21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDragomir: Meciul lui Popescu a fost furtul competiției

Dragomir: Meciul lui Popescu a fost furtul competiției

Ionuț Popescu plecase la Brăila cu obiectivul de a lua o medalie, dar a părăsit Cupa României încă din primul tur (Foto: Arhiva GdS)
Ionuț Popescu plecase la Brăila cu obiectivul de a lua o medalie, dar a părăsit Cupa României încă din primul tur (Foto: Arhiva GdS)

La Brăila s-a încheiat recent Cupa României la box, masculin, competiție pe care pugilistul Ionuț Popescu, de la CSM Craiova, a încheiat-o prematur din cauza unor greșeli de arbitraj. Elevul lui Ion Dragomir a participat în limitele categoriei 81 de kilograme și era favorit la medalie. Numai că, spre surprinderea tuturor, a pierdut primul meci din preliminarii, cu timișoreanul Constantin Bolea. Antrenorul craiovean este mâhnit de ce a pățit Popescu, catalogând ceea ce s-a întâmplat cu elevul său drept „furtul competiției“. „Nu am cuvinte să descriu cum mă simt. A fost fraudă, furtul competiției. Adversarul lui Ionuț Popescu, un băiat foarte modest ca valoare, a fost dat învingător cu 2-1, în huiduielile publicului de acolo, un bun cunoscător al boxului, dar și al celorlalţi antrenori. Elevul meu și-a dominat clar adversarul. După acel meci s-a întrerupt gala, iar doi dintre arbitri, cei care au dat puncte în favoarea timișoreanului, au fost trimiși acasă imediat. Nici antrenorilor de la loturile naționale nu le venea să creadă ce s-a întâmplat. Mi-au zis că și ei țineau evidența scorului și după părerea lor Popescu era învingător încă de la jumătatea reprizei a doua. Acum acest caz se va discuta înainte de Biroul Federal, dar după noile reguli ale AIBA decizia nu va mai putea fi schimbată. Practic, toate sacrificiile făcute de sportiv, cu sparring-uri la Pitești, Vâlcea, Ploiești, au fost anulate de niște arbitri care nu știu ce au vrut să demonstreze“, a spus Ion Dragomir pentru GdS.

Craiovenii Cioacă și Olaru, noi medalii în vistieria Bacăului

Maike Cioacă, cel mai bun pugilist la categoria 60 Kg
Maike Cioacă, cel mai bun pugilist la categoria 60 Kg

Alți doi sportivi craioveni, dar care sunt legitimați la clubul SCM Bacău, au obținut medalii la Brăila. Maike Cioacă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 60 de kilograme. „Am boxat două meciuri. În semifinală l-am învins pe Mihai Lazăr, cu decizie unanimă, 3-0, iar în finala l-am învins, tot la fel, pe Flavius Iacob din Pitești. Este pentru prima dată când boxez la această categorie, dar pot spune că a fost floare la ureche pentru mine. M-am jucat cu adversarii mei. Nu am avut timp suficient să fac categoria 56 kg, să mă pot simți în formă, dar am să încerc să revin la acea categorie, să mă bat cu vechiul meu adversar, Răzvan Andreiana“, a spus Cioacă. Pugilistul va face astăzi vizita medicală la București, apoi va efectua un cantonament cu lotul național la Bacău, urmând ca în luna iunie să participa la Jocurile Europene din Azerbaidjan.

Craiovenii Irinel Olaru (stânga) și Maike Cioacă au obținut medalii pentru un club din Bacău (foto: arhiva GdS)
Craiovenii Irinel Olaru (stânga) și Maike Cioacă au obținut medalii pentru un club din Bacău (foto: arhiva GdS)

Irinel Olaru, celălalt craiovean de la SCM Bacău, a luat medalia de argint în limitele categoriei 69 kg. Olaru a avut trei meciuri: în primul l-a învins pe un sportiv din Onești, prin KO, în al doilea s-a impus cu 3-0 în fața lui Daniel Costea (Călărași), iar în finală a fost învins de reprezentantul gazdelor, Marian Pița, cu decizie de 2-1.
Și doi vâlceni, de la CSS Chimia Vâlcea, au reușit să urce pe podium la Cupa României. Marian Dezrobitu a luat bronz la categoria 69 kg, iar Adrian Mihai (categoria 75 kg)  a obținut medalie de argint.
Într-una din zile, a avut loc un meci amical între doi pugiliști de viitor, la categoria cadeți, Iulian Soare de la CSM Brăila și Alexandru Badea de la CSM Craiova. La finalul celor trei reprize ambii pugiliști au primit din partea organizatorilor câte o diplomă.

Acum intră fetele în ring

Astăzi, debutează la Buzău Cupa României, la feminin, competiție la care Craiova are două reprezentante, Cristina Băran (46 kg) și Dora Mustățea (51 kg). „După ce Dora a văzut ce i-au făcut arbitrii colegului ei Ionuț Popescu, a zis că dacă și ei i se întâmplă la fel se lasă de box“, a completat antrenorul Ion Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS