13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a întors roata!

S-a întors roata!

Momcilovic (în alb) şi colegii săi nu au reuşit să păcălească apărarea CS Universitatea Craiova (Foto: panduriics.ro)
Momcilovic (în alb) şi colegii săi nu au reuşit să păcălească apărarea CS Universitatea Craiova (Foto: panduriics.ro)

Pandurii Tg. Jiu – CSU Craiova 0-1
A marcat: Bawab ’56.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan (’73, Pleaşcă), Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică (’63, Eric), Brata (’58, Smrekar), Nicoară – Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
CSU: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă (’69, Briceag), Madson (’46, Mateiu), Brandan, Târnăcop – Bawab (’84, Herghelegiu), Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Brata, Anton, Unguruşan, Smrekar, Nicoară, Eric / Târnăcop, Vătăjelu.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Oc. Şovre, M. Grigoriu.

Meciul de debut al CS Universitatea Craiova în Liga I a coincis cu derbiul Olteniei, pe „Ion Oblemenco“ venind Pandurii Târgu Jiu. Partida s-a derulat cam în felul următor: alb-albaștrii au dominat copios, au ratat multe ocazii și au primit gol la singura ocazie „închegată“ a gorjenilor (Shalaj ’73), izbutind să egaleze greu, prin Curelea (’85), întreg stadionul nefiind împăcat cu rezultatul. Același lucru s-a întâmplat luni seară, în retur, pe „Municipalul“ din Târgu Jiu, doar că finalul a diferit puțin, în sensul că gruparea din Bănie a luat toate cele trei puncte grație lui Bawab (’56), care a finalizat simplu, de la câțiva metri, o combinație frumoasă a lui Băluță cu Nuno Rocha. Craiova a mai avut și o bară, prin Rocha (’8), în rest „vioara întâi“ a fost Pandurii, care a combinat mai mult, a sufocat de câteva ori defensiva CSU, avându-l pe Roman total neinspirat la finalizare, și a fost frustrată și pentru neacordarea unui penalti la o intrare a lui Băluță asupra lui Nicoară (’15). Ca o concluzie, s-au simțit absențele din lotul gorjenilor, Răduț, Nistor, Matulevicius, iar CS Universitatea Craiova a demonstrat încă o dată că stăpânește jocul de deplasare: e pragmatică, bătăioasă, speculativă și eficientă, ingrediente „picurate“ cu mare atenție de cuplul de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârțu. Rămâne de văzut dacă alb-albaștrii o să știe să construiască permanent pentru obținerea punctelor de pe teren propriu, pentru că duminică, de la ora 15.30 (Digi Sport), vine Steaua pe „Extensiv“ și eficiența jucătorilor bucureșteni nu te îmbie să practici doar un joc defensiv și bazat pe contraatacuri.

„Avem multe de pus la punct“

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edi Iordănescu, a recunoscut superioritatea Craiovei, dar a invocat și neșansa. „S-au întâlnit două echipe clasate la poli opuşi în clasament, iar Craiova a jucat fără presiunea pe care o aveam noi, pentru că era important să începem cu dreptul. Am ştiut ce ne aşteaptă, ne-am studiat foarte bine adversarul, dar, din păcate, n-am fost suficient de atenţi şi de maturi în faţa porţii. Am avut acea ocazie cu Mihai Roman din şase metri, care, dacă marca, altul era parcursul jocului, plus alte oportunităţi pe care n-am avut luciditate să le fructificăm. A venit acea greşeală a noastră, cu o fază fixă, soldată cu un contraatac din care a ieşit golul. Evit să comentez arbitrajul, am avut un central cu multă experienţă, dar e de discutat pe tema penaltiului şi îi las pe cei în măsură să o facă. Suntem o echipă care avem multe de pus la punct şi nu le putem rezolva decât în timp, dar sunt convins că vom depăşi acest moment şi vom aduna puncte în jocurile următoare“, a afirmat Edi Iordănescu.

„A fost o victorie obţinută cu muncă şi dăruire“

Tehnicianul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi au transpirat serios în disputa cu Pandurii. „Suntem foarte bucuroşi pentru rezultatul acesta. A fost o victorie obţinută cu muncă şi dăruire. A fost o partidă grea, cu o echipă dificilă, compusă din jucători valoroşi, care nu trebuie să se regăsească la sfârşitul clasamentului, ci în prima parte. Am jucat bine din punct de vedere tactic, am aglomerat zona din faţa careului, dar am făcut şi nişte greşeli individuale, care sper să nu se mai repete în următoarele jocuri. Am fost dominaţi, dar
ne-am lăsat deliberat. Sunt trei puncte importante pentru noi, pentru că rămânem în plutonul fruntaş şi sperăm să creştem de la meci la meci“, a declarat Emil Săndoi.

Cârţu: S-a schimbat obiectivul!

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, nu a fost prea încântat de jocul alb-albaştrilor, dar s-a bucurat de punctele obţinute la Târgu Jiu, mai ales că finanțatorii au decis ca alb-albaștrii să atace cupele europene. „În multe momente am fi vrut un joc mai consistent, dar până la urmă ne-a interesat şi rezultatul. Nu pot să spun acum dacă am meritat sau nu să câştigăm, eu sunt bucuros pentru victorie și nu mi s-a părut penalti la Nicoară. Am avut ceva emoţii, mai ales că ni se schimbă obiectivele din mers, dar asta nu e ceva rău, e bine şi pentru noi că ne ţine mai mult în priză. Trebuie să ne clasăm în primul rând pe un loc care să ne permită să ne gândim la Liga Europa, apoi dacă ne dă UEFA ok-ul sau nu vom vedea, dar nu mai e treaba noastră. Deocamdată suntem pe un drum bun, avem 12 meciuri fără înfrângere şi e bine. Acum vine jocul 13 şi iar avem ghinion, că şi data trecută, la meciul cu numărul 13 al nostru pe banca tehnică, a fost tot cu Steaua și am pierdut. O să vină mai rănită, o să vrea să recupereze punctele pierdute cu Rapid. Dacă suntem la fel de disciplinaţi tactic, atunci suntem o echipă foarte greu de învins. Meciul cu Steaua va fi foarte greu, e special, iar eu nu o să-i spun niciodată FCSB. Atmosfera de pe Extensiv va fi mai intimă, pentru că tribunele sunt mai aproape de teren şi probabil că şi dragostea şi simpatia publicului se vor transmite mult mai rapid. Asta e şi o presiune în plus pe jucători, dar de aia sunt fotbalişti, trebuie să reziste la acest lucru“, a spus Sorin Cârţu.
Altfel, CS Universitatea Craiova a primit aviz favorabil din partea comisiei LPF care a vizitat ieri arena „Extensiv“ pentru omologare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS