10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn titlu neașteptat pentru Andrei Ștefana

Un titlu neașteptat pentru Andrei Ștefana

După titlul național în sală, Andrei Ștefana a cucerit aurul  și la Campionatul Balcanic în proba de 3.000 m (Foto: Arhiva GdS)
După titlul național în sală, Andrei Ștefana a cucerit aurul
și la Campionatul Balcanic în proba de 3.000 m (Foto: Arhiva GdS)

Atletul Andrei Ștefana, de la CSM Craiova, s-a întors cu medalie de aur de la Campionatul Balcanic de sală de la Istanbul. Sportivul din Bănie a luat startul în proba de 3.000 de metri, pe care, spre surprinderea sa, a și câștigat-o, cu timpul de 8:16,09, un nou record personal. Ștefana este bucuros de medalia obținută, dar și-ar fi dorit să încheie cursa cu un timp mai bun.
„Este un rezultat extraordinar pentru mine, ca medalie. Nu mă aşteptam să iau titlul balcanic, îmi făceam speranţe pentru podium, dar nu mă gândeam la aur pentru că ştiam că sunt doi atleţi mai bine cotaţi decât mine, care erau favoriţi pentru primele două poziţii. Eu eram al treilea în lista favoriţilor, dar se pare că n-a prea contat acest lucru. Însă ca timp, chiar dacă am făcut record personal, mă aşteptam la ceva mai bine pentru că am simţit că pot face o cursă foarte bună, dar nu pot să zic că nu sunt mulţumit. Despre cursă pot să spun că a fost dificilă, foarte tactică. După cum se vede şi din clasament, a fost o bătălie strânsă pentru podium, dusă până la trecerea liniei de sosire. Am alergat majoritatea cursei în spatele lor şi am ales să atac decisiv la finiş. Mi-am găsit resursele necesare, iar cu puţin noroc se pare că am tras lozul câştigător“, a spus Ștefana.
Alți doi reprezentanți ai clubului craiovean nu au reușit să urce pe podium. Ana Maria Roșianu s-a clasat pe locul patru în proba de 60 de metri, iar la masculin, în aceeași probă, Daniel Budin s-a clasat pe locul 11.
Mult mai bine s-a descurcat craioveanca Florina Pierdevară, alergătoare care reprezintă clubul Steaua București. Pierdevară a cucerit două titluri balcanice, la 1.500 metri (4:16,01) dar și cu ștafeta de 4×400 m, alături de Mihaela Nunu, Adelina Pastor și Angela Moroșanu.
România s-a situat pe locul secund atât la feminin, cât și la masculin, la Campionatele Balcanice indoor, care au adunat la start atleți din toate cele 15 țări afiliate ABAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS