17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Atletism: Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga

Atletism: Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga

Cu o săritură de 16,91 metri, Marian Oprea a obţinut medalia de bronz la Praga
Cu o săritură de 16,91 metri, Marian Oprea a obţinut medalia de bronz la Praga

Atletul Marian Oprea, legitimat la CSM Craiova – Dinamo Bucureşti, a cucerit, astăzi, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sală de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanţă similară, informează Mediafax.

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost câştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

Tot astăzi, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri şi 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, cu cea mai bună performanţă personală a carierei (6,74 metri).

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.