10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii se refugiază pe sinteticul Slatinei

Alb-albaștrii se refugiază pe sinteticul Slatinei

Nuno Rocha (la minge) şi colegii săi vor face cunoştinţă cu terenul sintetic de la Slatina (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha (la minge) şi colegii săi vor face cunoştinţă cu terenul sintetic de la Slatina (Foto: Alexandru Vîrtosu)

În ciuda numeroaselor baze sportive din oraș, Craiova suferă din plin în perioada de iarnă de lipsa unui teren sintetic de dimensiuni normale de joc, problema resimțindu-se atât la nivel juvenil, cât și la seniori. Inclusiv CS Universitatea suferă la acest capitol, pentru că terenurile de antrenament sunt îmbibate cu apă și îngrijitorii le-au cerut conducătorilor din Bănie să găsească alte variante ca să le protejeze și să le aducă la nivel optim în cel mai scurt timp. Asta i-a făcut pe alb-albaștri să se pregătească înaintea debutului returului de campionat pe terenul sintetic de dimensiuni reduse de pe baza sportivă „Popeci“, pe pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“ și doar când le-a ars buza pe terenul cu iarbă. Dacă până acum s-au descurcat cum au putut, viitoarea confruntare oficială pe care o vor susține elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu, cu FC Viitorul, va avea loc duminică, de la ora 18.00, pe sinteticul de la Chiajna, iar acest lucru ridică altă problemă.

Test cu FC Olt, luat de nevoie

O dispută pe un teren sintetic este un impediment pentru alb-albaștri, pentru că această suprafață, omologată de altfel, are particularitățile ei. Pentru o adaptare mai ușoară, staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova a luat în calcul disputarea unui joc amical la Slatina, pe terenul sintetic din incinta stadionului „1 Mai“, contra lui FC Olt, confruntarea urmând să aibă loc astăzi, de la ora 14.00. „O să folosim două echipe în acest amical, nu o să mergem la Slatina doar cu jucătorii care au evoluat mai puțin, pentru că vrem ca toți să se obișnuiască pe cât posibil cu terenul sintetic. Încercăm să facem și sâmbătă un antrenament pe terenul de joc de la Chiajna, pentru că de asta susținem și amicalul ăsta cu FC Olt, ca să ne obișnuim cu suprafața. Oricum, o să mai facem o şedinţă de pregătire la Slatina vineri după-amiază și în felul ăsta cred că vom regla puțin lucrurile. Cu FC Viitorul va absenta Brandan, ca urmare a eliminării din meciul cu Steaua, și va reveni Băluță, care și-a ispășit etapa de suspendare. Sperăm ca în această săptămână să nu mai apară vreo accidentare, ca să putem alinia cel mai bun unsprezece și să încercăm să continuăm seria asta de meciuri fără înfrângere“, a declarat antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, pentru GdS.

Oprescu: Este un joc amical benefic pentru ambele echipe

De partea cealaltă, antrenorul echipei FC Olt Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat bucuros de testul pe care elevii săi îl vor susține cu CS Universitatea Craiova, chiar dacă a venit în plin campionat, alb-vișiniii reușind o victorie importantă, cu 1-0, pe terenul lui CS Mioveni, sâmbătă, în prima etapă a returului Ligii a II-a, seria 2. „Este un joc amical benefic pentru ambele echipe. Pentru noi că întâlnim un adversar foarte bun și mai putem observa și îndrepta din greșeli, iar Craiova are nevoie să susțină un antrenament puternic pe terenul sintetic, pentru că la sfârșitul săptămânii va juca la Chiajna, cu Viitorul. Deocamdată, e bine la noi, suntem în grafic, mai ales după victoria de la Mioveni. Urmează să întâlnim sâmbătă pe CSM Vâlcea, iar pentru noi toate meciurile sunt la fel de grele, pentru că echipele sunt foarte echilibrate la nivelul Ligii a II-a. Diferența o face pregătirea fizică și inspirația de moment a jucătorilor. Eu sper ca noi să ne comportăm la fel de bine ca până acum“, a spus Dan Oprescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS