14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei României

Handbal (f): Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei României

Suedezul Tomas Ryde a acceptat să antreneze naționala României
Suedezul Tomas Ryde a acceptat să antreneze naționala României

Federația Română de Handbal a ajuns la un acord cu antrenorul suedez Tomas Ryde pentru preluarea funcției de antrenor principal al naționalei de senioare. Tomas Ryde a acceptat propunerea federației și a semnat deja contractul devenind „principalul” României începând de astăzi, după cum informează site-ul oficial al FRH.

Obiectivul lui Tomas Ryde este calificare la Campionatul Mondial din decembrie în Danemarca.

Tomas Ryde este unul dintre cei mai importanți antrenori din handbalul mondial, având o experiență uriașă la vârful competițiilor feminine. Tomas este câștigător al Ligii Campionilor cu echipa daneză Viborg în 2006, dar și câștigător al campionatului Danemarcei în 2006 și 2008, ca și al Cupei în 2007 și 2008. De asemenea Tomas a fost în două rânduri antrenorul naționalei feminine a Suediei, pe care a dus-o în elita echipelor de profil. Ani la rând, echipele conduse de Tomas Ryde au dominat competițiile din Suedia, câștigând repetat campionatul și cupa fie cu Tyreso sau Skuru HF.
Tomas Ryde va fi ajutat în activitatea sa de craioveanul Bogdan Burcea.
Primul test al naționalei României, condusă de Tomas Ryde va fi Trofeul Carpați care se va desfășura la Cluj în perioada 20-21 martie. Alături de România se vor afla naționalele Braziliei, Suediei și Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS