10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova continuă cu capul sus

CSU Craiova continuă cu capul sus

Nuno Rocha a fost omul potrivit la locul potrivit şi a marcat în poarta Viitorului (Foto: csuc.ro)
Nuno Rocha a fost omul potrivit la locul potrivit şi a marcat în poarta Viitorului (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în această seară, la Chiajna, cu FC Viitorul, contând pentru etapa a 20-a din Liga I. Gazdele au deschis scorul în secunda 40, prin craioveanul Ionuţ Mitriţă, nepotul fostului fotbalist al Craiovei Dumitru Mitriţă. A fost o aruncare de la margine, de pe partea dreptă, Frăsinescu a şters mingea cu capul, aceasta a ajuns în centrul careului, iar Mitriţă, venit din spate, l-a executat pe Bălgrădean cu un şut la bara din dreapta. Craiovenii au restabilit egalitatea în minutul 23, Nuno Rocha reluând în poarta goală de la aproximativ 11 metri, după ce portarul Albuţ a ieşit greşit în întâmpinarea lui Bawab. FC Viitorul şi-a trecut în cont şi o bară în prima repriză, prin Nedelcu (’31), care a reluat cu capul o centrare venită de pe dreapta, de la Nicoliţă. La reluare şi Craiova a avut o bară, prin Bawab, „bomba“ iordanianului din marginea careului mare zguduind poarta lui Albuţ (’57). Pentru CS Universitatea, acesta este cel de-al 14-lea meci fără înfrângere.
FC Viitorul: Albuţ – Manea, Ţâru, Mamele, Mitrea – Daminuţă (’55, Benzar), Nedelcu – Nicoliţă, Fl. Tănase (’83. I Hagi), Mitriţă (’55, S. Pană) – Bonilla. Antrenor: Gică Hagi.
CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu, Madson – Băluţă (’72, Briceag), Bawab (’83, A. Ivan), Târnăcop – Nuno Rocha (’77, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Madson, Băluţă, Vătăjelu, Briceag.
Au arbitrat: George Rădulescu – Adrian Ghinguleac, George Neacşu.
Observatori: Cristian Nica, Cătălin Popa.

Hagi, mulţumit

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gică Hagi, s-a arătat mulţumit de rezultatul înregistrat în disputa cu CS Universitatea. „A fost un meci frumos şi am obţinut un punct cu o echipă bună. Am avut ocazii, am controlat pe alocuri meciul, dar am întâlnit o echipă cu multă încredere, cu jucători buni, bine aşezaţi în teren, care fac foarte bine faza contraatacului, dar eu zic că i-am anihilat destul de bine în repriza secundă. Am băgat şi copii în joc şi sunt mulţumit. Ianis trebuie să intre uşor, uşor în luptele mari. Trebuie să crească, are doar 16 ani, are nevoie de mai multă forţă, dar eu zic că fotbal ştie, o să se maturizeze şi o să arate ca un fotbalist la un moment dat“, a declarat Gică Hagi.

Cârţu: Nu putem câştiga chiar tot

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a considerat echitabil rezultatul meciului cu FC Viitorul. „La cum a început, normal că trebuie să fim mulţumiţi. A fost un meci aprig, ne aşteptam să întâlnim o echipă aşa viguroasă. Tinereţea îşi pune amprenta pe jocul lor. Rezultatul mi se pare echitabil, a fost egalitate şi la bare, dar şi la goluri. Nu suntem noi chiar aşa, să fim văzuţi invincibili şi să câştigăm toate meciurile. Este al 14-lea fără înfrângere, noi ne propunem să câştigăm fiecare meci, dar nu se poate chiar aşa”, a spus Cârţu, la Look TV.

 

Săndoi: Peste noi a trecut al paisprezecelea val

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat nemulţumit de uşurinţa cu care echipa a primit gol în primul minut al meciului cu Viitorul, dar s-a bucurat că alb-albaştrii au înregistrat cel de-al 14-lea rezultat pozitiv consecutiv. „Ne-am fi dorit mai mult de la acest joc, dar la cum au stat lucrurile în teren, rezultatul este echitabil. Am luat gol prea repede pe o greşeală de poziţionare şi ne-am pierdut puţin fiind conduşi din minutul unu. Uşor însă am revenit în joc. Am avut ocazii la şuturile lui Băluţă, Târnăcop, bara lui Bawab, apoi acea încercare de foarfece. E adevărat, şi ei au avut o bară, iar în repriza a doua au avut o posesie mai bună cei de la Viitorul, dar fără a-şi crea ocazii importante. Peste noi a trecut şi cel de-al paisprezecelea val, este un record în istoria clubului. Este adevărat, în acest start de retur am avut evoluţii mai modeste, dar vom remedia problemele cât de curând“, a declarat Emil Săndoi.

 

Bawab: Avem potenţial!

 

Atacantul iordanian Thaer Bawab a recunoscut că nu se aştepta ca CS Universitatea Craiova să ia gol la prima acţiune a meciului de la Chiajna şi s-a bucurat de rezultatul final. „După cum s-a jucat suntem mulţumiţi cu un punct. A fost un şoc pentru noi să primim gol în minutul unu. Cred că foarte rar ni s-a întâmplat să fim conduşi în acest campionat. Sincer, nu-mi aduc aminte nici un meci în care am primit primit gol. Pe viitor nu trebuie să mai permitem astfel de greşeli ca în minutul unu, dar apoi a fost un meci extrem de disputat, iar rezultatul a fost echitabil. Din păcate eu am nimenit bara, câţiva centimetri au lipsit, dar acesta este fotbalul. Cred în echipă, încă de la primele două antrenamente care le-am făcut cu băieţii mi-am dat seama că avem potenţial şi mă aşteptam la o astfel de serie de invincibilitate. Sper să o prelungim cât mai mult“, a punctat „Baba”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS