gol prea repede pe o greşeală de poziţionare şi ne-am pierdut puţin fiind conduşi din minutul 1. Uşor, însă, am revenit în joc. Am avut ocazii la şuturile lui Băluţă, Târnăcop, bara lui Bawab, apoi acea încercare de foarfece. E adevărat, şi ei au avut o bară, iar în repriza a doua au avut o posesie mai bună cei de la Viitorul, dar fără a-şi crea ocazii importante. Peste noi a trecut şi cel de-al paisprezecelea val, este un record în istoria clubului. Este adevărat, în acest start de retur am avut evoluţii mai modeste, dar vom remedia problemele cât de curând. Nu ştiu dacă în acest campionat mai este o echipă care a reuşit 14 meciuri fără înfrângere. Sper să lungim seria aceasta a rezultatelor pozitive. Deocamdată, nu avem vreo veste de la UEFA cu privire la dreptul de a evolua în cupele europene, aşteptăm să vedem ce decizie se va lua. Cred că ar trebui să fim admişi, nu avem probleme din punct de vedere financiar, toate salariile sunt plătite la zi. Ar fi păcat să nu putem participa dacă vom prinde un loc de Europa League“, a declarat Emil Săndoi.

Ofensiva nu a convins

Tehnicianul Craiovei a admis că sunt câteva lucruri de pus la punct și cu siguranță s-a referit la problemele apărute la mijlocul terenului și în atac, unde echipa înscrie cu dificultate. CS Universitatea a arătat în toate jocurile de până acum că este destul de greoaie la construcție, că-i lipsește omul cu viziune, dovadă fiind faptul că puține baloane ajung, prin combinații, în careul adversarilor, mai ales în absența lui Brandan. Centrările „plouate“ s-au dovedit până acum destul de neeficiente, atât Bawab, cât și Nuno Rocha nu lovesc foarte bine mingea cu capul și nici nu câștigă duelurile aeriene, ei având cu totul alte calități. Cât despre Herghelegiu și Ivan, folosiți pentru prima dată în tandem în disputa cu Viitorul, au punctat doar la capitolele dorință și risipă de efort.

Atenție la „galbene“!

Dacă Mateiu a arătat că poate participa și la construcție, nu doar la închidere, Madson a demonstrat că driblingul este o necunoscută pentru el, deși este brazilian. Pe lângă faptul că a călcat pe minge și era să-și rupă singur piciorul, a încasat și un cartonaș galben cu Viitorul, iar pentru el este al nouălea din acest sezon, urmând să fie suspendat etapa viitoare. Madson va sta de acum înainte la fiecare „galben“ primit, iar ca soluție pentru înlocuirea sa ar fi Adrian Cârstea, un tânăr talentat, dar încă necopt pentru idealurile îndrăznețe ale grupării craiovene, la fel ca și ceilalți tineri de la echipa a doua care se pregătesc sub comanda lui Săndoi. Pentru că tot numărăm cartonașele, trebuie menționat că Bălgrădean, Kay, Vătăjelu și Nuno Rocha sunt la cota trei, iar în cazul în care vor fi avertizați în partida de sâmbătă, de la ora 15.30, cu Gaz Metan Mediaș, CS Universitatea ar putea merge decimată la Ploiești, pentru disputa cu Petrolul. Asta nu ar fi tocmai indicat, mai ales că sunt șanse mari ca echipa să prindă un loc pe podium și să evolueze în cupele europene.

Ferfelea și Curelea ar fi o soluție pentru echipă?

Ferfelea şi-ar dori să revină sub comanda lui Cârţu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ferfelea şi-ar dori să revină sub comanda lui Cârţu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Ținând cont de toate aceste aspecte, ne putem întreba dacă Viorel Ferfelea și Costin Curelea ar aduce un plus la echipă. Analizându-l pe Ferfelea, acesta și-ar găsi locul la mijloc, mai ales că face și faza ofensivă foarte bine, dar pentru asta e nevoie ca orgoliile conducătorilor să dispară și să primeze interesul fotbalistic, în condițiile în care oricum le plătesc salariile. Acesta s-a pregătit ieri, alături de Ovidiu Dănănae, pe „Petre Deselnicu“, sub privirile lui Nae Ungureanu. Cei trei au fost vizitați de directorul tehnic Sorin Cârțu, care a părut încântat că-l revede pe Ferfelea. „Nu vreau să comentez prea mult, eu mă pregătesc, restul nu depinde de mine“, a spus Ferfelea, pentru GdS.
O variantă pentru atac ar fi, cu siguranță, și Costin Curelea, care a devenit apt din punct de vedere medical și trage tare la sala de forță. „Dacă nu sunt contactat, nu am cum să revin la echipă. Nu am mai vorbit nimic cu cei de la club. Acum încep și eu pregătirea la Craiova, dar nu cu echipa a doua, că nu ne lasă, ne pregătim separat noi. Sunt bine din punct de vedere medical și asta contează cel mai mult. Dacă tot trebuie să mă plătească, ar fi bine să mă și folosească, măcar acum, când e nevoie“, a declarat Costin Curelea, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS