17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii sunt gata să atace Viitorul

Alb-albaștrii sunt gata să atace Viitorul

Fotbaliştii craioveni ţintesc al 14-lea rezultat pozitiv consecutiv în disputa cu FC Viitorul, de la Chiajna
Fotbaliştii craioveni ţintesc al 14-lea rezultat pozitiv consecutiv în disputa cu FC Viitorul, de la Chiajna

CS Universitatea Craiova a punctat la capitolul eficiență în primele două etape ale returului, obținând trei puncte cu Pandurii și unul cu Steaua, la capătul unor evoluții în care principala preocupare a fost să nu primească gol. Alb-albaștrii sunt deciși să continue seria meciurilor fără înfrângere, țintind o evoluție bună și un rezultat pe măsură în confruntarea de la Chiajna, cu FC Viitorul, programată duminică, de la ora 18.00 (Digi Sport), din etapa a 20-a a Ligii I.
„Ne așteaptă un joc dificil cu Viitorul. Ca să fiu sincer, aș fi preferat ca în aceste două etape, care s-au scurs din returul campionatului, Viitorul să fi obținut rezultate mai bune, dar ați văzut că a pierdut cu CSMS Iași și nu a reușit decât un rezultat de egalitate în Giulești, cu Rapidul, chiar dacă a jucat destul de mult timp cu doi oameni în plus. Să nu uităm însă că este o echipă cu jucători tineri, de mare perspectivă, care are un antrenor foarte bun: Gică Hagi. Viitorul este o formație pe care o respectăm, dar asta nu înseamnă că nu vom merge la Chiajna să nu ne întoarcem cu puncte de acolo. Băieții s-au pregătit foarte bine în această săptămână și noi am încercat ca unele antrenamente să le facem pe teren sintetic, având în vedere că vom juca acolo pe o astfel de suprafață. Sperăm să găsim înțelegere și din partea organizatorilor ca antrenamentul de sâmbătă după-amiază să-l facem pe terenul întâlnirii cu Viitorul. Și aceste gazoane sintetice mai diferă și de asta noi am luat și acel amical la Slatina, de la mijlocul săptămânii, tot pentru a ne obișnui cu suprafața. Să știți că toate partidele le-am pregătit cât se poate de ofensiv și martori sunt rezultatele pe care le-am avut: în 13 partide am avut doar două meciuri în care nu am reușit să înscriem, cu CFR Cluj și cu Steaua. Să nu uităm că în disputa cu Steaua am jucat cu un om mai puțin aproape o repriză. Din punct de vedere defensiv, cred că ne-am mișcat destul de bine“, a declarat antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi. „Ce i s-a întâmplat lui Bancu a fost un accident nefericit și pentru noi, și pentru Nicușor. Nu ne vom duce să plătim polițe sau chestii de genul ăsta. Mergem să jucăm fotbal“, a completat strategul grupării din Bănie.

„Îl felicit pe Gică Hagi pentru ce a făcut la Academie“

Tehnicianul CSU a vorbit frumos despre omologul său de pe banca echipei FC Viitorul, lăudându-l pe Gică Hagi pentru proiectul cu Academia, sperând ca toate cluburile din țară să fie mai interesate de creșterea juniorilor. „Gică Hagi a fost întotdeauna o persoană care a dat totul, și ca jucător, și acum, când stă pe banca echipei sale. Și-a dorit tot timpul să câștige, să fie cel care dictează de fiecare dată. Și în teren el dă ritmul jocului și ați văzut că Viitorul este o echipă căreia îi place să domine, să practice un fotbal deschis, plăcut. Este adevărat că s-a mai întâmplat câteodată să plătească tribut tinereții lotului. Anii trecuți a debutat jucători de 16 ani în prima ligă, au jucat și titulari, dar eu îl felicit pe Gică Hagi pentru ce a făcut acolo, la academia lui, pentru că a promovat o serie de tineri. Loturile naționale se bazează în mare pe jucători proveniți de la academia lui și bineînțeles că este un model care ar trebui îmbrățișat de mai multe cluburi din România. Dacă ne-am fi trezit mult mai devreme cu toții și am fi îmbrățișat ideea de a crește tineri eram mult mai departe acum. Clubul nostru acordă o importanță deosebită pepinierei și nu întâmplător noi am mai avut și în pregătire jucători tineri, dar asta nu înseamnă că ei sunt pregătiți în acest moment să facă pasul către prima echipă. Fără o bază solidă este foarte greu să ai un fotbal sănătos“, a spus Emil Săndoi.

„Nu contează cine va fi căpitan“

În partida cu FC Viitorul va lipsi Pablo Brandan, căpitanul alb-albaștrilor fiind suspendat în urma cartonașului roșu primit cu Steaua. În lipsa sa, banderola de căpitan ar putea ajunge pe brațul portarului Cristi Bălgrădean, care a spus că importante sunt punctele, nu cine va fi liderul din teren. „Nu contează cine va fi căpitan, important este să câștigăm cele trei puncte. Într-adevăr, ai o responsabilitate în plus și cred că fiecare jucător ar fi mândru să poarte banderola Craiovei. Mergem la Viitorul să câștigăm toate punctele, să ne facem jocul. Este normal să fie o diferență între gazonul sintetic și cel natural. Pe cel sintetic poate să-ți rămână cramponul înfipt, Doamne ferește!, și să apară accidentări grave. Dacă va ploua, mingea va aluneca mai repede, deci trebuie să fim concentrați pe tot parcursul jocului și să facem cât mai puține greșeli. Nu vom menaja nici un jucător de la Viitorul, Cristi Manea dacă va semna cu Chelsea va fi problema lui, noi ne urmărim scopul, acela de a câștiga cele trei puncte“, a punctat Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS