10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu joaca! Acum e pe puncte

Gata cu joaca! Acum e pe puncte

Alexandru Băluţă (albastru) va avea parte de un marcaj strâns la Târgu Jiu, fiind considerat unul dintre cei mai periculoşi jucători de la CS Universitatea Craiova (Foto: Arhiva GdS)
Alexandru Băluţă (albastru) va avea parte de un marcaj strâns la Târgu Jiu, fiind considerat unul dintre cei mai periculoşi jucători de la CS Universitatea Craiova (Foto: Arhiva GdS)

S-a dus perioada de pregătiri, cu amicale şi antrenamente fizice şi tehnico-tactice, cu previziuni optimiste în privinţa returului de campionat şi a venit timpul faptelor. Etapa a 18-a a Ligii I nici nu putea oferi un „cadou“ mai mare iubitorilor de fotbal din Oltenia decât opunându-le pe Pandurii Târgu Jiu şi CS Universitatea Craiova. Confruntarea are loc astăzi, de la ora 20.30 (Digi Sport), iar punctele puse în joc îi fac pe fotbaliştii celor două grupări să-şi întoarcă spatele şi să se gândească la „război“, asigurând tribunele şi telespectatorii de spectacol. Misiunile sunt clare: Pandurii nu are voie să piardă pentru că se afundă în clasament, iar CS Universitatea ţinteşte victoria ca să confirme buna pregătire efectuată şi să înceapă să atace podiumul, visul alb-albaştrilor fiind ocuparea unui loc ce permite o participare în Liga Europa la final de competiţie.

Gorjenii şi-au luat doza de încredere cu Dinamo

Un fapt care aparent nu contează este că formaţia din oraşul lui Brâncuşi a disputat deja un meci oficial, însă în realitate gorjenii au avut numai de câştigat. Victoria obţinută de Pandurii în faţa lui Dinamo, scor 2-1, în turul semifinalelor Cupei Ligii, a însemnat enorm ca moral, plus că i-a ajutat pe elevii lui Edi Iordănescu să scape de tracul debutului în partidele oficiale din 2015. „Era nevoie de o victorie pentru grup pentru a prinde încredere. Vom avea mult de muncă în continuare, pentru noi principalul obiectiv este să ieşim din zona proastă în care ne aflăm în clasament“, afirma antrenorul echipei din Târgu Jiu după succesul cu Dinamo.
În ceea ce priveşte derbiul Olteniei, fiul selecţionerului ştie că CS Universitatea Craiova, pe care a văzut-o de câteva ori la lucru în amicalele din Antalya, este una dintre cele mai bune echipe din Liga I la ora actuală şi le-a cerut fotbaliştilor săi să joace prudent. „Ne aşteaptă un joc foarte important, atât pentru punctele puse în joc, cât şi datorită calităţii adversarului, care este foarte bine organizat, agresiv şi foarte periculos pe contre. Ne vom lua măsuri la Brandan, care este un servant foarte bun, Bawab şi Rocha, doi fotbalişti imprevizibili, dar şi la Băluţă, care este un jucător cu viteză şi cu abilităţi bune, şi sperăm să blocăm punctele lor forte. Avem aşteptări mari de la acest meci, încercăm să avem iniţiativa, să controlăm jocul şi să câştigăm. Vom simţi lipsa lui Dan Nistor, Mihai Răduţ şi Matulevicius, care sunt suspendaţi, însă trebuie să ne adaptăm şi să găsim soluţiile cele mai bune. La final, când tragem linie, sper ca noi să fim cei care vom ieşi victorioşi de pe teren“, a declarat Edi Iordănescu.
Formaţia probabilă a pandurilor este următoarea: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică, Mrzljak, Nicoară – M. Roman.

Craiovenii nu concep eşecul

De partea cealaltă, staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova este conştient că pe Brandan şi colegii săi nu-i aşteaptă o partidă uşoară pe „Municipalul“ din Târgu Jiu, dar se bazează pe buna pregătire a alb-albaştrilor şi dorinţa lor de a prinde podiumul.
„În acest debut de retur întâlnim Pandurii, echipă care din punct de vedere al valorii individuale a jucătorilor cred că ar trebui să ocupe în clasament un loc mult mai bun. Suntem conştienţi că vor juca pe viaţă şi pe moarte, pentru că au mare nevoie de puncte. Sperăm că odată cu acest prim meci să demonstrăm că suntem acea echipă disciplinată, bine organizată, care face foarte puţine greşeli. Ne dorim cele trei puncte, ar fi fantastic pentru noi dacă am reuşi să câştigăm, dar nu se ştie niciodată ce îţi rezervă un joc. Avem încredere în noi, formăm una dintre echipele bune ale campionatului şi sperăm într-un rezultat bun. Şi eu, şi Sorin Cârţu am antrenat acolo şi ne leagă amintiri frumoase de clubul Pandurii. Ne bucurăm că sunt în prima ligă, am făcut-o şi atunci când au obţinut calificările în cupele europene şi, să fiu sincer, m-aş bucura să se salveze de la retrogradare. Publicul cred că va fi împărţit sau va ţine cu echipa care va demonstra că este într-o zi mai bună. Cred că indiferent care echipă va câştiga vor fi aplauze după joc“, a afirmat antrenorul CSU Craiova, Emil Săndoi, care ar putea începe meciul cu următorul unsprezece: Bălgrădean – Dumitraş, Frăsinescu, Izvoranu, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Brandan, Târnăcop – Bawab, Herghelegiu.
În turul campionatului, CS Universitatea şi Pandurii au remizat la Craiova, scor 1-1, golurile fiind marcate de Bancu (’85), respectiv Shalaj (’73). În această ediţie de campionat s-a disputat şi un joc amical între cele două formaţii oltene, CSU impunându-se la Severin cu 3-0, graţie reuşitelor lui Viorel Ferfelea (’36) şi Andrei Herghelegiu (’54, ’64).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS