Acasă Sport Atletism: Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală...

Atletism: Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga

-

Cu o săritură de 16,91 metri, Marian Oprea a obţinut medalia de bronz la Praga
Cu o săritură de 16,91 metri, Marian Oprea a obţinut medalia de bronz la Praga

Atletul Marian Oprea, legitimat la CSM Craiova – Dinamo Bucureşti, a cucerit, astăzi, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sală de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanţă similară, informează Mediafax.

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost câştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

Tot astăzi, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri şi 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, cu cea mai bună performanţă personală a carierei (6,74 metri).

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care recompensele, favorurile şi banii obținuți de la locul de muncă alcătuiesc tema principală. Puteţi primi mici...