17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au intrat în febra meciului cu Pandurii

Alb-albaștrii au intrat în febra meciului cu Pandurii

Dumitraş, Săndoi şi Briceag îşi doresc să debuteze cu dreptul în retur (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dumitraş, Săndoi şi Briceag îşi doresc să debuteze cu dreptul în retur (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri, la Sala Polivalentă, o conferință de presă în care antrenorul Emil Săndoi și noutățile de la echipă, fundașii Andrei Dumitraș și Marius Briceag, au prefațat partida cu Pandurii Târgu Jiu, programată luni, de la ora 20.30 (Digi Sport), pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu“, în prima etapă a returului Ligii I.
Pe un ton optimist și foarte degajat, strategul grupării din Bănie, Emil Săndoi, și-a început discursul vorbind despre perioada precompetițională, punctând că alb-albaștrii s-au pregătit ca la carte, ceea cel îl determină să creadă într-un retur excelent. „A fost o perioadă de pregătire destul de lungă, dificilă pentru jucători, în primul rând, apoi și pentru noi, ceilalți. Suntem optimiști în privința returului, pentru că fotbaliștii s-au pregătit exemplar până acum și vreau să-i felicit pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Chiar la ședința de dinaintea amicalului de la Severin, cu FC Caransebeș, le-am spus băieților că ne pun într-o situație dificilă atunci când trebuie să alegem primii unsprezece și chiar lotul de 18 jucători. Din acest punct de vedere, cred că suntem privilegiați“, a spus tehnicianul craiovean, punctând că a revenit la antrenamente și Thaer Bawab, care a fost învoit pentru câteva zile, el devenind tătic.

„Ne dorim cele trei puncte de la Târgu Jiu“

Emil Săndoi a vorbit laudativ la adresa formației Pandurii și a analizat-o totodată, ajungând la concluzia că elevii săi pot contabiliza toate punctele puse în jocul de luni dacă vor greși mai puțin. „În acest debut de retur întâlnim Pandurii, echipă care din punct de vedere al valorii individuale a jucătorilor cred că ar trebui să ocupe în clasament un loc mult mai bun. Pandurii a avut unele probleme la mijloc, dar odată cu venirea lui Pintilii s-au mai reglat. Este adevărat că le lipsesc și lor din jucători, au suspendați (Nistor, Răduț, Matulevicius – n.r.) și accidentați (Erico, Christou – n.r.), iar din punctul ăsta de vedere noi nu avem probleme. Suntem conștienți că vor juca pe viață și pe moarte, dar trebuie să ne obișnuim că indiferent de locul ocupat în clasament de fiecare echipă care joacă împotriva noastră, acestea vor aborda partidele cu noi foarte bine“, a afirmat Săndoi. „Aș putea să spun că gorjenii au un mic avantaj față de noi, pentru că au disputat un joc oficial, cu Dinamo, în Cupa Ligii. De fiecare dată, la începutul campionatului sau al returului, până echipa se așază există o etapă de tranzit, în care pot apărea surprize. Am avut meciuri și rezultate foarte bune în prima parte a sezonului, la fel în jocurile de pregătire și suntem convinși că suporterii așteaptă în continuare rezultate bune de la noi, pe care vrem să le obținem începând cu ziua de luni. Sperăm că odată cu acest prim meci să demonstrăm că suntem acea echipă disciplinată, bine organizată, care face foarte puține greșeli. De fiecare dată ne propunem să câștigăm. Ne dorim cele trei puncte, ar fi fantastic pentru noi dacă am reuși să câștigăm, dar nu se știe niciodată ce îți rezervă un joc. Avem încredere în noi, formăm una dintre echipele bune ale campionatului și sperăm într-un rezultat bun“, a completat Emil Săndoi.

A trimis „bezele“ publicului gorjean

Întrebat cu cine va ține publicul gorjean, cunoscut fiind faptul că alb-albastrul Craiovei este foarte îndrăgit la Târgu Jiu, Emil Săndoi a spus că își dorește ca spectatorii să aplaude ambele echipe, indiferent cine reușește să învingă, pentru că este vorba despre două echipe ale Olteniei. „Și eu, și Sorin Cârțu am antrenat acolo și ne leagă amintiri frumoase de clubul Pandurii. Ne bucurăm că sunt în prima ligă, am făcut-o și atunci când au obținut calificările în cupele europene și, să fiu sincer, m-aș bucura să se salveze de la retrogradare. Publicul cred că va fi împărțit sau va ține cu echipa care va demonstra că este într-o zi mai bună. Cred că indiferent care echipă va câștiga vor fi aplauze după joc“, a spus Săndoi, punctând că nu va lua măsuri speciale la idolul tribunelor de pe „Municipal“, brazilianul Eric: „Măsuri speciale nu am luat nici pentru Sânmărtean atunci când am jucat cu Steaua în Cupa României. E adevărat că trebuie să creezi o anumită densitate în unele zone ale terenului, dar să nu uităm că Eric vine după o perioadă de inactivitate, după o accidentare, are și kilograme în plus. Cred că în zonele unde activează el avem jucători care pot să anihileze orice adversar“.

L-a „salvat“ pe Cârțu

Pus să comenteze declarația dată de directorul tehnic, Sorin Cârțu, potrivit căreia CSU nu este pregătită să evolueze în Liga Europa, Emil Săndoi i-a asigurat pe fani că elevii săi vor lupta pentru o clasare pe podium. „Nu trebuie să uităm că această echipă a trecut printr-o perioadă foarte dificilă după primele meciuri din prima ligă. Acum să nu înțelegeți greșit, că noi nu ne dorim o participare în cupele europene. Să fiți convinși că vrem cu toții să jucăm în Europa și că vom face tot ce depinde de noi ca să obținem o clasare cât mai bună în acest campionat, dar nu poate nimeni să aducă garanții în acest sens. Dacă vom putea să ne clasăm pe locul doi, pe doi vrem, deci vom face tot ce putem“, a punctat Emil Săndoi.

Dumitraș și Briceag promit evoluții bune

Cei doi jucători cooptați în această iarnă la echipă, Andrei Dumitraș și Marius Briceag, au afirmat că nu se tem de concurența lui Achim, respectiv Vătăjelu, și că își doresc să aibă prestații apreciate în tricoul alb-albastru.
„Sunt foarte fericit că am venit la CS Universitatea Craiova, un club mare. Au mai fost și alte oferte bune pentru mine, de la Dinamo și Petrolul, dar prima opțiune a fost CS Universitatea. Mă simt foarte bine aici și vreau să am evoluții cât mai bune. Concurența cu Vătăjelu este benefică pentru fiecare, ne pregătim la antrenamente și la meciuri. Cine intră dă totul. Nu contează pe ce post o să joc, o să încerc o fac cât pot eu de bine“, a afirmat Briceag.
„Mă bucur mult că am făcut această alegere de a veni la Craiova și mă bucur și pentru convocarea la națională. Sper ca golul marcat cu Sioni Bolnisi să-mi dea încredere și vreau să ajut echipa cât mai mult. Îmi doresc ca evoluțiile mele de la echipa de club să mă aducă iarăși în vederile selecționerului. Concurența este benefică și pentru noi și pentru echipă, iar cei care vor intra trebuie să dea totul ca să câștigăm. Avem un lot foarte valoros și foarte bine acoperit pe posturi. Toată lumea știe că Târgu Jiu este un teren pe care se iau foarte greu puncte, dar sperăm să începem returul cu o victorie“, a declarat Dumitraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS