11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă fastă pentru SCM Craiova

Etapă fastă pentru SCM Craiova

Ane Eidem (la minge) a fost a doua marcatoare a echipei sale în partida de la Slobozia (Foto: Arhiva GdS)
Ane Eidem (la minge) a fost a doua marcatoare a echipei sale în partida de la Slobozia (Foto: Arhiva GdS)

Trei dintre echipele de la SCM Craiova au câștigat partidele disputate în weekendul trecut. Dacă în cazul formațiilor de handbal feminin și volei masculin victoriile erau preconizate, un succes surprinzător au obținut voleibalistele. Elevele lui Alex Cosma, aflate pe penultimul loc în Divizia A1 înaintea jocului de sâmbătă, au învins pe teren propriu, pe CSM Târgoviște, ocupanta locului trei, cu scorul de 3-2 (25-18, 18-25, 16-25, 35-33, 15-7 ). În cel mai spectaculos joc disputat în ultima vreme de Sorina Buz și colegele sale, puținii spectatori prezenți în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ au putut urmări faze cu volei de calitate, dar și greșeli de începătoare. După ce au câștigat un set patru dramatic, craiovencele s-au dezlănțuit în setul decisiv și au oprit acasă două puncte importante, care le reaprind speranțele la play-off. SCM-U Craiova a urcat pe locul zece, iar miercuri, într-o etapă intermediară, va juca în deplasare, cu CSU Medicina Târgu Mureş.

Voleibaliștii nu au mai cedat nici un set

Tot sâmbătă, echipa masculină de volei SCM-U Craiova a obțint a doua victorie într-o săptămână și a treia din acest sezon în fața formației CSM București. După multă vreme, elevii lui Dan Pascu au reușit să închidă meciul din Polivalentă în minimum de seturi, impunându-se cu 3-0 (25-16, 25-19, 25-18). A fost o victorie care îi ajută pe olteni să-și consolideze locul patru în prima ligă. „Este o noutate pentru noi să câștigăm cu 3-0. Mă bucur că băieții au înțeles să se concentreze de la prima până la ultima minge. Am avut un joc exact, matur, la punct. Am avut avantajul că înainte am mai avut trei meciuri cu ei, i-am cunoscut foarte bine, ne-am pregătit tactic foarte bine. Ne-am propus trei victorii în ultimele runde din sezonul regulat pentru a nu mai avea emoții pentru locul patru. Pe prima am obținut-o și cred că este una importantă,
gândindu-mă și la faptul că nu am mai acumulat oboseală, pentru că miercuri jucăm la Galați. Este o deplasare lungă, împotriva unei echipe puternice“, a spus după meci antrenorul principal al craiovenilor, Dan Pascu. În etapa viitoare, care se va juca miercuri, Lică și colegii săi vor înfrunta ocupanta locului cinci, Arcada Galați. Cele două echipe sunt despărțite de cinci puncte, iar din sezonul regulat mai sunt de jucat patru runde.

Debut pentru Codruța Manolache

După victoria din etapa trecută, cu HC Zalău, handbalistele de la SCM Craiova par să se fi descătușat. Oltencele au învins ieri, în deplasare, pe Unirea Slobozia, cu scorul de 30-28 (16-10), într-un joc din cadrul etapei a 20-a din Liga Națională. Antrenorii Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au avut o problemă importantă de lot. Portarul Mirela Pașca nu a făcut deplasarea, ea fiind lăsată acasă după ce s-a accidentat serios la genunchi la un antrenament și este suspectă de ruptură de ligamente și menisc. În lipsa Mirelei, Ionica Munteanu a făcut minuni în poartă, iar când scorul a permis, antrenorii au aruncat-o în luptă și pe tânăra Codruța Manolache, portarul în vârstă de 16 ani făcându-și astfel debutul pentru formația alb-albastră într-un meci oficial.
La Slobozia, SCM Craiova a redescoperit eficiența în atac, atât prin handbalistele de la linia de nouă metri, cât și pe extreme. Pentru formația din Bănie au marcat: Tiron (8 goluri), Eidem (6), Tănasie (5), Cioaric (4), Zamfirescu (3), Șelaru (2), Apipie (1) și Tomescu (1). După a 13-a victorie stagională, SCM Craiova se menține pe locul patru, cu 39 de puncte, având cu patru puncte mai mult decât HCM Roman (locul 5).
Sâmbătă, craiovencele vor întâlni pe U Cluj. Meciul se va juca în Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin, deoarece Polivalenta din Bănie va fi ocupată în acea perioadă cu pregătirile pentru Eurovision. Tot ieri, HCM Vâlcea a fost învinsă, pe teren propriu, de Corona Brașov, cu scorul de 27-24 (13-14).

Baschetbalistele, învinse de Oradea în derbiul suferinței

Singura formație de la SCM care a suferit înfrângere în această rundă este cea de baschet feminin, care a jucat vineri la Oradea și a fost învinsă de formația bihoreană, vecină de clasament, cu scorul de 77-63. Elevele lui Paul Nicolae și Dani Vasile rămân pe penultimul loc, iar în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale vor întâlni sâmbătă, pe teren propriu, pe CS Unirea Alba Iulia. Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a stat în etapa disputată în weekend.
Tot sâmbătă, echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova a fost învinsă, pe propriul teren, de CSM Satu Mare, cu scorul de 38-28. Partida a contat pentru etapa a doua din returul Diviziei A, seria B. Pentru formaţia din Bănie au evoluat jucătorii: Păun – Păuna (11 goluri), Ianaşi (2), A. Ion (2), Luntraru (2), Cărăgui (4), Iovănescu, Maxim (3), Zartchi, A. Tudor (4) şi Gheorghiţă. CS Universitatea Craiova se află pe locul şase, cu 27 de puncte, iar etapa viitoare va juca la Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS